Newyorkerbyheart

Lækker farsbrød, spinat-/kartoffelgratin og råkostsalat med blomkål…..

Farsen til farsbrødet…..

Kartoffel-/spinatgratinen………

Råkostsalat med blomkål, denne gang også med radiser……..

Det færdigbagte farsbrød………

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået et lækkert farsbrød med spinat-/kartoffelgratin og råkostsalaten med blomkål, som jeg har lavet før, men denne gang tilsatte jeg også lidt radiser. Jeg er vild med den salat, som jeg synes er super lækker, sund og mættende. Det smagte alt sammen rigtig godt, vær dog opmærksom på at saucen til farsbrødet godt kan være lidt stærk pga. mængden af sød chili sauce…….

Lækker farsbrød med revet æble:

500 g hakket okse

500 g hakket svinekød (jeg brugte dog 1 kg. hakket okse)

1 Granny Smith æble, revet (jeg brugte 1 af naboens ananasæbler)

1 æg, pisket

2 dl hvid brød, smuldret UDEN skorpe

1 rødløg, meget finthakket (jeg brugte bare almindelig løg)

3 spsk. hakket persille

4-5 kviste frisk timian, bladene (jeg brugte tørret)

2-3 fed hvidløg, finthakket

godt med friskkværnet peber, groft salt

1 bouillontern, fintsmuldret (eller noget flydende bouillon)

2½ dl ketchup (jeg foretrække Heinz)

11/4 dl sød chili sauce

Bland alle ingredienserne i en stor skål – UNDTAGEN ketchup og chili sauce. Det skal kun lige være blandet, rør ikke for meget i det for så bliver farsbrødet sådan lidt hårdt i det. Hvis farsen ser ud til at være for våd, kan der tilsættes lidt mere fint smuldre brød. Smør et ovnfast fad og form farsen til et brød. Rør ketchup og sød chili sauce sammen og hæld det over farsbrødet. Sæt det i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time. Stegetiden kan mindskes ved at lave små portions farsbrød (som er en rigtig sød ide!), hvis der laves små farsbrød er bagetiden ca. ½ time. Det er en ret stor portion, så den kan fint halveres……men er også god som restemad – tror jeg……

Selvom der er æble i farsbrødet, så er det ikke noget der kan smages, men konsistensen bliver god af det. Som om den var mere saftig end normalt (synes at farsbrød godt kan være en anelse kedelig i struktur, nogle gange). Kæresten ville ikke tro på at der var et revet æble i – faktisk 2 små ananas æbler – han HADER varme æber (ja, i det hele taget frugt i hans mad – det synes han ikke er noget hit!!) – men dette var fint for ham 🙂 Det skal dog lige siges, at den varme æblekage som jeg lavede den anden dag og som I kan finde her – den har han altså absolut INTET imod og spiser den med god appetit ;O) Det er lidt ærgeligt at han ikke bryder sig om frugt i mad, for jeg ville så gerne lave noget mere med æbler + gris (eller noget andet) eller ananas…………men det er altså ikke så populært her i husholdningen………….

Spinat-/kartoffelgratin:

1 kg kogte kartofler

1 pakke frossen spinat

2 løg, finthakket

3 fed hvidløg, finthakket

1 broccoli, i små buketter

4 æg

2 dl mager creme fraiche

2 dl mælk

3 tomater (som jeg glemte at putte på!!)

olie

smør

salt, friskkværnet peber

lidt sukker

Forvarm ovnen til 180 grader. Skær de forkogte kartofler i ca. 1 cm. tykke skiver. Del broccoli i små buketter og lad dem koge op i letsaltet vand. Skyl dem derefter i koldt vand. Tø spinaten op i en gryde i lidt smør ved lav varme. Snit løg og hvidløg fint og lad det simre med spinaten. Tilsæt broccoli-buketterne til spinat-/løgblandingen og smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Pisk æggene og bland creme fraiche og mælk i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Kartoflerne og spinat-/broccoliblandingen lægges skiftevis i lag i en smurt gratinform eller et stort fad. Hæld æggemassen over. Skær tomater i skiver (som jeg altså glemte alt om) og læg dem på til sidst. Bag gratinen i ca. 30-40 minutter.

