Newyorkerbyheart

Gæstemiddag: Chokolade-/honning-/marcipankage med hindbærpure…….

23 september , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , ,

Hindbærpure……..

Smør, chokolade og honning smeltes………

Den bagte marcipanbund…….

Chokoladecremen hældes over……….

Sådan blev det serveret…….

Chokolade-/honning-/marcipankage med hindbærpure:

250 g marcipan

2 æggehvider

Creme:

200 g god mørk chokolade (brug en med høj kakaoindhold)

150 g smør

125 g flydende honning

4 æg (hvis du vil, så brug pasteuriseret)

Hindbærpure:

1½ dl vand

50 g sukker

250 g frosne eller friske hindbær

Smuldr marcipan i en skål og pisk den med æggehvider, så det bliver en ensartet konsistens. Hæld massen i en springform (ca. 22 cm. i diameter) og bag bunden ved 200 grader i ca. 8 minutter (jeg bagte den lidt længere for at få den lidt brun…….men hold øje med den!!). Afkøl bunden.

Creme:

Smelt chokolade sammen med smør og honning i en skål over vandbad. Rør i chokoladecremen og afkøl den. Del æggene i hvider og blommer og pisk æggeblommerne let sammen – bland dem i chokoladecremen. Pisk hviderne stive. Lad chokoladecremen hvile indtil den begynder at stivne. Når cremen viser tegn på at stive, så vend de stiftpiskede hvider i (forsigtigt). Fordel cremen over den afkølede bund og stil kagen koldt til den skal serveres.

Hindbærpure:

Kog vand og sukker til en klar lage. Blend hindbærrene med sukkerlagen og sæt pureen koldt til den skal serveres til kagen.

Meget lækker dessert, men det er en rigtig kalorie-bombe og man spiser kun et lille stykke. Smagen er rigtig god, men bliver bedre jo bedre chokolade du bruger….

Vi havde en super hyggelig aften i går og tog lidt forskud på at fejre hushandlen!! Ejendomsmægleren (hende vi ikke er så vilde med) var oppe i går, fordi der jo var åbent hus. Der var dog ingen, fordi dem der havde været interesseret, havde fået at vide at huset er solgt…..hvilket det jo i teorien IKKE er før onsdag!! Ja, vi fik at vide igår, at det først er onsdag, fordi de ikke lige havde haft helt tjek på papirarbejdet!!!! I morgen kommer køber med en tømmer, der først skal godkende huset, fordi hende ejendomsmægleren havde sagt at det SAGTENS kunne vente til de havde skrevet under……..de kunne jo altid springe fra igen!!!! Jeg mener helt ærligt, hvad er det for noget at sige til folk og jeg fik ærlig talt helt ondt i maven igen!!! Der skal jo også laves et el-tjek i morgen, så intet er åbenbart sikkert endnu. Jeg har det SÅ dårligt over det og kan slet ikke overskue det hvis de springer fra…..jeg holder bare ikke til alt det her engang til…….

Behøver jeg at sige, at hende ejendomsmægleren IKKE er i særlig høj kurs hos os lige nu???? Altså, vi må væbne os med tålmod til på onsdag…..

Jeg er noget kvæstet i dag, da det blev temmelig sent i går inden vi kom i seng. Jeg tror kl. var 02.00 da jeg gik i seng, men kæresten og hans kammerat sad oppe til 03.30. Vi har også lige haft et kort visit af kærestens 2 søstre og den enes lille baby (Luna), hende jeg stod fadder til og hæklede dåbskjole til. Til dem der ikke har set den, kan den ses her og her.

I dag skal jeg bare slappe af og komme lidt til kræfter igen. Jeg ved ikke lige om jeg får blogget mad i morgen, nu må vi se hvad kræfterne rækker til 🙂

Hav en rigtig god søndag alle sammen……

Print Friendly
Tilbage

11 kommentarer


 1. Sep 23, 2007
  7:43 pm

  Marianne's mening

  Den kage er vist lige mig. Den må prøves 🙂

  Jeg håber ikke det giver bøvl med at tømren og el-tjek. Det bude det ikke gøre.

  Rigtig god søndag


 2. Sep 23, 2007
  9:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Den smagte ihvert fald rigtig godt – og jeg er ellers IKKE vild med chokolade………tilgengæld ELSKER jeg marcipan 🙂

  Jeg håber sandelig ikke at det giver nogle problemer……….men sover nok ikke så meget i nat…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 23, 2007
  9:32 pm

  Lise

  Jeg er lidt rundforvirret her. Har i ikke underskrevet en købsaftale? Var den betinget af godkendelsen fra en tømre og en elektriker?

  hvis nej – så hænger køber altså på den ,og kan kun forsvinde ud af kontrakten hvis de gør det før de 6 dages fortrydelsesret er udløbet. Og gør de der, så koster det dem 1% af købesummen.

