Newyorkerbyheart

Græske farsruller med citron-kartofler…….

Ingredienserne til farsen……..

De græske farsruller steges……..

 

Citron-kartoflerne…….

 

Aftenens tallerken……….

 

Prinsessen er helt uvidende om alt det nye der skal ske………

I aften har vi fået græske farsruller med citron-kartofler………..og det smagte SUPER godt. Kartoflerne er måske nok liiige friske nok i smagen, men jeg sødede det lidt med ahornsirup og når de spises til kødet, så er de helt fine. Jeg lavede lidt om i opskriften, som jeg igen ikke kan huske hvor jeg har fået fra, men et eller andet sted på nettet. Jeg giver Jer min ændrede opskrift…..

Græske farsruller med citron-kartofler:

500 g oksefars

salt, friskkværnet peber

et par håndfulde sorte oliven uden sten

1 løg, finthakket

friske krydderurter (jeg brugte: rosmarin, persille og basilikum)

revet skal af 1 citron

Alle ingredienserne til farsen røres/æltes sammen og de formes til lidt aflange “frikadeller” (eller hvordan du nu har lyst til at forme dem). Steges i olie på en pande, så de er gyldne og gennemstegte, tror også at de kan lægges på bagepapir og så bages i ovnen.

Citron-kartofler

passende mængde kartofler

saft af 1 citron

olivenolie

salt, friskkværnet peber

1 bakke sukkerærter

evt. lidt oliven

evt. lidt ahornsirup eller flydende honning

Kartoflerne koges og skæres i mundrette stykker. Vendes med sukkerærter, skåret i stykker og evt. oliven. Ryst citronsaft, olivenolie, salt, friskkværnet peber og evt. ahornsirup/honning sammen og hæld det over – de stadig varme kartofler. Server med det samme.

Agurkesalat:

Creme fraiche

hvidløg

salt, friskkværnet peber

agurk

Rør creme fraiche, salt, friskkværnet peber og ønsket mængde hvidløg sammen. Del agurken på tværs og skrab kernerne ud. Del agurken igen og skær i skiver (så det nærmest er 1/4 måner). Det er lidt ligesom tzatziki, bare lidt mere “rustikt” i det, super skønt som tilbehør.

Endnu en god nyhed: MIN PENSIONSSAG ER DEFINITIVT GÅET IGENNEM!!!

Vi må befinde os i et univers af “god vind” lige for øjeblikket, det er som om alting falder i hak. I går fik jeg brev om at den “flinke” dame nede på kommunen ENDELIG har haft min sag med til pensionsudvalget – og at de har besluttet sig for forsat at give mig førtidspension. Denne gang skal sagen IKKE tages op igen om et vist antal år – og det er jeg SÅ lykkelig for. For Jer der ikke har fulgt med, kan I se mere om “sagen” her og her. Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg at vi har fortjent den medvind vi har lige nu. I de år kæresten og jeg har været sammen, har vi simpelthen været igennem så mange ting: sygdom, uendelig meget arbejde og uheld har simpelthen fulgt os i en lind strøm. Den medvind vi har lige nu er kærkommen og vi håber at den forsætter 🙂

Lige nu er vores hoveder bare fyldt med så mange ting. Jeg håber ikke at I synes jeg piver alt for meget, men jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har fået en nattesøvn og det er nok grundstenen for at jeg er noget “pjevset”!!!!

Jeg ved ikke hvad der er med Se og Hør, men jeg synes at de er SÅ usympatiske – og især chefredaktøren Henrik Qvortrup!!!! Hvorfor er det liiiige at de har rendt rundt og rodet i skraldespande på OFFENTLIGE toiletter til “Vild med dans”??? det er da så lavt – og ja så får de endda omtale på min blog, det fortjener de jo ikke. Jeg synes at deres politik er så usympatisk og jeg kunne ALDRIG finde på at købe deres blad – og nej, jeg læser det heller ikke ved frisøren *S* (og det er rigtigt!). Det må være en pine, at have KONSTANT ondt i rø… over at det går nogle godt her i samfundet…….

