Newyorkerbyheart

Flæskesteg med bagte rodfrugter og hvidkålssalat…….

Hvidkålssalaten med tørrede tranebær og frisk parmesanost……….

Flæskestegen……..

Bagte rodfrugter……

Aftenens tallerken…….

Nu er der blevet malet over det hele………

I aften stod menuen på flæskesteg med bagte rodfrugter, hvidkålssalat og skysauce. Flæskestegen blev bare stegt på helt traditionel vis, så det vil jeg ikke kede Jer med, men jeg satte lidt frisk rosmarin ned i sværen efter jeg havde krydret den med groft salt og friskkværnet peber. I fadet hvor jeg stegte flæskestegen kom jeg lidt vand, flydende bouillon, hvidløg, løg i grove stykker og frisk rosmarin……..det gav en SKØN skysauce, som bare blev skummet og jævnet med lidt maizena…………..

Hvidkålssalaten jeg lavede var et forsøg af noget, som jeg synes at kunne erindre at have læst engang. Jeg synes faktisk, at det blev ret godt – og kæresten kunne også lide det 🙂

Hvidkålssalat med parmesanost a la Newyorkerbyheart:

Hvidkål i MEGET tynde strimler

tørrede tranebær

frisk parmesan i flager

olivenolie

friskpresset citronsaft

groft salt, friskkværnet peber

1 fed presset hvidløg

lidt flydende honning

Den MEGET fint skårne hvidkål kommes i en skål og blandes med tørrede tranebær. Ryst olivenolie, citronsaft, lidt flydende honning, groft salt, friskkværnet peber og presset hvidløg sammen. Hæld blandingen over hvidkålen og vend det hele godt rundt. Skær masser af frisk parmesanost i flager med en kartoffelskræller og bland det helt godt sammen, så parmesanflagerne bliver mindre. Lad den trække et kvarters tid inden den serveres.

Bagte rodfrugter:

passende mængde gulerødder i stave

passende mængde pastinakker i stave

passende mængde rødbeder i stave (brug handsker og træk en plastikpose over skærebrædtet)

olivenolie

groft salt, friskkværnet peber

timian (gerne frisk, men tørret kan godt bruges)

Bland alle rodfrugterne i et ovnfast fad og dryp lidt olivenolie over blandingen. Krydr med groft salt, friskkværnet peber og timian – og vend det hele godt rundt. Sæt i ovnen ved 200 grader i 40-50 minutter. Vend rundt er par gange.

I dag har vi været til indvielse oppe i Villaparken (altså der hvor vi skal bo i fremtiden). Det var rigtig hyggeligt, for vi fik en chance for at møde alle de andre beboere i både etape 1 og etape 2 – vi skal bo i etape 2. Der er faktisk mange der som os, skal flytte ind den 1. december 2007. Jeg tror, at vi fik det til 6 huse der skal være færdige den dag, så der bliver gang i flyttebilerne!! Vi er en meget blandet forsamling: fra ret unge (i 20’erne), singler, børnefamilier til familier hvor børnene er flyttet hjemmefra til ældre – et rigtig godt miks. Det er også dejligt at vi kan sætte ansigter på hvem der bor i de forskellige huse.

I huset har de nu fået malet alle væggene og der er et ret fantastisk lys over det hele. Selvom det var gråvejr i dag – og i det gamle hus skulle vi nærmest have lyset tændt i dagtimerne – det var slet IKKE nødvendigt i det nye hus. Lysindfaldet fra vinduerne er SÅ skønt!!!! – det bliver vi glade for. Lofterne er stadig kun malet første gang, men ellers mangler der faktisk ikke så meget mere. Det sidste der mangler er: terrasse-hegnet skal sættet op, lofteterne males færdigt, trægulve lægges og så selvfølgelig inventar og garage………..så er det faktisk klart *S*. Vi håber jo stadig, at vi kan flytte ind lidt før den 1. december, men nu må vi se, de vil ikke love os noget fordi de har så travlt………

Vi har ikke rigtig fået lavet noget idag – hvilket vi jo faktisk burde have i betragtning af at vi skal flytte på lørdag!!!! Men jeg har været uendelig TRÆT i dag, så da vi kom hjem fra åbent-hus arrangementet, da gik jeg ind og tog mig en LANG lur. I morgen skal vi dog til at få fyldt noget i alle de mange flyttekasser!!

Den står på rester i morgen, så jeg vender tilbage på mandag – med hvad har jeg endnu INGEN ide om…..

God søndag til Jer alle……..

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Sep 30, 2007
  7:49 pm

  mig selv

  fik købt kattetårn i rema idag :-)) og fandt ud af at et tårn er lige i underkanten til to katte…. arbejder også på at finde ud af hvor dit nye hus ligger :-))
  Der kommer snart billeder på bloggen af team bække kat…
  Fortsat god søndag 🙂


 2. Sep 30, 2007
  9:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Vores lille prinsesse vil abosolut IKKE ligge ovenpå “tårnet” og lige nu har hun fundet nye ynglingssteder at ligge: fylte flyttekasser og den tomme bogreol 🙂

  Spændt på om det lykkes for dig at finde ud af………ellers må du jo sige til hvis du skal have lidt hjælp *S*

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!