Newyorkerbyheart

Citron-/hvidløgsmarineret grillet oksecuvette med spændende kartoffelsalat a la Newyorkerbyheart og grillede majskolber, del 2……..

Cuvetten og majskolberne på grillen…….

Kartoffelsalat a la Newyorkerbyheart…….

Den lækre, grillede cuvette……

…….og skåret ud………

Aftenens tallerken……..

I aften har vi grillet en oksecuvette – som vi før har gjort UDEN succes – men denne gang smagte det absolut PRAGTFULDT!!! Jeg fandt en opskrift på SuperBrugsen på en citron-/hvidløgsmarineret culottesteg, så den overførte jeg var til cuvetten. Det var SÅ eminent: lækkert, saftigt, masser af smag, skøn grillsmag og perfekt stegt (og det endda UDEN stegetermometer *S*). Som tilbehør lavede jeg en slags kartoffelsalat af egen fri fantasi og jeg kan kun sige, at det IKKE er sidste gang jeg laver den kombination. Vi grillede også majskolber, som vi jo ellers plejer at koge, men denne gang grillede vi dem med bladene på og smurt med hvidløgssmør………..jeg kun sige det sådan her (om hele menu’en): PRØV DET!!!! 🙂

Citron-/hvidløgsmarineret oksecuvette:

1 oksecuvette eller culotte

2 spsk. olivenolie

revet skal af en citron

8 fed hvidløg (ja det stod der i opskriften – og det er IKKE for meget)

frisk, finthakket rosmarin, timian og oregano (jeg brugte kun rosmarin og timian)

groft salt og friskkværnet peber

Bland alle ingredienserne (se note 1) til marinaden og rids cuvetten/culotten i tern. Gnid marinaden godt ind i kødet – over det hele – og vær sikker på at det er gnedet godt ind i kødet. Dæk det til og lad det stå mindst 1 time inden det skal grilles (jeg lod den stå ca. 3 timer). Drys med salt og kom dem på over inddirekte varme (se note 2). Husk en drypbakke under, jeg lavede en med oksebouillon, gulerod i grove stykker, frisk rosmarin, løg og hvidløg. Det var meningen at jeg ville have lavet lidt sauce af det – fordi kæresten bedst kan lide at der er sauce til – men det blev ikke til noget, fordi der var faldet noget fra grillristen ned på og det så ikke så lækkert ud. Så ingen sauce til ham i dag…. Pak stegen ind i stanniol og lad den hvile i 15-20 minutter……..det er VIGTIGT!!

Note 1:

Jeg kom IKKE salt i marinaden. Jeg kom først salt på lige inden den skulle grilles.

Note 2:

Jeg grillede den ca. halvdelen af tiden (som vel ialt var ca. 50 minuter) over direkte varme – selvom de kloge hoveder mener at den skal grilles over inddirekte varme – men resultatet blev perfekt!!! Jeg brugte altså ikke stegetermometer, jeg brugte kun metoden med at trykke på den og så mærke hvor meget den gav efter – men et stegetermometer er nok optimalt 🙂

Spændende kartoffelsalat a la Newyorkerbyheart:

passende antal kartofler skrællet/skrabt og skåret i grove tern

olivenolie

groft salt, friskkværnet peber

timian

1 bæger feta i tern

1 glas sorte oliven uden sten, hakket

soltørrede tomater, hakket (efter smag)

revet skal af 1 citron

ristede pinjekerner

1 bdt. forårsløg i ringe

De meget grove kartoffeltern kommes i et ovnfast fad og blandes med lidt olivenolie, groft salt, friskkværnet peber og timian. Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 45-60 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lav en blanding af forårsløg i ringe, hakkede soltørrede tomater, hakket oliven feta, revet citronskal og lidt olivenolie. Når kartoflerne er færdige, blandes de med den forberedte blanding og serveres straks.

Grillede majskolber med hvidløgssmør:

passende mængde majskolber

hjemmelavet hvidløgssmør

Læg majskolberne i blød i koldt vand i ca. 30 minutter inden de skal grilles. Tag dem op og fold forsigtigt bladene ned og fjern de lange tråde. Smør dem med hvidløgssmør (eller bare smør) og fold bladene op igen. Bind med bomuldssnor (madsnor). De lægges på grillen over direkte varme og grilles i ca. 20 minutter, vend dem af og til. Fjern bladene og så er klar til at blive spist!!!

Jeg har jo været noget øm efter min tennis-eskapade torsdag aften. Fredag kravlede jeg nærmest rundt og jeg har en hel bule på min højre arm, mine fingre sidder underligt, min skulder føles om om den er fyldt med blå mærker osv………men ikke desto mindre så har jeg IKKE fortrudt!!! Jeg vidste jo at regningen skal betales bagefter, men bare det at få lov til at mærke det sus som det giver at bruge sin krop, det opvejer alle smerterne – og ja, jeg har jo ondt alligevel 🙂

I morgen står den på rester, så da blogger jeg ikke, men jeg vender tilbage igen på mandag…..

God søndag til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 2, 2007
  9:38 am

  Kagekonen

  Den kartoffelsalat lyder bare for lækker, den napper jeg lige… Det lyder spændende med ham der har kigget på jeres hus, jeg håber han bider på krogen, så I kan få det solgt.


 2. Sep 2, 2007
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg kan kun sige at med den kartoffelsalat opskrift har jeg ramt noget, den smagte simpethen så godt…..og jeg tror at det bliver en favorit her i huset. De forskellige smag passer ret godt sammen…

  Ja, vi er spændte, så nu må vi se 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!