Newyorkerbyheart

Blommekage fra Lagkagehuset…….

20 september , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Crumbledej med “rigtig” dej over………

Creme og kanel-remonce fordeles…….

Blommer lægges på……..

Færdigbagt………

Sådan ser et stykke ud……

Jeg sad og så “Go’morgen Danmark” i morges (ja altså genudsendelsen *S*) og så Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset bage en mundvand-fremkaldende blommekage, som jeg bare MÅTTE bage. Det er så heldigt, at jeg købte blommer den anden dag vi var ude og handle, så det kunne jo ikke passe bedre 🙂

Jeg kan kun sige 1 ting: den smager FANTASTISK!!!! – bag den…….

Blommekage:

Kagecreme:

1 æggeblomme

1 spsk. sukker

korn af 1 stang vanilie

1½ dl mælk

½ spsk. maizena

Kanel-remonce:

50 g smør

50 g sukker

3 tsk. kanel

Crumble-dej:

25 g koldt smør

25 g sukker

75 g mel

½ tsk. bagepulver

Dej:

150 g smør (stuetemperatur)

150 g sukker (jeg brugte lidt mindre)

150 g mel

3 store æg

1 tsk. bagepulver

8-9 modne blommer, skåret i skiver

Creme:

Rør maizena ud i lidt koldt mælk. Kom resten af mælken, æggeblomme, sukker og vanilie i en gryde og varm op under konstant omrøring. Tilsæt maizenablandingen og kog cremen igennem et par minutter, mens der røres hele tiden. Afkøl cremen inden brug og kom den i en sprøjtepose.

Kanel-remonce:

Rør alle ingredienserne sammen og kom remoncen i en sprøjtepose.

Smulderdrys:

Bland det hele med hånden, hurtigt, det skal IKKE samles bare være grynet.

Dej:

Pisk smør blødt med sukker. Tilsæt et æg ad gangen. Bland mel og bagepulver, rør det i dejen.

Fordel smulderdejen på bunden af en springform beklædt med bagepapir (se note 1)- eller en silikoneform. Fordel kagedejen over smulderdejen. Sprøjt cremen ned i dejen, i en cirkel, strik enden af sprøjteposen ca. 1 cm. ned i dejen (se note 2). Gør det samme med kanel-remoncen. Pynt med blommerne. Bag i ca. 30 minutter ved 210 grader (se note 3). Når den er kold, så drys med lidt flormelis.

Se note 1:

Jeg lavede dobbeltportion, da min springform er ret stor (diameter) og mængden passede fint.

Note 2:

Jeg har ikke nogen sprøjtepose, så jeg kom det i en plastikpose og klippede et lille hul. Det fungerede ikke optimalt, men jeg fordelte det nogenlunde med en tandstik….

Note 3:

Min skulle bage noget længere, ca. 1 time og 10 minutter (men jeg lavede jo også dobbelt portion)

Jeg vender tilbage i aften med græske farsruller og citronkartofler…..

Print Friendly
Tilbage

21 kommentarer


 1. Sep 20, 2007
  7:33 pm

  Louise

  Jeg er ikke den store lagkage-fan, men må indrømme at din kage ser skøn ud. Men smager den af lagkagebund? For det er det, jeg ikke kan lide. Det er mest fordi det er fra Lagkagehuset, men derfor behøver det selvfølgelig ikke være en slags lagkage ;o) Vrøvle vrøvle…..min bog er i øvrigt færdig, og er afleveret til forlaget. Nu går redaktøren i gang med den røde pen, og så må vi se hvad der sker. Den udkommer jo først næste år, så der kommer til at gå lang tid med at redigere og alt det der….


 2. Sep 20, 2007
  8:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Nu har jeg – desværre – aldrig været i Lagkagehuset, men jeg vil tro at de har mange andre kager, har de ikke? 🙂
  Anyway, så synes jeg IKKE at den smager af lagkage (jeg er heller ikke så vild med lagkage, men det er nu mere flødeskummet *S*). Den smager skøn. Kanel-remoncen giver en fantastisk smag……..jeg tror ikke at den bliver dårligere af at blive serveret med lidt creme fraiche, flødeskum eller is…

  Det er SÅ spændende med den bog, jeg glæder mig til jeg får en kopi 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 20, 2007
  9:05 pm

  Mia

  Birthe – Den kage ser bare lækker ud.

  Bogsider – Hvad har du skrevet en bog om? Nu er jeg nysgerrig :o)


 4. Sep 20, 2007
  9:27 pm

  Louise

  Jepper – gi’ mig en lagkage, og jeg slikker lystigt flødeskummet af ;o) Det er bundene jeg synes smager bwadr, også når andre kager er lavet med lagkage-bunds-dej. Urgh. Nå, nok om det. Jeg er dog sikker på at lagkagehuset har andre slags kager. Vil lave en mission og tjekke ;o)

  Mia – det er ikke så spændende som det lyder med den bog, men jeg har skrevet Politikens Turen Går Til Egypten. Skrev den, der udkom for 2½ år siden, 8. udgave, og så har jeg så lige skrevet den nye, 9. udgave, som skal udkomme til marts/april næste år. Det er herligt at være færdig, selvom det også er lidt mærkeligt.


