Newyorkerbyheart

Porre-/gulerodspande med fiskefrikadeller…………

Porre og gulerødder svitses…….

Madlavningsfløde og champignon kommes ved……….

Aftenens tallerken……..

Ca. halvvejs med projekt “hæklet tæppe”…………..

Sikke et SMUKT skilt!!

I aften har vi fået fiskefrikadeller med porre-/gulerodspande fra Arla. Jeg kom også nogle champignons i, fordi jeg havde nogle der skulle bruges. Der skulle have været brugt Karoline Vesterhavspande, men det havde de ikke i den lokale SuperBrugs i dag, de fik dem først igen på onsdag. Da jeg ikke ved hvad sådan en Vesterhavspande indeholder, valgte jeg at bruge en madlavningsfløde, lidt flydende grønsagsbouillon, revet limeskal og saften fra 1 lime. Jeg ved jo ikke hvordan originalen skulle smage, men dette smagte ihvert fald rigtig godt!!! Jeg skriver det sådan som jeg lavede det, hvis I vil prøve original opskriften, må I klikke her.

Porre-/gulerodspande:

20 g smør
4 gulerødder i tynde stave
2 porrer i ca. 1 cm. tykke ringe
salt, friskkværnet peber
1 madlavningsfløde
skal og saft af 1 lime
5 champignons i kvarte
flydende grønsagsbouillon

Smørret smeltes, men må ikke brune. Svits gulerødder og porrer, når de har svitses lidt, så tilsæt champignons. Lad det svitse lidt igen. Hæld madlavningsfløde på og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad det simre lidt. Kom revet skal og saften af 1 lime ved. Server med fiskefrikadeller og små kogte kartofler.

Vi har i dag været oppe og se på de hytter der ligger oppe ved det lokale idrætscenter, og de er rigtig fine. De er ikke særlig store, ca. 35 m2, men vi får tag over hovedet, vi må have prinsessen med og det er INTERNET!!!! Det er SÅ dejligt at vi kan bo deroppe, da der jo også er møbleret, der er dyner, gryder, pander, tallerkner, bestik, tv osv. Det er selvfølgelig ikke særlig stort, men vi skal jo også kun bo der i 1½ måned!!! Vi kender nogen der har boet det i 1 måned og de har 2 børn, så vi burde jo også kunne være der 🙂 Skønt at de ville tillade at vi tager prinsessen med, så kan vi krydse det af på vores liste. Vi skal give ca. kr. 7000,- pr. måned, men det er også inkl. forbrug.
Vi var også nede og skrive under på hushandlen i dag, så nu er det også klaret 🙂

Det er skønt at kigge på ejendomsmægler skiltet nu og se, at der står: SOLGT!!! Sikke en ro i sjælen det giver……..

Nu er tæppet da ENDELIG ved at tage form og ved at få lidt længde!!! Det er altså ikke bare lige sådan et tæppe der hækles i en fart………..det tager tid! Men jeg tror, at det bliver rigtig fint og jeg er ved at være halvvejs. Jeg hækler et par rækker eller 3 hver aften, så det er et rigtig hygge projekt. Jeg glæder mig til at det bliver færdigt 🙂

Jeg vender tilbage i morgen med en kyllingeret…..

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Sep 17, 2007
  9:11 pm

  Anonymous

  Kære Birte,

  Tak for en god blog og tillykke med hussalget 🙂

  Jeg synes det er et rigtig flot tæppe du hækler – er det noget du har en opskrift på??

  Mange hilsner
  Louise


 2. Sep 17, 2007
  9:15 pm

  Kagekonen

  Jamen så flasker alting sig jo, det er jer vel undt!

  Vesterhavspande er sådan lidt lime/citron agtig med dild… giver det mening? Den smager rigtig dejlig til fisk, men det er jo ikke så sundt med al den fløde. Vi har også prøvet den anden, svampepande, og den er også god.

  Dit tæppe ser rigtig fint ud. Hvor bredt er det? Jeg har jo genopdaget glæden ved håndarbejde her inden for det seneste årstid, så jeg har kastet mig ud i et tørklæde som bagefter skal i vaskemaskinen sammen med nogle glaskugler. Tørklædet er 60 masker bredt og skal være omkring 2 m. når det er færdigt. Ligenu måler det omkring 150 cm så jeg kan se enden…

  Bagefter tror jeg at jeg skal bruge lidt tid ved symaskinen…


 3. Sep 17, 2007
  9:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Jeg er glad for at du kan lide min blog, den er jo efterhånden blevet mit “barn” 🙂

  Opskriften på tæpper er her:

  2 stm i første m og herefter 6 stm, *spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 8 stm, 1 lm, 1 stm, 1 lm, 8 stm*

  Gentag fra * til * til de sidste 10 m, som hækles som følger:

  Spring 1 m over, 1 stm, spring 1 m over, 6 stm, 2 stm i sidste m.