Gad vide om det bare er mig der er meget kræsen hvad kartofler angår?? Jeg HADER melede kartofler der koger ud, jeg kan simpelthen ikke fordrage dem. At få sådan en melet kartoffel ind i munden, det er bare IKKE lækkert! Når jeg skal spise kartofler, skal de helst være faste i det, det kan jeg forholde mig til. De kartofler vi fik i aften, var ikke så faste i det som jeg kunne have ønsket mig…..puuuuuha. Er der nogen af Jer der har det lige sådan?

Nå, efter at have fået læsset af på Jer, mine stakkels læsere, så vil jeg ønske Jer en god aften 🙂 I morgen blogger jeg ikke, da vi skal have rester. I weekenden skal vi jo have gæster til 3 retters menu, som I kan se her, hvis I ikke læste det den anden dag…….

Pas godt på Jer selv 🙂

Det er smart med Bapoon frisør booking online.

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Sep 20, 2007
  9:40 pm

  Louise

  Allerførst: man kan ikke se på kartoflerne at de var melede. Men jeg ved hvad du mener. Det er ikke rart. I det hele taget er kartofler ikke særlig spændende, hvis de bare kogte. Jeg gider ikke spise kogte kartofler. Til gengæld elsker jeg stort set alle andre typer kartofler: i salat, bagte, hasselback, brasede, råstegte, pommes osv.

  Hele tallerknen i dag ser vidunderlig lækker ud. Jeg er meget varm på de der farsruller. Synes at det græske køkken nogen gange får lidt for meget på hattepulden for at være ad og æv og kedeligt. Men jeg kan nu godt lide det græske køkken, især når man kommer lidt væk fra de allermest turistede steder.

  Angående Se og Hør – tjah bum – jeg læser heller ikke det l***. Kunne jeg ikke drømme om. For det første synes jeg at kendis-sladder er kedeligt og for det andet er det usympatisk. Nu kender jeg ikke lige den sag du refererer til, men desværre er det jo sådan at selvom vi sidder og bliver sure på dem, og det de skriver, så er der bare rigtig, rigtig mange der køber og læser skidtet. Måske man bare skal ignorere det. Jeg får i alle fald hovedpine af at hidse mig op over det de siger i tv og skriver i sladderbladene. Nogen gang i hvert fald :o)

  Jamen, jeg håber virkelig at det bare fortsat vil gå fremad for dig og kæresten og jeres forskellige projekter. Det fortjener I helt sikkert. Så jeg vil sende positive tanker jeres vej, og så følge med her…


 2. Sep 20, 2007
  9:46 pm

  Kagekonen

  Tillykke, du er inde i en stime af held. Jeg har lånt sønnens bærbare og sidder her i sofaen og ser skadestuen og surfer, det er bare luksus. Jeg er så træt i dag, at man skulle tro det var løgn, så sønnen sørgede også for at der blev hentet aftensmad hos pizza-pusheren. Han er altså så sød… min store lille dreng, som fylder 18 år om kun et par uger.


 3. Sep 20, 2007
  10:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Ja, jeg synes også generelt at kogte kartofler er noget af det mest kedelige der findes, så hellere kartofler i enhver anden form…

  Jeg har desværre aldrig være i Grækenland (har i det hele taget ikke rejst særlig meget), men på en eller anden måde så forbinder jeg citron med græsk mad. Derfor puttede jeg citronskal i de farsruller i dag, selvom det ikke stod i opskriften…..og så er basilikum måske ikke det mest græske der findes??

  Godt, så bruger vi ikke mere spalte plads på det blad…….det er jo heller ikke sådan at de har forjent det 😀

  Mange hilsner
  Birthe
  PS: jeg er altid glad for at vide at du følger mig 🙂


 4. Sep 20, 2007
  10:06 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg sender dig nogle energi-tanker, du lyder som om du godt kunne trænge *S*. Jeg er sikker på at din søn er blevet sådan, fordi du har været en god og kærlig forælder som han nu bare giver lidt tilbage. Hvor må det være en glæde at se sine børn blive alt det man har ønsket sig 🙂
  Nyd det, nyd at blive forkælet lidt og nyd den bærbare. Jeg kunne ikke live uden min bærbare! Jeg sidder hver eneste aften med benene oppe og min bærbare på skødet – det er også sådan jeg laver alle mine indlæg til bloggen 🙂

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 5. Sep 20, 2007
  10:38 pm

  Mona

  Hej Birthe,
  Et STORT tillykke med, at din pension er gået i orden, det glæder mig meget.

