Newyorkerbyheart

Citron-/soyamarineret kalkun med bacon og squash-salat……….

Squashskiver og hvidløg svitses……….

Den pesto-agtige blanding……..

De marinerede kalkun schnitzler med bacon om…….

Squash-salaten……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået citron-/soyamarineret kalkunschnitzler med bacon, squash-salat og vores ynglings kartofler – det smagte FANTASTISK!!! Det er ikke nogen hemmelighed at jeg ikke er den store kalkun-fan, fordi jeg tit synes at det er tørt og kedeligt (og sådan nærmest lidt grov i det!!), men dette var SÅ lækkert. Saftigt og masser af smag. Den tilhørende squash-salat er efter inspiration fra “Sund & Slank” tillægget til Alt for Damerne for nogle uger siden. Jeg har modificeret den lidt, bl. a. stegte jeg squashskiverne, fordi jeg synes at de ellers ikke er så lækre….

Jeg kan kun anbefale Jer at prøve det, for det er virkelig suveræn mad 🙂

Citron-/soyamarineret kalkun, 2 pers.:
½ dl friskpresset citronsaft
½ dl soya
½ dl olie (jeg brugte rapsolie)
salt, friskkværnet peber
frisk, revet ingefær
2 fed hvidløg
2 kalkunschnitzler
2 skiver bacon
Pisk en marinade af soya, citronsaft, olie, revet ingefær, presset hvidløg og friskkværnet peber. Hæld det i en pose og kom kalkunschnitzlerne i, masser marinaden godt ind i kødet, slå en knude på posen og læg det i køleskab i mindst 6 timer. Når det skal steges, så tag kødet op af posen, krydr med salt og friskkværnet peber og vikl et stykke bacon rundt om hver schnitzel. Sæt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.

Squash-salat:
1 squash halveret og skåret i skiver
1 bakke frisk spinat
3 fed hvidløg
10 soltørrede tomater
ristede pinjekerner
1 glas sorte oliven uden sten
1 potte frisk basilikum
1 bæger feta
salt, friskkværnet peber
olivenolie
salt, friskkværnet peber
Kom ganske lidt olie på en slip-let pande og steg squashskiverne sammen med 1 fed finthakket hvidløg. Krydr med salt og friskkværnet peber. Svits squash skiverne til de bliver sådan lidt brune i det. Tag af varmen og lad dem køle helt af. Finhak 2 fed hvidløg, oliven, soltørrede tomater (hvis de ikke kommer fra olielage, så lad dem bløde lidt op i kogende vand inden de skæres fint), pinjekerner og basilikum. Bland de finthakkede ting sammen, krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber og hæld lidt olivenolie på. Det skal ikke være så meget så det bliver til en “grød”, men alligevel så meget så de forskellige ting bliver dækket af olien……vel sådan ca. 2-3 spsk. Prøv Jer lidt frem!! *S*. Skyl spinaten rigtig godt og slyng den tør. Vend spinatblade, squash og feta godt sammen. Hæld den pesto-agtige blanding i og vend det hele rigtig godt sammen.

Jeg var lige selv oppe ved huset idag – kæresten tog sig en tiltrængt lur *S*. Der er ikke sket så meget, for de har travlt med et andet hus der skal være færdig til indflytning den 1.11.07. Men de er da ved at få indstalleret stikkontakter og grundet dørkarmene. Selvom der ikke sker så meget, så fik vi alligevel gode nyheder!!! For vores køkken komme i næste uge og vi fik at vide, at vi MÅSKE kan flytte ind 14 dage før tid!!!! Han ville ikke love det 100%, men der ER en chance for det – og det er jo ikke så ringe endda 🙂

Nå, men igår fortalte jeg jo om mit lidt underlige forhold til øjenvipper………..idag er turen kommet til WC’er. Ikke det i mit eget hjem, men offentlige!!!! Allerførst: hvorfor er mange mennesker nogle SVIN når de bruger offentlige toiletter??? Eller ihvert fald vil jeg da nødig tro, at de efterlader deres eget toilet i en sådan stand som man nogle gange finder offentlige toiletter i!!! Og så ugens gåde: hvorfor kan det ALTID lykkedes mig at finde det toilet der er MEST beskidt/tilstoppet/tisset på brædtet (eller andet på brædtet)???? Det undrer mig, men ihvert fald er er meget sjældent at det står fejl!!!! Det første toilet jeg går ind på er med 99,9% sikkerhed ALTID ulækkert!!!! En af de glæder vi har når vi de sidste par år har kørt på skiferie til Canazei i Italien er, at benytte de tyske motorvejs toiletter. De er rene, pæne og lugter IKKE!!! Det er en fornøjelse at bruge dem og der er ikke ret mange ting i verden, som at kunne benytte et rent toilet!!! Så betaler jeg gerne de 0,50 Euro som de tager i afgift – og som kan refunderes hvis der købes noget i kiosken bagefter…….

Kæresten er ude og se tennis i Bramdrupdam i aften, sammen med 2 af hans kammerater, så jeg skal selv se Vild med dans…………men jeg er sikker på at han glæder sig til at komme hjem og smage de nybagte muffins med Daim og valnødder 🙂

I morgen står menuen på en steak med kartofler i ovn, bearnaisesauce og spinat med champignon……

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!