Newyorkerbyheart

Store bagedag……

Dejen til “Mormors kartoffelmazariner”……

……klar til at blive bagt…….

…….belagt med chokolade…….

“Topping” til Guf-guf kagen……..

…….og den færdigbagte kage……

Jeg har bagt til den helt store guldmedalje i dag, hvilket er resulteret i at jeg nu er træt og har ondt i min albue!! Når jeg er nervøs så bager jeg – og helst i store mængder – og ja, så tager jeg ikke lige hensyn til om kroppen er i topform til det………..jeg lærer det nok ALDRIG!!!

Jeg har næsten ikke sovet i nat pga. alt det hus-halløj, tankerne kører rundt og det er svært at finde hvile…..åh, jeg håber at vi får en afgørelse hurtigt, for det her er da ikke til at holde ud……

Nå, men jeg har altså bagt:

2 Franskbrød

“Mormors kartoffelmazariner”

Guf-guf kage

Pekingpandekager til anden i aften (opskrift og tidligere billeder her)

Så når jeg skriver at jeg har haft travlt, så kan I se at jeg ikke har overdrevet 🙂

“Mormors kartoffelmazariner”, ca. 10 stk.:

125 g smør

150 g rørsukker (jeg brugte 125 g)

1-1½ tsk. mandelessens (jeg vil nok bruge betydelig mere næste gang – se note 1)

250 g kogte, kolde, mosede kartofler

125 g havregryn

Pynt:

god mørk chokolade

Pisk smør og sukker cremet med mandelessens. Pisk de godt mosede kartofler og havregryn i og pisk, til der haves en jævn masse – dvs. at der IKKE er klumper af kartoffel. Fordel dejen i 10 muffinsforme (se note 2) og bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter. Lad kagerne afkøle på bagerist og når de er blevet helt koldt, så smør dem med smeltet, god, mørk chokolade.

Note 1:

Jeg havde desværre kun 2 tsk. mandelessens og det synes jeg ikke er nok. De fik ikke den “mandel/marcipan” smag, som jeg gerne vil have. Hvis I er som mig, vil jeg nok anbefale betydelig mere end opgivet mængde.

Note 2:

Dejen er noget stiv i det og jeg glattede ikke dejen godt nok ud i muffinsformene, hvilket resulterede i mærkeligt udseende mazariner!!! Konsistensen af dem fejler dog INTET! Det ser vitterligt ud som om de er lavet af marcipan når der bides i dem, de har sådan en let “grynet” konsistens. Jeg synes at de er virkelig lækre og jeg vil helt klart bage dem igen, jeg skal bare lige have købt noget mere mandelessens…..

Guf-guf kage (også kendt som “Den-du-ved-nok”):

4 æg

4 dl sukker (jeg brugte knap 3 dl)

4 dl mel

4 spsk. kakao

4 tsk. vaniliesukker

4 tsk. bagepulver

2 dl mælk

250 g smeltet smør/margarine

“Topping”:

120 g smør

1 dl stærk kaffe

3 tsk. vaniliesukker

3 spsk. kakao

3½ dl flormelis (jeg brugte 2½)

4 dl kokosmel

Sukker og æg piskes lysegult og skummende. Mel, kakao, vanilie og bagepulver blandes og sigtes i ægge-blandingen skiftevis med mælken. Tilsidst røres det smeltede smør i og dejen hældes i en smurt eller bagepapir beklædt bradepande og bages i 35-40 minutter ved 175 grader. Imens laves glasuren: Alle ingredienser blandes i en gryde og smeltes ved lav varme og under omrøring. Når kagen er bagt, tages kagen ud og mens den stadig er VARM prikkes den over det hele med en gaffel. Glasuren hældes over og bredes ud. Afkøles.

Nå, så kom “Vild med dans” sæsonen i gang i går og jeg synes at de gjorde det rigtig godt. Sjovt at de gør det på en lidt anderledes måde i år. Det er lidt sjovt, for hende Andrea Elisabeth Rudolph er faktisk opvokset her i byen hvor vi bor. Vi har gået på samme skole og jeg har set hende da hun var lille, sådan er verden jo så lille *S*. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet da jeg så Joachim Boldsen danse, hvor er han da charmerende – selvom det måske indimellem så lidt underligt ud 🙂 Jeg kunne altså virkelig godt tænke mig at komme ind som publikum, men kæresten er lidt tilbageholdende, men måske jeg får lokket ham med på et tidspunkt…..

