Newyorkerbyheart

Gissou – hvidkålsgryde………

02 oktober , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: ,

Fars, karry, løg, gulerødder og hvidkål svitses……

Ris og vand tilsættes……..

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået Gissou – som er en slags hvidkålsgryde – det smagte rigtig godt!!! En perfekt ret til denne årstid, få ingredienser, god smag, og hurtig at lave……

Jeg fulgte ikke opskriften hvad mængder angår (men I kender mig jo), jeg kom bare den mængde i som jeg synes passede, men jeg giver jeg den oprigtige opskrift så må I selv moderere den som I synes……

Gissou:

margarine

2 tsk. karry, eller efter smag

300 g hakket oksekød

2 løg, hakket

400 g hvidkål skåret fint

2 store gulerødder i tern eller skiver

4 dl løse ris

4 dl vand

salt, friskkværnet peber

Brun kødet i margarine og tilsæt karry, så det svitses med. Kom løg, hvidkål og gulerødder ved, lad det svitse med. Hæld vand og ris ved, krydr godt med salt og friskkværnet peber. Lad det simre i 30 minutter – tilsæt evt. mere vand. Spises med groft brød, rugbrød eller flutes.

Note:

Det smager garanteret MINDST lige så godt i morgen 🙂

Her i det lille hjem pakkes der på livet løs – og alligevel så synes jeg ikke rigtig at jeg kommer nogle vegne – betyder det at vi har for mange ting? 🙂 Jeg synes, at det virker lidt uoverskueligt og kan ikke helt gennemskue hvor jeg skal starte og hvor jeg skal slutte!!! Men nu har jeg da fået pakket glas og nogle køkkenting ned. Det er altså underligt at gå og pakke alle ens køkkenting ned og vide at det var lidt inden jeg ser dem igen. Jeg tænker sådan lidt på hvad der egentlig er oppe i de hytter – og så vil man vel egentlig bare altid gerne have sit eget *S*.

Sikke en smuk dag det har været i dag: blå, blå himmel og solskin – hvor kan sådan noget efterårsvejr være smukt!! Der er ikke noget som en blå efterårshimmel og klar luft, det giver mig mindst lige så meget energi som en sommerdag – ja faktisk mere!! Lidt ligesom de første spæde forårsdag, hvor vejret også kan være aldeles fortryllende…….

Nogle af Jer undrer Jer måske over at Jeres kommentarer skal godkendes inden de bliver postet, det skyldes at jeg har fået noget negativ energi ind på min blog og det gider jeg ikke…..

I kan se det her hvis I orker det (under kommentarerne) *S*. Jeg har måske ikke givet de mest venlige svar på kommentarerne, men jeg følte mig lige pludselig under “angreb”. Jeg forstår at ikke alle kan lide min blog (det behøves de såmænd heller ikke!!), jeg forstår også at andre har andre meninger osv. Jeg håber ALDRIG at jeg lyder bedrevidende eller som om jeg kan mere i et køkken end andre – for det kan jeg bestemt IKKE!!! Jeg prøver – for det meste at svare på alle kommentarer – og jeg tager også kritik til mig. Jeg har lavet om på nogle ting herinde – og jeg har lavet et indeks – bl. a. fordi nogle ikke rigtig kunne finde hoved og hale i opskrifterne……men kritik kan gives på mange måder! Lige her følte jeg, at jeg blev angrebet og så har jeg det lidt sådan: det er ok at vedkommende/I ikke kan lide min side, men så er der jo heldigvis heller INGEN der er tvungen til at være herinde *S*. Dette er MIT “space” og herinde kan jeg gøre lige nøjagtig som jeg selv har lyst til. Jeg siger ikke at min måde er den rigtige og jeg laver da mange fejl osv., men jeg elsker denne blog og jeg laver den sådan set mest for min egen skyld – og så for Jer der følger mig!! Om det er 2, 5 eller 600 der læser den – ja, det betyder sådan set ikke så meget, jeg ville lave den alligevel *S* Nu håber jeg ikke at I synes at jeg har “nykker” og er en “bitch” – måske ramte vedkommen også lige et dårligt tidspunkt, hvor jeg i forvejen er kørt helt ned til UNDER sokkeholderne – men I kender mig jo og ved hvad jeg står for!! *S* Det jeg ville fortælle – og se hvilken lang forklaring jeg fik ud af det – er at jeg vil gennemse kommentarer. IKKE fordi I ikke må skrive hvad I vil, skrive kritik eller hvad det end er I må have på hjertet…………men fordi jeg IKKE gider at omgive mig med negativ energi, det har jeg gjort nok i mit liv og jeg kan ikke bruge det til noget. Kun til at slå mig selv oveni hovedet med……….og det er jeg såmænd god nok til i forvejen *S*

