Newyorkerbyheart

Gæstemiddag: Roastbeefsalat med små bagte kartofler, senneps-/flødesauce, italiensk basilikumbrød og lækker salat, del 2……..

Brødet inden det bages……..

………..og friskbagt…….

Roastbeefsalaten……..

Små ovnbagte kartofler og gulerødder……..

Aftenens tallerken………..

Vi havde jo gæster i går aftes og havde en super hyggelig aften – og maden var vellykket 🙂 Vi fik først Reje-/ferskensuppe med karry, som I kan se her og sådan serverede jeg den. Til hovedret fik vi: roastbeefsalat med små ovnstegte kartofler og gulerødder, melon-/druesalat a la Newyorkerbyheart og italiensk basilikumbrød. Desserten bestod af Chokolade-/honning-/marcipankage med hindbærpure (kommer i næste indlæg). Det smagte virkelig godt det hele og var en stor succes. Hovedretten er måske ikke velegnet til alt for mange mennesker, fordi kødet skal steges lige inden det skal serveres – og det er måske en andelse træls – men det var rigtig lækkert. Salaten skulle egentlig havde været vandmelon, feta og forårsløg……men jeg kunne ikke få vandmelon, så jeg improviserede!! Sagt i alt beskedenhed, så blev salaten super lækker og det er IKKE sidste gang jeg prøver den kombination…..

Italiensk basilikumbrød:

3 dl lunkent vand

25 g gær

1 tsk. flydende honning

1 tsk. groft salt

500 g mel (jeg brugte durummel og hvedemel)

Basilikum-olie:

½ dl olivenolie

3-4 spsk. frisk basilikum, hakket (tørret kan bruges)

2-3 fed hvidløg, presset

2-3 tsk. groft salt

Honning og salt kommes i det lunkne vand og gæren røres ud deri. Melet tilsættes og dejen æltes godt. Stilles til hævning i 1½ time, lunt og tildækket. Rul dejen ud til en firkant, ca. 1-1½ cm. høj. Læg på bageplade og lad hæve tildækket og lunt i yderligere 1 time. Bland alle ingredienserne til basilikum-olien. Når brødet er færdighævet, prikkes der huller over det hele med fingrene og basilikum-olien pensles på. Bages i 15 minutter ved 200-225 greder. Når brøder er afkølet lidt, skæres det i firkanter og serveres.

Note:

Brødet er virkelig lækkert – selvom jeg måske havde kommet lige lovlig meget basilikum-olie på. Lækker smag og skøn som tilbehør til maden…..

Lynstegt roastbeef med rosmarin og rucola med sennepsauce:

1 roastbeef af passende størrelse

frisk rosmarin

rucola

Senneps-/flødesauce:

4 dl kalvefond (jeg brugte vand og flydende kalvebouillon)

2½ spsk. maizena

2½ spsk. dijonsennep (eller efter smag)

2 dl fløde

salt, friskkværnet peber

Klip snoren af roastbeef’en og skær kødet i tynde skiver (et par mm. tykke). Skyl rucola og dup dem tør. Læg det i bunden af et fad. Hak rosmarinnålene fint. Varm lidt olie op på en godt varm pande og lynsteg kødet – nogle skiver ad gangen – krydr med lidt hakket rosmarin, salt og friskkværnet peber hver gang. Læg det varme kød ovenpå rucolaen og forsæt til alt kødet er stegt (se note 1). Vend hurtigt kød og rucola sammen og server straks.

Sauce:

Rør kalvefond, fløde og maizena sammen i en gryde og kog det op under omrøring, til saucen er blød og cremet. Smag til med dijonsennep, salt og friskkværnet peber (se note 2).

Note 1:

Jeg skar kødet ud om formiddagen, så det var gjort. Efterhånden som jeg stegte kødet, lagde jeg det i en dyb tallerken med en anden dyb tallerken ovenpå som låg, for at holde på varmen. Først da jeg havde stegt det hele, blandede jeg det sammen med rucolasalaten, som jeg også havde krydret med lidt groft salt og friskkværnet peber.

Note 2:

Jeg lavde også saucen om formiddagen, så den bare skulle varmes langsomt op igen, da den skulle serveres.

Kartoflerne blev bare skrubbet og skåret i nogenlunde ens størrelser. Jeg skrællede nogle gulerødder og skar dem i passende stykker. Dryppede det hele med lidt olivenolie og krydrede med groft salt, friskkværnet peber og timian. Stegte dem i ovnen til de var brune og lækre.

Melon-/druesalat a la Newyorkerbyheart:

1 honningmelon skåret i tern

blå druer, uden kerner, halverede

et passende stykke emmentaler i små tern

2 røde snackpebre i strimler

lidt rucola, grofthakket

tørrede tranebær

ristede pinjekerner

ristede solsikkekerner

Det hele blandes sammen. Dressingen jeg brugte var bare balsamico, olivenolie, salt, friskkværnet peber, ahornsirup og dijonsennep rystet sammen.

Salaten blev virkelig lækker og frisk, et godt tilbehhør til den lidt fede sauce.

Print Friendly
Tilbage

3 kommentarer


 1. Aug 25, 2008
  2:54 pm

  Line Frømann

  HOLD DA HELT OP, hvor har du mange lækre opskrifter! Faldt evd en tilfældighed over din blog, og adressen er nu skrevet ned, for magen til blog sprængfyldt med lækre opskrifter og flotte billeder (er jeg især vild med!) skal man da lede længe efter:-)
  Tror dette her bliver et sted, jeg kommer til at få inspiration mange gange!

  KH. Line


 2. Aug 25, 2008
  3:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Line!

  Tusinde tak for din kommentar og dine søde ord 🙂 Jeg er glad for at jeg kan være til inspiration for dig….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 21, 2013
  2:05 pm

  Tanja

  Uhhhmmm rigtig lækker opskrift.. Vi fandt under Google din opskrift og lavede roastbeef til kusine hygge:-) det blev så godt og smager så skønt, at jeg igen skal lave det i den kommende week til fødselsdag.. Denne gang prøver jeg også forret og dessert.. Og glæder mig til at smage:-)

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!