Da vi kom hjem igår efter hus-fremvisningen og i går aftes kunne vi ikke finde vores lille prinsesse. Kæresten var oppe og spille tennis, men jeg var ude og kalde igen og igen. Hun plejer at komme, måske ikke lige når jeg kalder (jeg skulle jo nødig tro at hun lystrer *S*), men så ihvert fald når det er gået et par minutter…….men hun kom ikke. Jeg tror at jeg var ude at kalde og lede 3-4 gange imellem kl. 18.30 og 23.30, uden resultat. Det ligner hende slet ikke, for normalt opholder hun sig lige i nærheden af huset og hun går aldrig for langt væk (det kunne jo være at hun gik glip af noget mad!!). Inden vi gik i seng kl. 00.15 ville jeg lige ud og kalde og lede en sidste gang, pludselig råbte kæresten at han havde fundet hende. Tænk, så havde de mennersker og ejendomsmægleren lukket hende inde oppe på lofter!!! Pludselig da jeg gik og kaldte kunne kæresten høre hende miave, så vi skyndte os at få hende ned…….stakkels lille prinsesse. Hun havde været deroppe i 6 timer og hun var godt sulten!! Åh, jeg var glad for at vi fandt hende i god behold – men også sur på ejendomsmægleren og de mennesker der havde været oppe og se, for jeg forstå ikke at de kunne undgå at se hende deroppe – æv!!

Print Friendly
Tilbage

24 kommentarer


 1. Sep 8, 2007
  5:04 pm

  Eva :-)

  Wow hvor ser det bare godt ud. Jeg er sgu imponeret over, at du havde energi til alt dette… Det er vildt! Kan godt forstå at kroppen siger stop nu…

  Mange hilsner herfra


 2. Sep 8, 2007
  5:13 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Ja, jeg har jo en tendens til at overgøre ting!! Har jeg bare noget der ligner energi, skal jeg nok sørge for at få det brugt…..og lidt til ;o)

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Sep 9, 2007
  12:24 am

  Anonymous

  Hej Birthe!

  Sikke et arbejde du har haft gang i idag 🙂
  Dine kartoffelmazariner ser lækre ud, sjovt nok har jeg haft den opskrift liggende og har villet bage dem længe, men har bare ikke fået det gjort. Nu vil jeg igang, efter en så fin anmeldelse af dem 🙂

  Bor du i Askov?? Mener nemlig jeg har læst at Andrea Elisabeth Rudolph er opvokset der, men jeg kan jo tage fejl..
  Jeg spørger bare, fordi jeg selv har boet der i et par år, indtil for halvandet år siden.

  Mange hilsner, Betina


 4. Sep 9, 2007
  10:45 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Betina!

  ja, det gør jeg 🙂

  Ja, jeg ved da heller ikke hvad jeg har tænkt på, men nu har vi da ihvert fald rigeligt i fryseren.

  Du kan roligt bage dem, de er ret godt. Kunne måske godt være fristet til at prøve at tilsætte lidt revet citron-, appelsin- eller limeskal næste gang….

  Held og lykke med dem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Sep 9, 2007
  2:57 pm

  Betina

  Hej Birthe.

  Hvor sjovt – så kan det jo faktisk være jeg har set mad-dronningen uden at vide det 🙂

  Jeg skal helt sikkert snart prøve mazarinerne, det lyder da ret lækkert med lidt citrus.

  Hilsner Betina


 6. Sep 9, 2007
  4:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Betina!

  Ja, det kan da let være at vi er rendt ind i hinanden 🙂 Jeg har ihvert fald boet her siden 2000…..

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Sep 9, 2007
  4:44 pm

  Louise

  Ja, de mazariner ser virkelig lækre ud!!! Dem vil jeg også prøve at bage. Men det bliver ikke i dag, for jeg mangler alt for mange ingredienser, og de der muffinsforme, dem har jeg vist heller ikke nogen af.

  Men lækkert ser det i hvert fald ud, og jeg elsker mazariner!

  Håber ikke du er alt for smadret i dag efter din store badedag. Glæder mig til at se om der er noget nyt på mad-programmet i aften..vi skal bare have pizza, tror jeg :o)


 8. Sep 9, 2007
  7:53 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Åh, jeg er lidt smadret, men sådan er det jo *S*

  Der kommer nyt lige om lidt, vi har fået skøøøøn aftensmad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Sep 9, 2007
  9:36 pm

  Lise

  Jeg bliver nød til at kommentere det med katten og ejendomsmægleren, for jeg er jo det sidste.

  Når man laver en fremvisning på et hus, er man så focuseret på køberne, at man indimellem måske ikke lige ser at katten, kaninen what ever hopper med rundt. Og det kræver faktisk rimeligt meget at være ejendomsmægler når huset fremvises, alt skal huskes og alt skal står på spil.
  – Næste gang bør i måske tage katten med en tur i bilen?

  Selvfølgelig var det synd for katten, men godt at i fandt hende inden i skulle sove.


 10. Sep 9, 2007
  9:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Ja, jeg er godt klar over at det kræver meget, men alligevel….

  Vi har før taget katten med i bilen, men det er lidt synd for hun HADER at køre i bil og sidder med tungen ud af munden og er ved at kradse hendes poter til blods for at komme ud 🙂 Hun var sådan set også lukket ude da de kom, men så har de alligevel haft dørene lukket op og så er hun gået ind (som hun jo plejer når døren står åben *S*). Måske er det også lidt nærtagende, men hun er jo vores lille barn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Sep 10, 2007
  1:45 am

  Windyridge

  The only Danish I know is Rugramafleuthe, spelled incorrectly I am sure. I have been to Kobenhaven and had a Danish friend when I was a teen at school in Ireland. I got a kick out of the way her family pronounced the desert! Your blog looks delicious unfortunately I can’t read it 🙁


 12. Sep 10, 2007
  10:40 am

  Newyorkerbyheart

  Hej windyridge!

