Newyorkerbyheart

GODE NYHEDER!!! + Wok med marineret svinekød og hvidkål……..

27 september , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig, Wok retter - Tags: , , , ,

Svinekødet steges ad flere omgange…….

Grønsagerne lynsteges……

……kødet kommes ved igen……..

Pynt med revet citronskal og hakkede cashewnødder/peanuts……

Aftenens tallerken……..

Allerførst, jeg ved at I er mange der sidder derude og venter på nyheder herfra og nu har jeg endelig nogle: Handlen er endelig gået igennem!!!!

Med stor hjælp fra Lisen – jeg ved ikke hvordan vi skulle have klaret os uden hendes hjælp – har vi nu fået købers advokats ord for, at handlen er gået igennem. Behøver jeg at skrive, at vi er SÅ glade!!!! Vi har fejret med champagne, derfor denne sene blog. Beklager mange gange at I har måtte vente……

Vi kan ikke takke Lisen nok for hendes hjælp og vi er hende DYBT taknemmelige for at hun har gidet at tage vores slåskamp med hende den ubehjælpsomme ejendomsmægler (som faktisk ikke engang ER ejendomsmægler!!) – MANGE TAK Lisen!!! Jeg har sendt dig en mail, jeg ville ikke ringe på dette tidspunkt…..

Dagens aftensmad var wok-mad og jeg kan godt fortælle Jer at det smagte ret fantastisk!! Hvis I er til wok-mad, så tror jeg at dette lige er noget for Jer. Det skulle have været med nudler, men jeg valgte alså at bruge ris (mere fordi jeg ikke havde læst opskriften igennem), men det blev nu rigtig godt alligevel. Jeg tilsatte også nogle gulerødder, for at give lidt fave og fordi vi jo ikke kan få grønsager nok ind i vores dagligdag. Jeg lavede desuden dobbeltportion, så har vi også til i morgen……

I får opskriften som jeg lavede den…..

Wok med marineret svinekød og hvidløg, 4 pers.:

450 g wokstrimler af skinkeinderlår (jeg brugte skinkeschnitzler, som jeg selv skar i tynde skiver)

olie (IKKE olivenolie, jeg brugte rapsolie ellers er jordnøddeolie godt)

2 tsk. frisk revet ingefær

skal fra 1 citron

2 ½ spsk. citronsaft

2 fed hvidløg, presset

2 spsk. soya

2 spsk. brun farin

ca. 300 g hvidkål (det kommer sig ikke så nøje), MEGET fint strimlet

200 g broccoli (igen, vægten kommer sig ikke så nøje), i små buketter og stilken skåret i tynde strimler

1 bdt. forårsløg, skåret i skrå skiver

4 gulerødder, skåret i tynde skiver på skrå

salt, friskkværnet peber

250 g basmatiris, kogt (eller brug æggenudler)

Pynt:

skal af ½ citron

hakkede peanuts eller cashewnødder

Bland soya, skal af 1 citron, revet ingefær, presset hvidløg (se note 1), brun farin og citronsaft i en skål og rør det godt rundt. Hæld marinaden i en pose sammen med kødstrimlerne, luk posen godt og “masser” marinaden ind i kødet. Lad kødet marinere i mindste et par timer – gerne i 24 timer (se note 2). Lad kødet dryppe af i en sigte, men GEM marinaden. Varm wokken godt op og hæld olie i. Steg kødet af flere omgange, så det lynsteger og IKKE koger i egen væde. Når alt kødet er stegt, så kom lidt mere olie på og kom så gulerødder i wokken. Lad dem stege et par minutter inden hvidkål og broccoli tilsættes. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad grønsagerne stege nogle minutter – til de er næsten gennemstegt – men KUN næsten. Rør hele tiden i det. Kom kødet på igen og vend rundt, så forårsløg og marinaden. Vend det hele godt rundt. Tilsæt kogt ris eller nudler og vend det rundt et par minutter, sørg for at røre hele tiden. Pynt til sidst med hakkede peanuts eller cashewnødder og revet citronskal.

Note 1:

Hvidløg stod ikke i opskriften, men jeg er jo glad for hvidløg…

Note 2: Jeg marinerede det kun i ca. 8 timer, men det var ok 🙂

I nat tror jeg at jeg kan sove, hvis ikke al den champagne ødelægger min nattesøvn *S*. Normaltvis drikker jeg ellers ikke og har faktisk ikke gjort det siden jeg blev syg. Jeg kan godt lide et enkelt glas champagne i ny og næ (Asti er vores foretrukne – og ja, jeg ved godt at det IKKE er “rigtig” champagne *S*), men ellers rører jeg faktisk ikke noget med spiritus i. Det bevirker så også, at efter et par glas, så føler jeg mig lidt “svimmel”. Før jeg blev syg kunne jeg godt lide et glas rødvin – eller flere *S* – men efter, har jeg simpelthen ikke kunne drikke det. Hvorfor ved jeg ikke! Jeg har aldrig været den store øl drikker, fordi jeg ikke bryder mig om smagen. Desuden når de også altid at blive varme, inden jeg får drukket den og varm øl er altså ikke særlig lækkert. I USA kunne jeg dog godt overtales til at drikke en Michelob, fordi de er meget milde i smagen, Corona kunne jeg også drikke, ligesom Bass Ale også godt kunne glide ned…..

