Newyorkerbyheart

Ingen mad idag…….og dog…….

03 september , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Bøger, Dessert, Diverse, Opskrifter - Tags: ,

En kæmpe stak pandekager…….

Ny kogebog med Tina Nordström fra “Tinas mat”……

 

…….og endnu en “Sommer, sol & strandmad”………

Vores aftensmad i aften er ikke værd at tale om – det bestod af pasta og tomatsauce fra glas – kedeligt, uinspirerende og slet ikke velsmagende. Selv kæresten som ikke går så højt op i mad som mad, synes at dagens aftensmad var noget af en nedtur, men jeg gad ikke det helt store og ja, så blev det altså sådan 🙂

I går lavede jeg en kæmpe stak pandekager og følte mig som Rasmus Klump’s mor (som jo altid stod og bagte en kæmpe stak pandekage). Der er ikke meget i verden som sådan en friskbagt pandekage – og lidt is gør dem jo ikke dårligere *S*. Jeg har en fast opskrift som jeg altid bruger, men det er ikke for folk der tænker på kolesterol og fedt, for der er mange æg i…..men de smager altid godt og er lette at lave.

Super pandekager:

ca. 25 stk.

500 g mel

8 dl mælk

75 g sukker (jeg bruger ca. 50 g.)

6 æg

1 dl øl

et nip salt

2 tsk. vaniliesukker

skal af 1 citron

Mel, mælk og sukker piskes sammen. Tilsæt æg, salt, vanilie, citronskal og øl. Rør det godt sammen, hvis dejen er for tyk kan der tilsættes lidt ekstra øl.
Brug margarine til stegning og lav tynde pandekager.

Jeg har erhvervet mig 2 nye kogebøger – jeg har jo heller ikke så mange i forvejen *S* – en med Tina Nordström, som hedder “Tinas svenske madrejse”. Tina Nordström er en af mine ynglingskokke, fordi hun ikke gør det sværere end det er. Hendes mad er let at lave, ingredienser der er til at få fat i og det er ikke alt for opstyltet…..jeg er også vild med hendes madprogrammer på DR2. Hun er også blevet ret populær i USA, hvor hun har lavet en del udsendelser om skandinavisk mad.

Den anden bog “Sommer, sol & strandmad”, som byder på masser af lækre sommeretter, som også egner sig til picnic. Desuden er de fedtfattige og ser meget indbydende ud. Jeg har udset mig nogle retter, som jeg helt sikkert skal have afprøvet og jeg glæder mig allerede.

Nå, men i morgen vender jeg tilbage med mad, vi skal have et farsbrød med kartoffel-/broccoligratin.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!