Vi havde kærestens mor oppe og spise i dag, da vi skulle hjælpe hende med at bestille nogle orange billetter. Jeg er ellers godt nok noget kvæstet i dag: først bliver jeg vækket af ejendomsmægleren, så fremvisning (som jeg jo lige skulle gøre huset klar til) og så madlavning – jeg føler mig som et helt alderdomshjem og har bare ondt over det hele!!! Det hele suser rundt i hovedet lige nu, for tænk hvis vi nu skal flytte lige pludselig!!! Vi skal også have lave en kloakseparering (lovkrav fra kommunen inden 01.12.07), vi indgik en aftale med en lokal kloakmester for efterhånden et stykke tid siden og har ikke kunnet forstå at han ikke er startet endnu. Kæresten ringede til ham og nu viser det sig at han – måske – holder op og derfor ikke kan opfylde den skriftlige kontrakt som vi eller har underskrevet. Vi havde ellers fået en rigtig god pris – eller i hvert fald en pris som var væsentlig lavere end den lokale stor entrepenør!!!! Så nu skal vi måske alligeve af med ekstra penge for at få det lavet……..surt!!!

Har I også mange myg? Vi har simpelthen så mange, det er helt vildt. Jeg tror aldrig nogensinde at jeg har oplevet at vi har SÅ mange myg – indendørs!!! Det er dog som om de er holdt op med at suge blod af os – eller også er de bare blevet mættet – men de sværmer om os hele natten og det er da helt VILDT som de kan larme!!!

Nå, men i morgen står den på rester, så da blogger jeg ikke (andet end hvis vi hører noget fra ejendomsmægleren *S*). Torsdag skal vi til Esbjerg Musikhus og se “Ørkenens sønner” – som vi har haft billet til i over 1½ år!!! – og som vi glæder os helt vildt til. Måske jeg får blogget alligevel torsdag, nu må vi se 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Sep 4, 2007
  11:02 pm

  Sifka

  Ajj, farsbrød – det havde jeg næsten glemt. God ide.


 2. Sep 4, 2007
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Sifka!

  ja og dette er rigtig lækkert og slet ikke kedeligt (som de måske kan være nogle gange *S*). Det saftigt revet æble, er slet ikke nogen dum ide – og det er altså ikke sådan at det smager af æble!!! Min kæreste som HADER varm æble (hvis ikke lige det er i min varme æblekage som er det eneste han vil spise), ja han kunne slet ikke smage det – og ville ikke tro på det da jeg fortalte ham det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 6, 2007
  7:00 pm

  Lene

  uhm det ser lækkert ud. Skal det være kogte kartofler?


 4. Sep 6, 2007
  10:02 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hejsa Birthe.

  Nu da du er inkarneret USA fan, så kom jeg til at tænke på om du skulle ligge inde med en opskrift på fersken tærte (peach pie)??

  Gerne en opskrift på dansk.

  Jeg sad nemlig og så Beverly Hills idag, og der skulle de have peach pie, og ja så læb mine tænder altså i vand 😉
  Jeg synes det kunne være sjovt at bage sådan en sag, hvis jeg da eller kunne opdrive en nogenlunde original opskrift.

  Skulle du finde én, så send den evt til cstinna@hotmail.com så er du en engel 🙂

  Knus Christina


 5. Sep 6, 2007
  11:57 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Ja, det skal være forkogte kartofler – har jeg glemt at skrive det? – sorry….

  Det smagte rigtig godt, men husk at smage spinaten godt til med salt og friskkværnet peber, ellers smager det ikke af så meget 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Sep 6, 2007
  11:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Nu var det desværre ikke peach pie vi fik mest af, da jeg boede i det kolde (ihvert fald om vinteren) og ikke særligt eksotiske New Hampshire….

  Jeg har desværre ikke en opskrift på en peach pie som jeg har afprøvet, men hvis du søger på nettet så er jeg ret sikker på at du kan finde en – også en afprøvet en. Hvis du vil have hjælp med oversættelse og omregning af mål, så bare send den til mig, så skal jeg nok klare det….

  Ked af ikke at kunne hjælpe dig.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!