Newyorkerbyheart

Reje-/ferskensuppe med karry………….

21 september , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med fisk/skaldyr - Tags: ,

Ingredienserne til suppen…….

Løg og hvidløg svitses……….

Den færdige suppe……

Jeg har også forberedt reje-/ferskensuppen med karry, så den kun skal varmes og rejerne tilsættes i morgen. Jeg regner ikke med at smagen bliver ringere af at stå. Vi skal prøvesmage den i aften, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til. Jeg skal se om jeg kan indsætte et billed senere af suppen i tallerkner……

Reje-/ferskensuppe med karry, 4 pers.:

1 stort løg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket (jeg brugte nu 3 fed)

2½ dl piskefløde

½ liter grønsagsbouillon (jeg brugte vand + flydende bouillon)

1 dåse hakkede tomater

1 dåse ferskner (ca. 420 g), skåret i små tern

300 g rejer (jeg vil bruge store tigerrejer)

smør til stegning

salt, friskkværnet peber

1-1½ spsk. karry

Svits løg, hvidløg og karry i smør i en stor gryde. Tilsæt bouillon, fløde og hakkede tomater. Lad det simre ca. 10 minutter. Kort inden retten skal serveres tilsættes rejer og ferskner skåret i små tern. Varm det igennem ved svag varme (se note). Kan både bruges som forret og hovedret.

Note 1:

Jeg vil stege nogle store tigerrejer i lidt olivenolie og hvidløg i morgen lige inden suppen skal serveres, og så pynte suppen med dem når den skal serveres.

Vi skal have suppen som forret i morgen sammen med de nybagte grissini.

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Sep 21, 2007
  9:09 pm

  Marianne's mening

  Hvor er det lang tid siden jeg sidst har fået denne suppe, og den er bae så god. 🙂


 2. Sep 21, 2007
  9:34 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Det lyder lidt som om, at vi er i samme ‘mood’…. der er ting at være glade for (ikke fordi jeg lige kan finde dem hos mig ligenu men de er der vel!) og så er man alligevel stresset og nedbrændt.

  Jeg beundrer dig for alt det du orker – med alt du har om ørerne lige nu.
  Jeg har det ofte sådan at jeg drømmer meget livligt – eller med mange ting der sker – og om morgenen er jeg helt smadret. Sådan har i dag været – og en fod, der bare IKKE gider…
  Var lidt grædefærdig på telefonen med søsteren i Danmark – så er hjemme langt væk desværre! Hjemvé tror jeg….

  Men vi kommer igennem disse perioder – det ved man jo – og dog kan dagene synes lange.

  Mht. dine grissini – de ser perfekte ud – faktisk bedre. Når de er for tynde, bliver det bare ting, der smuldrer… her er der da bid i dem!!!!

  Og din middag imorgen bliver et hit – as always 😉

  Pernille


 3. Sep 21, 2007
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, jeg må sige at den smager SUPER godt!! Vildt lækker og kan kun anbefales…

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Sep 21, 2007
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg ved ikke hvorfor, men jeg føler mig på en eller anden måde så “tæt” på dig – jeg håber ikke at det støder dig på nogen måde 🙂 Jeg tænker så ofte på dig – og den dumme for – men jeg håber, at det snart lysner!
  Jeg forstår så udemærket hvis du får hjemve engang imellem, det er vel ikke så sært når nogen man elsker opholder sig i et andet land? Personligt så savner jeg min mor og mine søskende i USA så meget, at det engang imellem gør fysisk ondt på mig. Jeg har ikke haft en familie i SÅ mange år, og så har jeg en – og så er de så langt væk – æv!
  Jeg kender godt det med at drømme livagtigt. Min kæresten kan ofte ikke forstå at jeg flere dage efter, stadig kan gå i detaljer med mine drømme. Jeg har de vildeste drømme, hvor jeg bliver jagtet og myrdet på 100 forskellige måder – og ja, så vågner jeg ikke udhvilet…

  Jeg håber, at du får en rigtig godt weekend og kan finde noget positivt som du kan fokusere på 🙂

  Varme hilsner og tanker
  Birthe


 5. Sep 21, 2007
  10:47 pm

  Birgit

  Hej Birthe. er det….jaaaa,dejlig mad i skal have:) Hygge Bi
  Ja,det er det værste med hussalg-alt deres renderi over alle mulige ting.Det er en god ting at hun bliver øretatoveret og selvom det jo godt nok er lidt dyrt,så giver det en stor tryghed at andre osse kan SE at missen den hører til et sted:)Mine 3 staldmisser de er osse steraliserede og øretatovedede-det er trygt at de rgit


 6. Sep 21, 2007
  11:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Mange tak for din kommentar, jeg har svaret dig via mail 🙂

  Mange hilsner og god weekend.
  Birthe


 7. Sep 8, 2009
  8:17 pm

  Anonymous

  Hej Birthe
  NU har vi fået denne suppe til aftensmad – præcis som skrevet mmmmmm -ok næsten havde lavet croutoner til, for jeg havde ikke grisini. Det var en stor succes.
  Mvh Anja


 8. Sep 8, 2009
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anja!

  Dejligt at I kunne lide den, jeg tror da snart vi skal have den igen, for den er nemlig rigtig god 🙂

  Mange hilsner og tak for tilbagemeldingen
  Birthe


 9. Jan 28, 2010
  5:49 pm

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Det er den bedste suppe!

  Jeg havde en dag lidt rester i køleskabet, som nu bliver brugt hver gang jeg laver denne suppe.

  Jeg tilsatte gulerødder og lidt kartofler. Og så bruger jeg i stedet for en dåse hakkede tomater barbecuesauce, lidt ketchup og lidt cayennepeber – det giver den lidt ekstra bid 🙂

  Kh Maria


 10. Jan 28, 2010
  10:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Maria!

  Tak for inputs, det er altid dejligt 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Mar 17, 2010
  1:39 pm

  Tina Vestergaard

  Uhm ja, det er en fantasisk suppe den her. Jeg laver den selv i en variant, hvor rejerne ikke puttes i suppen. I stedet snitter jeg lidt icebergsalat og lægger i bunden af tallerkenen, der ovenpå rejer og til sidst hælder jeg suppen over. Suppen skal spises lige med det samme, ellers bliver salaten helt slatten. Jeg ved, at det lyder lidt mystisk med den friske salat, men det giver virkeligt et dejligt friskt twist til suppen. 🙂


 12. Mar 20, 2010
  11:09 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Tina!

  Tak for ideen, det er hermed givet videre 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!