Hvis jeg har skullet drikke, har jeg altid været til drinks/spiritus, det ved man da hvad er 😀 I mange år var vodka og Rose’s Lime min foretrukne drink i byen, ligesom jeg har drukket UTALLIGE vodka curant og sprite. Bailey har jeg heller aldrig sagt nej til og det kan jeg stadig godt lide, både med is – men også i kaffe!! Men drinks i alle mulige – og umulige – variationer har altid været mig!! Mine yndlings: Frozen strawberry daiquiri, frozen Margarita, Margarita, Long Island ice tea, watermelon daiquiri og White Russian.

Nå, det var da vist lige et sidespor, jeg ved ikke helt hvor det kom fra…

Nu kan vi jo begynde at pakke og vi er SÅ glade!!! Vi flytter jo allerede om godt en uge, lørdag den 6. oktober. Så har vi en uge til stille og roligt at komme helt på plads, få gjort rent i huset osv. Vi skal nemlig til kærestens søsters 40 års fødselsdag den 13. oktober, derfor vælger vi at flytte allerede den 6. I et stykke tid har vi gået og planlagt en surprise fest for hende med hendes familie og hendes nærmeste familie. Jeg og en af hendes veninder, som jeg engang har arbejdet sammen med, har planlagt det fra starten af………men i går blev vi afsløret!!! En af hendes arbejdeskollegaer sendte en mail rundt ude på arbejde, hvilket IKKE er smart…..desuden inviterede hun så også en masse arbejdskollegaer, som IKKE skulle med. Det skulle jo kun være for hendes nærmeste, og det inkluderer altså IKKE hele hendes arbejdsplads!! Jeg blev simpelthen noget så gal, fordi jeg/vi faktisk har brugt meget tid på planlægning, kontakt til forskellige mennesker, lejning af lokaler og vi har sågar mødtes privat nogle af os…..og så ødelægges det på den måde!!! Det er meget SJÆLDENT at jeg bliver sådan alvorlig gal, men det blev jeg igår, hvilket resulterede i, at jeg ringede og skældte hende arbejdskollagen ud – da hun så grinte ad det, blev jeg endnu mere tosset!!! Jeg tror nok at hun synes at jeg er en dum kælling, men det kan jeg godt leve med. Jeg skulle måske nok have talt til 10 inden jeg ringede til hende, men det gjorde jeg altså ikke! Jeg blev måske mest gal, fordi jeg har brugt en masse kræfter og energi som jeg faktisk IKKE havde – og som jeg ihvert fald kunne have brugt andre steder – og ja, så havde jeg jo det bare generelt ikke godt i forvejen og så gik det altså ud over hende………

Så nu ved I det, sådan kan jeg altså også godt være 😀

Anyway, i nat skal jeg forhåbentlig sove så mange timer som jeg aldrig har gjort før……og jeg glæder mig allerede!!

Bøger:

Jeg fik startet på “Kamelklubben” af David Baldacci i går og som jeg havde forventet, så er den rigtig god. Jeg glæder mig til at læse videre i den…..

I morgen skal vi have rester, men jeg komme måske med min opskrift på gammeldags æblekage – det er jo “Vild med dans” aften i morgen. Lørdag står menuen på flæskesteg og bagte rodfrugter, så da vender jeg helt sikkert tilbage…..

Print Friendly
Tilbage

22 kommentarer


 1. Sep 28, 2007
  12:11 am

  Birgit

  Hej Birthe
  Ja jeg måtte jo lige ind se til dig inden jeg smutter i seng.Hvor ER jeg dog GLAD på jeres vegne.Og du har haft kræfter til at lave dejlig mad-flot klaret,sån midt i al “turbulensen”.Sov nu endelig GODT og LÆNGE,det må du trænge til ovenpå dette:)Godnat fra Birgit


 2. Sep 28, 2007
  7:03 am

  mig selv

  pyyyhhhaaa….


 3. Sep 28, 2007
  7:53 am

  Kagekonen

  Hvor er jeg glad på jeres vegne. Håber du fik sovet godt i nat, det har du helt sikkert fortjent.

  Din wokret ser super lækker ud og er lige noget for os, så den napper vi en af de nærmeste dage.


 4. Sep 28, 2007
  8:23 am

  Marianne's mening

  Hej Birthe

  Hvor er det dejlig læsning. Nu skal I igang med næste etape inden jeres nye hus står klar.
  Mange gange tillykke med det.

  Jeg kan faktisk godt forstå du bliver gal oger afsløringen af festen. Tænk du også har været igang med det ogven i alt det med huset.

  Jeg håber du fik sovet godt og længe,
  Marianne


 5. Sep 28, 2007
  8:28 am

  Lise

  *dybt rødmende over al rosen* jeg gjorde jo ikke så meget, udover bare at ringe 2 gange til home. Huset var jo åbenbart solgt længe inden.