  Hvor er prinsessen dog smuk, hun ser vel nok blød og dejlig ud. Vi har også en kat – han er ikke altid lige sød, han kan godt finde på at bide og rive.

  God weekend!
  Mona


 6. Sep 20, 2007
  10:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Mange tak – og velkommen til – dig tror jeg ikke at jeg har set før 🙂 Dejligt at du giver dig til kender herinde, det glæder mig altid….

  Vores lille prinsesse kan nu også finde på at bide, især hvis vi sidder og spiser og hun ikke lige får noget, så bider hun os i knæerne eller i tæerne 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 20, 2007
  11:00 pm

  Birgit

  Hej Birthe.
  Jamen du drømmer ikke om HVOR glad jeg er på dine vegne mht.pensionssagen der er godkendt og på plads.En nyvurdering den er osse ret belastende.Den sluger rask væk de få kræfter man har og som der jo er så hårdt brug for i hverdagen ,for bare at klare sig gennem den på bedste viis.Skønt for jer begge.Ønsker jer en masse medgang fremover:)Sikke dejlig mad som du dog bare kan det dersens håndværk:) Hygge fra Birgit


 8. Sep 20, 2007
  11:04 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Jamen velkommen herinde, jeg ser, at du har fundet ud af det 🙂

  Ja, jeg er SÅ lettet at det nu er på plads og at jeg forhåbentlig aldrig mere skal bruge kræfter på det. Det har hele tiden ligget og luret og bare suget kræfter og jeg har fået helt ondt i maven hver gang jeg har tænkt på det – og som du ved så gør det jo ondt nok i kroppen i forvejen 🙂

  Mange hilsner og tak for din hilsen
  Birthe


 9. Sep 21, 2007
  8:43 am

  Helle K.

  Din mad ser lækker ud hver eneste gang – jeg får sjældent lavet noget lign., men jeg kan mærke mundvandet og drømmer.
  Tillykke med at din sag ser ud til at være på plads for altid. Det tærer helt vildt på de kræfter man ikke har, at skulle spekulere – det er jo som regel om natten, hvor man skulle forsøge at sove, at alle tankerne rumsterer. Jeg ved ikke selv, hvor jeg befinder mig lige nu, jeg har ikke kræfter til at tænke på det – jeg har lige været til samtale med en psykolog, som skulle lave en personlighedsprofil – det mente hun i hvertfald, hun sagde, at hun havde svært ved at se, hvad hun skulle gøre med mig, da hun jo ikke havde forstand på fibromyalgi. Når hende konklusion kommer, skal jeg ned til sagsbehandleren og snakke min situation igennem – jeg har aldrig mødt hende, kun snakket med hende i telefonen, men hun lød sød nok. En af mine forhenværende kollegaer, har lovet, at hun vil tage med til alle samtaler, hun har støttet mig helt vildt i det her. Hun er i mellemtiden blevet leder af afdelingen jeg arbejdede i, så hendes ord, har da lidt vægt. Jeg ønsker ikke at få en pension, jeg aner ikke hvordan vi skal leve for så lavt et beløb, men jeg kan ikke se et alternativ. Undskyld, nu skal jeg ikke pive og klage på din blog, men jeg forstår godt, at du bliver pjevset. God dag og weekend til dig og dine.


 10. Sep 21, 2007
  8:44 am

  Helle K.

  Undskyld endnu engang, jeg kom lige til at se og læse min lange kommentar – og jeg skal da ikke bruge din blog til mine udgydelser. Jeg rødmer af skam.


