Newyorkerbyheart

Torsk på peberfrugt bund med frisk pasta…….

Torske “brikkerne” marineres………

……steges med paprika panering…….

Løg, hvidløg og påberfrugt svitses………

……..madlavningsfløde hældes ved……

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået torsk med paprika panering lagt på en bund af peberfrugter, dertil frisk pasta og majskolber. Smagen var sådan lidt la-la. Jeg brugte de dersens torske “klodser” fra frost, som IKKE er optimal, men det var lige hvad vi havde i fryseren. Peberfrugt-bunden var sådan set udemærket, men manglede måske lidt smag – jeg tror at krydderurter, f. eks. frisk basilikum virkelig vil gøre underværker. Det havde jeg ikke, men vi rev noget frisk parmesan over og det hjalp på smagen. Friskrevet parmesan fikser alt!! 🙂

Lækker torskeret:

Skær fileterne ud i ca. 3-4 stykker. Læg dem i en lage af citronsaft, salt og friskkværnet peber (og gør dette i god tid). Lav en blanding af mel og paprika. Pisk et æg let sammen med lidt mælk. Vend først de let duppede torskefilet stykker i æggeblandingen og derefter i melblandingen. Steg/friter dem i olie (jeg brugte rapsolie), de skal kun lige få en stegeskorpe – IKKE gennemstege. Tag dem af panden. I en anden pande/sauterpande svitses 1 finthakket løg, 1 fed finthakket hvidløg, 3 peberfrugter i forskellige farver, salt og friskkværnet pebet. Når det er svitset og peberfrugterne begynder at blive bløde, så hæld 1 madlavningsfløde ved. Smag til. Hæld det i et fad, læg torskestykkerne ovenpå og sæt i en 200 grader varm ovn i 10 minutter. Imens koges frisk pasta al dente i rigeligt, godt saltet vand.

Note:

Jeg foreslår at der inden servering drysses masser af frisk basilikum over og gives friskrevet parmesan ost til.

Til dessert har vi fået et “scoop” Belgian chocolate is fra Häagen Dazs…….Uhmm!!! Den is er så “rich” at der kun behøves en lille kugle – ihvert fald hvis man er mig!! Men jeg nød det i fulde drag 🙂

Film:

I weekend har vi set “Afrikaneren” som er en film skrevet af Henning Mankell om politimanden Wallander. Jeg elsker at se de svenske krimier, som er gode og spændende. Desuden virker Wallander jo så bekendt, for jeg har jo læst alle bøgerne med ham. Der er lavet en helt serie af film/dvd’er med Wallander og jeg kan kun anbefaler Jer at se dem…..

Vi har også set CSI “Grave danger” af Quentin Terantino. Det er et dobbelt afsnit af CSI (Crime Scene Invastigation) og den var super spændende og ret uhyggelig – kan kun ANBEFALES!! Vi har ikke rigtig set nogle af afsnittene af CSI, fordi vi hader at se kanaler der konstant afbryders af reklamer, men vi ogvervejer at købe dem på dvd for de er ret gode. Jeg elsker at se sådan nogle serier om politi-arbejde, opklaring, retsmedicin osv. DR2 kørte en overgang en serie der hed “Cold case” om mord sager der blev genåbnet og den var super spændende, sådan noget lignede må de godt sende igen istedet for noget af al det andet bras de sender……..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Aug 6, 2007
  9:22 pm

  Christina Clausen

  Hej Birthe.
  Godt at se, at du stadig er i gang 🙂 Vil lige lægge en lille hilsen til dig.
  Det ser lækkert ud, det torsk, mums!
  Og så lige sige, at den der serie “cold case” kører på tv3 med helt nye afsnit for tiden 🙂 Jeg er også enig i, at det er en god serie. Sådan lidt krimi på en anderledes måde.

  Knus
  Christina (pussikat82)


 2. Aug 6, 2007
  9:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Ja, det kører jo videre uden jubii debatten *S* Tak fordi du stadig tænker på mig 🙂

  Er bare så træt af at de har så mange reklamer på TV3….er det samme serie som kørte på DR2? Måske vi alligevel skulle overvinde reklame-irritationen og så TV3…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Aug 7, 2007
  12:33 am

  Christina Clausen

  Det tror jeg nok, det er 🙂 med hende Lilly Ross, sådan en lyshåret ung kvinde, som man følger. Hun er en af dem, der opklarer. Min erfaring er, at man vænner sig til reklamerne. Jeg var også træt af dem i starten, men jeg er kommet til at omfavne dem i stedet, fordi man så lige kan nå at hente/lave en snack, nå på toilettet eller andet, mens de er der 😀 Jeg er blevet så vant til dem, at jeg nu bliver irriteret over en film ud i en køre, hehe. Så må man klemme benene sammen.
  Vi er flyttet i en dejlig lejlighed i den anden ende af byen, hvor vi har fået en lille have, så når vi er kommet på plads og har fået købt en grill, skal vi rigtig have afprøvet noget sticky chicken og andre af de gode grill opskrifter du har her 🙂


 4. Aug 7, 2007
  10:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Christina!

  Jeg tror ikke helt at det er den samme serie, den fra DR2 er fra England….men jeg ved det ikke 🙂

  Skønt at I sådan har fået ny lejlighed hvor I kan grille, der er jo altid dejligt 🙂 Jeg ELSKER sticky chicken…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Aug 11, 2007
  9:51 pm

  gitte

  Hej Birthe,

  Så længe siden jeg har været inde og kigge….sorry. Bare så travlt med alt muligt. Jeg er totalt hooked på CSI, som jeg slavisk følger hver uge. De viser vist nok 3 forskellige hernde, CSI Miami, Vegas og en anden vist. Min favorit er klart Grave Danger som jeg også finder enormt uhyggelig men genial på samme tid.
  Knus fra Malta


 6. Aug 11, 2007
  10:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Gitte!

  Ingen grund til at undskylde, der er jo så meget andet end lige min blog *S*
  Håber ellers at det går godt nede hos dig? – i har det vel stadig varmt?

  Mange hilsner og tanker
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!