Newyorkerbyheart

Hjemmebagte grissini (italienske brødstænger)…..

Halvdelen af dejen æltes med finthakket, frisk rosmarin……..

Klar til at blive bagt……

………her ses de lidt tættere på……

Friskbagte og lækre……

Det var ikke meningen at jeg skulle blogge i dag, men jeg besluttede at starte forberedelserne til i morgen, hvor vi skal have gæster. Jeg har ikke så meget energi i disse dag, så jeg bliver nødt til at tage det over flere stræk.

I dag har jeg så bagt grissini – de italienske brødstænger – og de er super lette at lave. Jeg har lige smagt på en og de smager meget autentisk. De er ikke så pæne – og kunne godt have været rullet lidt tyndere – men smagen fejler ihvert fald ikke noget. Jeg lavede halvdelen af dejen med rosmarin smag og den anden halvde er bare almindelige, dog drysset med groft salt.

Grissini:

7 g tørgær (jeg brugte nu almindelig gær)

2½ dl vand

450 g mel

1 tsk. salt

5 spsk. olivenolie

evt. hakket, frisk rosmarin

groft salt (gerne Maldon)

olivenolie til pensling

Opløs gæren i 11/4 dl lunkent vand. Bland mel og salt. Hæld gærblandingen i melblandingen og tilsæt endnu 11/4 dl vand og olivenolie. Rør det hele sammen i en røremaskine (jeg bruge bare håndmixer med dejkroge). Sæt dejen til hævning i 1 time, et lunt sted. Ælt dejen lidt og ælt evt. halvdelen (eller det hele) med hakket, frisk rosmarin. Rul dejen ud til tynde stænger – ca. ½ cm. i diameter). Pensl med olivenolie og drys med groft salt (Maldon salt). Bages ved 200 grader i 15-20 minutter, de skal være sprøde og gyldne. Kan opbevares i flere dage i en lufttæt dåse.

Vi har lige fået at vide i dag, at dem der har købt huset vil på mandag og have lavet et el-tjek. Det kan vi jo ikke afslå dem, da de har ret til det………….men de vil også komme op med en tømrer og det er vi ærlig talt lidt irriteret over! De har været oppe så mange gange, så jeg kan ikke forstå at de ikke har taget en tømrer med en af de gange. Desuden så kunne tømreren og elektrikeren ikke på samme tidspunkt, så de kommer 2 gange på mandag!!!! Elektrikeren kunne kun give 10 minutters varsel inden han kommer. Det er måske ikke det store problem for andre, men for mig er det en afbrydelse i min vante dagligdag – og er det noget jeg ikke bryder mig så meget om, så er det ændringer i min daglige rutine! Jeg skal også til dyrlæge med prinsessen på mandag, hvor hun skal over og øretatoveres (stakkels lille mis *S*). Vi fik det desværre ikke gjort da hun blev steriliseret, hvilket er dumt for nu skal vi betalte kr. 791,- for at få hende i narkose igen og øretatoveret!!! Men vi må jo betale for vores fejl *S* Vi tør ikke at lade være med at øretatovere hende, for vi er bange for at vi ikke kan finde hende igen hvis hun løber væk……

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Sep 21, 2007
  10:16 pm

  Kagekonen

  det lyder da helt åndsvagt med de der håndværkere på mandag. Jeg synes det er en rigtig god ide, at få katte øretatoveret, det giver mig så meget ro i sindet, at mine to udekatte er det.


 2. Sep 21, 2007
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja, jeg synes altså også at det lyder ret skørt – og så er det bare træls og ikke nok med det, men så 2 gange på en dag!

  Ja, jeg tror jeg vil være mere rolig når først prinsessen er øretatoveret 🙂

  God weekend.

  mange hilsner
  Birthe


 3. Jul 21, 2008
  11:34 pm

  Anonymous

  Hvor meget svarer 7 gr tørgær til i forhold til almindeligt gær?


 4. Jul 22, 2008
  12:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Det samme vil jeg da tro ;o)

  mvh
  Birthe


 5. Oct 2, 2011
  10:42 am

  Nanna

  Hej .
  Nu er det jo længe siden du lavede disse, så er slet ikke sikkert at du kan huske det, men hvordan opbevarede du dem natten over så de forblev sprøde? Uden at putte dem i noget eller hvordan?

  Venligst Nanna 🙂


 6. Oct 2, 2011
  5:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nanna!

  Jeg tror at jeg har skrevet det sidst i opskriften, at de skal opbevares i en lufttæt dåse 🙂

  Mvh
  Birthe


 7. Oct 2, 2011
  8:51 pm

  Nanna

  Hov sorry – pinligt . :s
  Men mange tak for svaret 🙂


 8. Oct 2, 2011
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Nanna!

  Helt i orden, man kan jo sagtens overse noget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!