 5. Sep 20, 2007
  9:54 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Den ER lækker 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 20, 2007
  9:55 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Ja, kunne du ikke lige lave sådan en ekskursion til Lagkagehuset – og husk at give mig en udførlig og detaljeret beskrivelse 😀

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 20, 2007
  10:00 pm

  Louise

  Jeg prøver at snige mit kamera med på spion-togtet til Lagkagehuset :o)


 8. Sep 20, 2007
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  JUBIIII – kan slet ikke vente 🙂

  Mange hilsner
  Birthe *der nu bare venter spændt og vil drømme søde drømme i nat…..forhåbentlig*


 9. Nov 1, 2007
  10:20 pm

  Galathea

  Den ser rigtig lækker ud, den blommekage. Mon ikke jeg kan bruge nogle af de udstenede blommer, jeg har i fryseren…

  Lagkagehuset er et helt almindeligt bageri, som sælger meget andet end lagkager. Og dog, faktisk vil jeg sige, at det er et helt ualmindeligt godt bageri; både deres brød og kager er fantastiske.

  Jeg tror faktisk, at bageriet navn snarere skyldes den bygning på Christianshavns Torv, som det ligger i, end at det laver lagkager. Bygningen kaldes nemlig i folkemunde “Lagkagehuset” pga. dens arkitektur, og den er så vidt jeg ved blevet kaldt sådan i længere tid, end bageriet har eksisteret. Man kan se et billede af bygningen med dens gule og hvide “lag” lidt mere end halvvejs nede på følgende side: http://amagerbilleder.dk/cph/torvegade.htm

  Så vær ikke urolige, I, som har en uforstålig lagkage-antipati, Lagkagehuset bruger helt sikkert opskrifter på meget andet kage end lagkage, og det er denne blommekageopskrift da tydeligvis også 🙂


 10. Nov 1, 2007
  10:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Galathea!

  Dejligt at se dig herinde 🙂

  Jeg er så ked af at jeg ikke kom ind i butikken, da jeg var i Kbh. tidligere på året……vi kom endda lige forbi butikken 🙁

  Jeg ved ikke med de frosne blommer, men mon ikke……..ellers kan der også bruges pærer, æbler eller ferskner….

  Han laver nogle ret fantastisk kager og jeg glæder mig til hver gang han er i Go’morgen Danmark, jeg har efterhånden lavet nogle stykker af hans kager – og ja, det er MEGET andet end lagkager 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Aug 5, 2008
  5:27 pm

  Anonymous

  Hvor mange personer vil du skyde at opskriften rækker til?


 12. Aug 5, 2008
  5:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  ca. 6-8 pers. vil jeg tro 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Aug 5, 2008
  7:24 pm

  Anonymous

  Mange tak, glæder mig til at bage den 🙂


 14. Aug 5, 2008
  10:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anonym!

  Held og lykke med det, jeg håber at du vil synes den er god 🙂

  Du er da velkommen til at melde tilbage med hvad du synes….

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 14, 2009
  12:02 pm

  jannicke

  Hej alle,
  Har lige prøvet opskriften og kan kun sige at den var virkelig lækker. Da jeg var lidt i tidsnød snød jeg lidt og prøvede en alm. kagecreme som man bare rører op med mælk – smagte skønt. Prøvede også at lave en med æbler, det blev den ikke ringere af 🙂
  Kan stærkt anbefales.
  Med venlig hilsen
  Jannicke


 16. Oct 14, 2009
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jannicke!

  jeg er sikker på at "snyde" creme er ligeså godt og jeg kunne godt forestille mig at æbler ville gøre sig godt – tak for tippet 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 17. Aug 25, 2010
  5:29 pm

  Anonymous

  Lavede denne fine kage i formiddags og resultatet er fantastisk!

  Tak for en masse inspiration!

  Venligst Sanne.


 18. Aug 25, 2010
  9:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sanne!

  Ja, det er en ret skøn kage – og tak til Ole fra Lagkagehuset 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Feb 21, 2013
  3:11 pm

  Vivi

  Hej Birthe.
  Ved du om kagen kan fryses.
  Mvh. Vivi


  • Feb 21, 2013
   7:54 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Vivi!
   Det vil jeg tro at den kan. Det bedste er at prøve 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 20. Feb 21, 2013
  10:25 pm

  Vivi

  Hej Birthe
  Mange tak for dit svar, det vil jeg prøve.
  Mvh. Vivi

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!