  Tillykke med salget kære Birthe (og kæresten), hvor må det bare være en kæmpe kæmpe lettelse.

  Kærligst
  Lisen


 6. Sep 28, 2007
  10:18 am

  Helle K.

  Tillykke – tillykke, hvor er det dejligt, at det hele er faldet på plads.

  Jeg forstår godt, at du blev gal, sikke et fjols, der er ikke ord for hvor kvajet det er.

  Prøv at glemme hende, nu det er ødelagt med surprisen, så må I bare hygge jer alligevel.


 7. Sep 28, 2007
  11:42 am

  Mia

  Stort tillykke med hussalget. Hvor er det dejligt at det endelig lykkedes.

  Og sikke irriterende at den surprise fest blev afsløret. Forstår godt at du blev gal. Håber dog I får en god fest alligevel :o)

  Og så håber jeg du har fået sovet fem kvarter i timen i nat ;o)

  Go’ weekend :o)


 8. Sep 28, 2007
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej mig selv!

  Lige mine ord 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 28, 2007
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Mange tak og jeg fik heldigvis sovet bedre end de sidste mange nætter 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Sep 28, 2007
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja, den ret må i prøve, den var super lækker. Rigtig god smag og jeg var vild med det hint af citron der var….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 28, 2007
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, nu skal vi til at pakke, det er vist ikke for tidligt vi får startet, når vi flytter næste lørdag….

  Rart at vide at andre også forstår at jeg blev sur…..selvom jeg blev lidt flov over det bagefter 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Sep 28, 2007
  11:52 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Du skal skam ikke rødme, men være stolt over at du har overskud til at hjælpe andre 🙂
  Din hjælp var stor for os, jeg ved ikke hvordan vi ville have kommet igennem det uden dig som støtte!!

  Hav en fantastisk weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Sep 28, 2007
  11:53 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, skønt at det hele falder på plads nu 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 14. Sep 28, 2007
  11:54 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Mange tak..
  5 kvarter i timen ville have været rart 🙂 Jeg fik sovet, men ikke så godt som jeg havde håbet og lige nu føler jeg mig som om en damptromle er kørt hen over mig…

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Sep 28, 2007
  1:08 pm

  JJ

  Jamen tillykke med hussalget, det er bare så dejligt at høre at det hele er gået i orden.

  Du må have en rigtig god weekend.

  JJ


 16. Sep 28, 2007
  2:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Mange tak og i lige måde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Sep 28, 2007
  4:07 pm

  Angelika

  Tusind tillykke med hussalget. Det var godt I fik hende ejendomsmægleren af banen – hvordan kan det være hun alligevel ikke var ejendomsmægler?

  Nu kan I endelig begynde at pakke. det er stort at flytte og rigtig hårdt – jeg er glad for det er overstået for mit vedkommende ( er jo lige flyttet til Kbh) og det var endda bare til en lejlighed – som dog er en god størrelse.

  Men det bliver så fedt at udvælge møbler og alt muligt. Hvordan skal I have jeres stue – hvilken stil er I til.

  jeg glæder mig til at følge dig 🙂

  Mange hilsner Angelika


 18. Sep 28, 2007
  4:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Mange tak 🙂

  Lisen fortalte at hun kun er ejendomsmægler assistent og jeg ved ikke hvorfor vi skulle have “æren” af hende….

  Ja, nu skal vi til at pakke – og nej, jeg ser ikke frem til at skulle flytte 2 gange indenfor 2 måneder…….men det gode er jo at om 2 måneder, da er vi forhåbentlig flyttet i vores nye hus 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Sep 28, 2007
  6:20 pm

  Eva

  YYYYEEEESSSS! Hvor er det godt at høre. Hvor er jeg glad på Jeres vegne over, at alt nu falder på plads.

  Jeg har først fået læst om det nu. Tænk jeg var så træt og helt nede under stregen efter en dum dag på job. Og nu – ja jeg blev sgu’ så glad.

  Åh hvor skal I nyde fredag aften – vild med dans aften! Måske med æblekage 🙂

  Mange varme tanker fra Eva


 20. Sep 28, 2007
  7:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, vi er også glade – og trætte – det har taget hårdt på os begge 🙂

  Æv, at have en dum dag på jobbet, kan bare suge al ens energi – kan godt huske hvordan det er….

  Jeg har fået lavet æblekage, bare ikke fået den lagt på (og ved ikke om jeg får det gjort i aften), så den står på æblekage og Vild med dans 🙂

  Mange hilsner og rigtig god weekend
  – husk at vær god ved dig selv ovenpå sådan en dag….

  Birthe


 21. Sep 28, 2007
  7:54 pm

  Eva

  Tusind tak min ven – og i lige måde! Håber at I får en skøn lang nattesøvn.

  Jeg har ikke haft kræfter til at bage, så her står den på skum-mus og honningsnitter til “dansen”

  Mange hilsner fra Eva


 22. Sep 28, 2007
  7:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Skum-mus og honningsnitter lyder nu heller ikke så ringe…men jeg kan jo prøve om æblekagen kan gå gennem cyber-verden 😀

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!