 11. Sep 21, 2007
  9:01 am

  Mia

  Hej Birthe

  Hvor skønt at høre, at din pensionssag endelig er afsluttet, og så med så god en udgang! Det kan jo ikke være bedre.
  Jeg tænkte faktisk på den anden dag at jeg ville sende dig en mail for at høre om du stadigvæk ikke havde fået nyt om pensionen, men det fik jeg ikke lige gjort. I stedet kan jeg jo så læse det gode resultat her nu.

  Jeg håber jeres gode stime fortsætter, og at du snart får lidt mere energi igen.

  Mht. kartoflerne er jeg helt enig med dig. Generelt så er kogte kartofler bare det kedeligste, men er de melede så bliver det næsten uspiseligt.

  Og mht. Se&Hør så kan jeg heller ikke være mere enig.

  God weekend :o)

  Mange hilsner fra

  Mia


 12. Sep 21, 2007
  10:17 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det er da dejligt at det hele går så godt lige nu – det skal man hverken skamme sig over eller synes, at man så ikke overhovedet må pive over noget som helst!!!!!

  Men jeg kan sagtens forstå, at det er en lettelse for dig ikke at have det hængende over hovedet hele tiden.
  Tillykke med det… også!

  Som jeg tidligere har nævnt er begrebet nye kartofler ukendt i Belgien – mest fordi kartoflers primære eksistensgrundlag er at ende som pommes frites. Til gengæld findes der et HAV af forskellige sorter – afhængig af hvad de skal bruges til… så foor en gangs skyld (det er nu meget sjældent) kan jeg sige noget godt om det belgiske køkken 😉

  Hav en dejlig week-end – glæder mig til at se menuen i udførsel!

  Pernille


 13. Sep 21, 2007
  11:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Alleførst: Du skal ALDRIG skamme dig over at du skrive lange indlæg eller kommer ud med noget herinde på min blog!!! Her må du skrive ALT det du vil og du må pive lige så tosset du vil, ok? Aldrig, ALDRIG føl skam over at skrive hvordan du føler!! 🙂 Jeg føler med dig og jeg begyndte faktisk at græde da jeg læste dit indlæg, fordi jeg SÅ godt kan sætte mig i dit sted. Tro mig, jeg har været der og det er ikke noget kønt/dejligt sted at være, det er fand… hårdt og opslidende. Har du lyst til at maile til mig, så er du ALTID velkommen, der kan du måske også føle at du kan være mere personlig hvis du har lyst til det………..men du er OGSÅ velkommen til at skrive der herinde.
  Jeg er altid glad for at få indlæg og sådan et som dit, de berører mig dybt og dem er jeg meget glade for 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner og masser af gode tanker,
  Birthe


 14. Sep 21, 2007
  11:49 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Mange tak 🙂 Jeg er så lettet over at det nu er afsluttet og at jeg ikke mere skal ned til den “søde” dame nede på kommunen….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Sep 21, 2007
  11:51 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Jeg kender ikke så meget til det belgiske køkken, andet end pommes frites, er der ikke også noget med muslinger? og så gryderetter med øl (håber ikke at jeg er helt forkert på den)…..men det har nu heller aldrig lydt så indbydende på mig…….måske lige bortset fra pommes frites som jeg ELSKER (hvis de er gode), men prøver ikke at spise for tit 🙂

  Jeg glæder mig til at lave weekende menuen, selvom det lige nu ser lidt uoverskueligt ud 🙂

  Mange hilsner og rigtig god weekend – jeg tænker ofte på dig (-og dit ben)

  Birthe


 16. Sep 21, 2007
  2:13 pm

  Helle K.

  Tak.


 17. Sep 21, 2007
  3:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Det var da sandelig så lidt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Sep 21, 2007
  7:08 pm

  Anonymous

  Tak for mad her til aften. Det var super godt!!!

  Mvh.
  Amalie


 19. Sep 21, 2007
  7:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Amalie!

  Velkommen til, dig har jeg vist ikke set før herinde 🙂 Dejligt at du giver dig til kende – og velbekomme, godt at det faldt i din smag 🙂

  Håber at “se” dig igen 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!