  Vend arbejdet og start forfra – det tager kun en evighed at hækle sådan en række.

  Du bestemmer sådan set selv hvor mange masker du slår op, det afhænger af hvor bredt du vil have det. Jeg mener at jeg har over 200, men kan ikke længere huske det…

  Ellers bare spørg 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 17, 2007
  9:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Mange tak!! Vi er rigtig glade for at vi kan bo deroppe, så vi er glade :-9

  Ok, så har jeg ikke ramt helt ved siden af med at bruge lime….jeg har ikke prøvet dem før, men måske jeg skal prøve dem engang (nu fik jeg det jo ikke gjort i aften *S*).

  Jeg ved faktisk ikke helt hvor bredt det er, men jeg tror omkring 180 cm. Det er meningen at man skal kunne putte sig under den eller bruge den en kølig sommeraften. Det lyder spændende det projekt du har gang i, poster du billeder af det?

  Jeg har – desværre – ingen symaskine, men jeg kan nu heller ikke sy, så det er ikke den store tragedie. Jeg har tit tænkt på at jeg godt kunne tænke mig at quilte. Amerikanerne laver de flotteste quilts og jeg forelsker mig altid i en hel mængde hver gang jeg er derovre eller snuser rundt inde på Ebay 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 18, 2007
  11:00 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Det er dejligt at se, at der er styr på boligsituationen – og at det gik så hurtigt. Det giver da det stress mindre. Og så kan I også pakke HELT ned uden at skulle lave forskellige etaper – og vigtigst af alt – INTERNETTET!!!!

  Hvad skulle vi gøre i 1½ måned uden at få inspiration…. jeg har endnu ikke fundet en fiskehandler, der kan lave farsen som jeg vil have den… men de ved jo heller ikke, hvad det handler om. Og så mangler remouladen… der skal eksporteres store mængder næste gang jeg kommer hjem!!!

  Men de fiskefrikadeller får munden til at løbe i vand 😉

  Hav en dejlig dag! Og nyd at det hele falder på plads.

  Pernille


 6. Sep 18, 2007
  11:13 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Nille!

  Ja, det er dejligt at det begynder at falde på plads, så kan vi begynde at slappe lidt af 🙂

  Jeg ved nu ikke hvor meget inspiration der bliver til i det lille bitte køkken som vi får, det er ikke sikkert vi får særlig spændende mad………men jeg kan da heldigvis blive ved med at skrive 🙂

  Hvordan går det med benet?

  Hav en god dag!

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 18, 2007
  12:06 pm

  Nille

  Hej Birthe,

  Jeg er overbevist om, at du selv i et lille køkken vil kunne finde inspiration!!!

  Belgiske læger er nogle fjols – men det vidste jeg jo godt!!!!! Men nu har jeg da fundet en ordentlig fysioterapeut – begyndt 3 ugers genoptræning, og må tage skinnen af om natten, som jeg skrev på min blog i torsdags/fredags tror jeg. Så det går fremad stille og roligt – men skal passe på et stykke tid endnu.

  Tak for tanken!

  Pernille


 8. Sep 18, 2007
  12:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Nille!

  Tja, jeg ved ikke, men nu må vi se 🙂

  Godt at du nu kan tage skinnen af om natten og at du er startet genoptræningen.

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 18, 2007
  3:24 pm

  JJ

  Hej Birte

  Jeg ville bare lige ønske tillykke med hussalget og ikke mindst også et tillykke med at I har fundet et midlertidigt hjem.


 10. Sep 18, 2007
  4:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 19, 2007
  8:29 pm

  Louise

  Kære Birte,

  Tak for opskriften på tæppet. Nu skriver du at jeg gerne må spørge igen, så det vil jeg altså benytte mig af 🙂 Jeg vil gerne hækle et barnevognstæppe, men er så i tvivl om, hvor mange masker jeg ca. skal slå op og om det skal være deleligt med et bestemt tal – er det mon noget du kan hjælpe mig???

  Bagte forresten gulerodskagen for første gang i weekenden – og den er som du også skriver helt FANTASTISK…

  Mange hilsner
  Louise


 12. Sep 19, 2007
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Louise!

  Uha, jeg er altså ikke nogen ørn til sådan noget, men jeg vil tro at det er bedst vist det passer med det antal masker der er i mønstret (ja, jeg ved altså ikke om det giver nogen som helst mening *S*). Jeg vil tro omkring 126 masker, men jeg er LANGT fra sikker, jeg prøvede mig frem (og trevlede op et par gang *S*)

  Godt at I kunne lide gulerodskagen, den plejer også at være et hit :-9

  Jeg håber jeg har gjort mig forståelig, ellers skriver du bare igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!