  Kærligst en forvirret Lisen


 4. Sep 23, 2007
  9:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Jeg tror, at vi er MINDST ligeså forvirret, for vi ved hverken ud eller ind….
  Vi har underskrevet købsaftalen og der står IKKE noget om at den er betinget af tømrer og el-tjek. Vi troede jo at de havde haft en håndværker med heroppe, da vi synes at det ville være naturligt når de nu har været heroppe 3 gange – men nej. Hende ejendomsmægleren – hende der ikke duer til noget – hun har sagt til dem at det kan de bare gøre bagefter og så kan de jo altid springe fra?? Hun har også sagt til dem, at de bare kan ringe til os, hvis de vil op og måle op osv. INDEN vi flytter – og det orker vi altså IKKE. Er det rigtigt? Vi er rimelig træt af det, men selvfølgelig vil vi også gerne have solgt! Det er også noget rod med de datoer, for i vores kontrakt står der mandag den 24. sept., men nu har vi fået at vide at det først er onsdag den 26. sept. fordi hun ikke lige har haft styr på papirarbejdet og underskivningerne?? Jeg forstår INTET og er helt på bar bund!

  Mange hilsner
  Birthe
  *der efterhånden er helt forvirret og meget MEGET træt*


 5. Sep 24, 2007
  5:15 pm

  Lise

  Kære Birthe,
  hvis der ikke står nævnt noget i købsaftalen om at den er betinget af godkendelse af tømre eller andet, så kan de IKKE hoppe fra aftalen, uden at det koster dem 1% af købesummen, altså at de benytter sig af fortrydelsesretten.

  Hvornår skrev i under som sælger? Vi leger med tanken, i skrev under i fredags, så udløber fortrydelsesfristen næste fredag, altså 6 hverdage efter i skrev under.

  Og nej køber kan ikke bare komme dallerende når de har lyst til at opmåle m.m. inden overtagelsen. Sådan noget aftaler man med sælger. Så helt ærlig, når fortrydelsesfristen er udløbet, og køberne hænger på huset ;o) så fortæller i hende der uduelig moster af en ejendomsmægler at det vil i ikke have. Og så er det sån….

  Hvis du har brug for mere råd, så ved du hvor jeg er :o)

  Kærligst
  Lise


 6. Sep 24, 2007
  6:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Der står ikke noget, men hende ejendomsmægleren sagde, at hvis advokaten siger at de skal hoppe fra, så kan de gøre det uden at det koster dem noget…
  Vi skrev under sidste mandag og kan heller ikke forstå at kontrakten er “lovlig” når der ikke står den dato i som de mener gælder? det er da lidt mærkeligt at der står en dato i kontrakten, men at ejendomsmægleren siger at noget andet er gældende…

  Jeg håber det ordner sig, ihvert fald holder ejendomsmægleren fast i at de har til onsdag..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 24, 2007
  8:47 pm

  Helle K.

  Hej Birthe. Du er blevet tagget på min side, håber du har lyst til at være med på en lille leg. Hvis ikke – er det helt ok.


 8. Sep 24, 2007
  10:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Kigger straks og tak fordi du tænkte på mig 🙂

  jeg ved ikke om jeg får gjort noget ved det med det samme, da der er så meget lige nu, men jeg vil helt klart gøre det….

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 25, 2007
  7:39 am

  Lise

  Kære Birthe,

  jeg bliver sku lidt bekymret her, er de ved at tage måsen på jer? Hvis der intet står i købsaftalen om at de kan hoppe, så kan de SKU ikke hoppe…. nul putte. Og hvis i skrev under sidste mandag, så udløb deres fortrydelsesret altså allersenest idag tirsdag!

  Kærligst Lise


 10. Sep 25, 2007
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lise!

  Det er præcis det vi er bange for at de gør!!
  Men vi ved ikke hvad vi skal gøre….

  Jeg har sendt dig en mail, som svar på den du har sendt mig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Jul 3, 2009
  11:24 pm

  Kristina

  Hej Birthe.

  Jeg er en sen af ved at lave denne chokolade/honning/marcipan tærte. Jeg har fulgt opskriften som du har skrevet og chokoladecremen som jeg har hældt over til sidst er ret fyldende. Bliver den stift som nede på det nederste billede du viser med hindbærene?

  Jeg synes det var svært at se hvornår cremen "viste tegn" på at stivne, men jeg tror da ihvertfald den var ved det.. Og så en anden ting :/ Jeg opdagede først sen i opskriften (skulle slevfølgelig have læst den igennem) at æggene som skal bruges har jeg ikke købt pasteuriseret.. Er det ok. at servere en kage for gæster hvor der er 4 æg i som er "ubehandlet", altså ikke kogt, bagt eller lign. Er jeg lidt mistænkelig ved.. Og nu har jeg jo allerede lavet kagen.. Hvad gør du? Og hvad er dit råd?

  Er ellers super fan af mange af dine opskrifter, er trofast kigger 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!