  Thank you for you comment, it’s funny that you know the Danish word “Rødgrød med fløde” 🙂

  If there’s anything you would like translated, please let me know. I’ll do my best to translate what you ask. I have done some English on this blog, but it was too much work to do the blog both in Danish and English, sorry….

  Thank you for stopping by.

  My best,
  Birthe


 13. Sep 10, 2007
  3:30 pm

  Angelika

  Hej Birthe.

  Lækre ting du har bagt. Selv får jeg desværre ikke tid til at bage så meget, men ville ønske at jeg gjorde for det er så lækkert.

  Tænkte på om du har en idé til noget madpakke-halløj – måske du synes at specielt nogle at dine opskrifter egner sig dertil? Ved du har nævnt det før..

  Selvom ejendomsmægleren har meget at tænke på så synes jeg og undskyld mit sprog – fandme ikke at man kan tillade sig at lukke ens kat inde(!) – han kunne da hurtig have noteret et sted i sine papirer el lign. at han lukket den derind eller noget. Stakkels lille mis. Jeg er også en dyreelsket – så hvis det var min kat ville jeg sørme have været arrig.

  Håber at hun er glad og tilfreds igen 🙂


 14. Sep 10, 2007
  3:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Ja, hun er blevet sig selv igen, men hun var meget kontaktsøgende – og det er hun ellers ikke sådan i det daglige 🙂

  Hvis du går ind under mit opskrift indeks og kigger under frokost retter og under salater, så er der en del der kan bruges som madpakke ideer. Hvis du gerne vil have mere specifikke forslag, så send mig en mail, så skal jeg sende nogle links til dig herinde fra. Det virker bare ikke rigtig her under kommentarer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Sep 16, 2007
  1:12 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  tak for alle dine lækre opskrifter. Bedst som jeg ville igang med at bage chokolade kagen ovenfor opdagede jeg en lille fejl. Du har skrevet “sukker og smør piskes” – jeg tror du mener sukker og æg, for ellers ved jeg ikke hvornår æggene skal tilsættes og der bliver både tilsat smør og margerine ;o)

  God søndag

  Mvh. Dorthe


 16. Sep 16, 2007
  3:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorthe!

  Velkommen til 🙂

  Du har helt ret – undskyld – der skal selvfølgelig stå æg og sukker!! Det går lidt stærkt nogle gange, håber at kagen lykkedes alligevel 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 3, 2007
  11:11 am

  Bettina

  Du godeste, hvor pudsigt! Jeg har ind i mellem fundet links, der pegede herind, så jeg har kigget ind på bloggen af og til gennem de seneste år…og så viser det sig, vi NÆSTEN er naboer! Jeg bor i Brørup! :oD


 18. Dec 3, 2007
  10:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bettina!

  Ja, verden er lille engang imellem 🙂 Jeg er jo i Brørup 1 gang om ugen, for vi gør alle vores dagligvare indkøb der….

  Håber, at du forsat vil kigge forbi af og til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 19. Mar 19, 2009
  10:51 am

  Anonymous

  Tak for nogle gode opskrifter! Det er guf 🙂 Her er en lille artikel om kage kunst som du måske vil kunne lide 🙂 http://www.amine.dk/livsstil/3272/63d56e8556/kagekunst.html?tx_ttnews%5Bswords%5D=guf


 20. Mar 19, 2009
  10:55 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Mange tak, jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne – og tak for linket 🙂

  mange hilsner
  Birthe


 21. May 5, 2012
  6:35 pm

  Julie

  Helt fantastisk side du har her 🙂 har nu brugt den nogle gange! Mazarinerne smager skønt, måtte bage dem efter at have set opskriften! De smager desuden fantastik med creme og friske jordbær oven på- så er det ligesom en god jordbærkage 🙂


  • May 5, 2012
   8:34 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Julie!

   Mange tak og god ide med at lave dem om til jordbærtærter 🙂 Jeg bager jordbærtærte hvert år, dog efter en anden opskrift (som også er i mit indeks).

   Mange hilsner
   Birthe


 22. Nov 22, 2012
  11:46 am

  Penille Holm

  Årh det bringer minder at se at du har en opskrift på gufkagen ( som jeg har lært hedder snaskekage) den kage har været skyld i at vores klasses rundtur efter vi fik vores huer blev planlagt efter at vi landede hos mine forældre til kaffetid.
  Bagte den for et par uger siden til mine kollegaer fordi vi var på arbejde en kedelig søndag og den er altid en succes


  • Nov 22, 2012
   12:26 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Pernille!

   Snaskekage, sikke et godt ord 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!