I morgen står den på rester og på torsdag vender jeg tilbage med den sidste ret her på bloggen, fra mit “gamle” køkken, det bliver en fiskeret……

Print Friendly
Tilbage

30 kommentarer


 1. Oct 2, 2007
  10:12 pm

  Lise

  Iiih altså, jeg bliver sku lidt vred over at læse dit indlæg omkring dine kommentarer. Kan man ikke lide lugten i bageriet, så find dog for pokker et andet.

  Jeg elsker din blogg, og de 20 klik om dagen er nok fra mig :o)

  – Lisen


 2. Oct 2, 2007
  10:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Ja, så gik din kommentar altså igennem “nåleøjet” 😀

  Jeg må indrømme at jeg også blev noget vranten og det er lige præcist hvad jeg prøvede at forklare hende 🙂

  Mange hilsner
  Birthe *der altså er en bitch engang imellem*


 3. Oct 2, 2007
  10:27 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Jeg foelger med i din Blog helt ovre fra Vestkysten af Canada og jeg maa sige at jeg nyder dine opskrifter meget.Jeg er blevet meget inspireret,tager lidt her og lidt der og bygger videre.Jeg er meget imponeret over al den tid du bruger paa at dele dine opskrifter med os andre.Tak skal du have!
  Ann i Vancouver


 4. Oct 2, 2007
  10:34 pm

  mig selv

  Hej Birthe engang imellem bitch
  Det skal du BARE blive ved med at være :-)) du har ret siden er din og så kan de andre sku da finde et andet sted hvis de ikke kan lide lugten i køkkenet… færdig arbejde, slut prut..
  Ja nemlig ja…


 5. Oct 2, 2007
  10:36 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Ann!

  Velkommen til 🙂
  Jeg bliver så glad hver gang der er nye der giver sig til kende herinde……..og så helt fra Canada 🙂 Jeg hører at det er sådan et storslået land, jeg har desværre kun set Niagara Falls, så det tæller vist ikke rigtigt…

  Jeg er glad for at du kan lide at være herinde og det du gør er lige nøjagtig sådan jeg selv gør – og jeg håber at kunne være med til at andre gør: tage lidt hist og her og sætte sit eget præg på retterne….

  Håber at høre fra dig en anden gang.

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Oct 2, 2007
  10:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  nå, så skidt da…. så slipper din kommentar også igennem 😀

  Ej, faktisk synes jeg at det er træls at jeg skal gennemse kommentarer, for sådan var det jo slet ikke ment fra starten af. Jeg ville jo gerne at alle kunne skrive hvad de har lyst til…men på den anden side, så bliver jeg så ked af at åben min blog og så der er det jeg kalder “negativ” energi, så lige pt. er dette løsningen – håber at det snart ændrer sig igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 2, 2007
  11:33 pm

  Anne

  Hej Birthe
  Jeg vil bare sige at jeg synes din side er fantastisk:o)
  Og jeg synes det er super cool at du tager et standpunkt om at du ikke gider have alt det negativitet ind på din skønne blog! Jeg er sikker på at vi er rigtig, rigtig mange som nyder din blog og al den inspiration det giver – og så må de folk altså selv finde ud af om de er igang med koge kartofler til 2 eller 8. Det burde altså ikke være så svært.
  Så, keep up the good work! Jeg sender ihvertfald en masse positiv energi herfra:o)

  Anne fra Monterey


 8. Oct 3, 2007
  12:10 am

  Birgit

  Hej Birthe
  Ja der er godt nok meget negativt derude på nettet,kan jeg jo se når jeg surfer lidt rundt derude. Meeen da det jo er din blog,ja så bestemmer du jo da helt og aldeles selv.Ikke bruge energi på det negative ,som jo bare dræner det positive fra dig og dit virke herinde.Godt forstå der må sorteres i kommentarerne-det må være enhver blogejers ret at “luge ud i dem “. Det ville jeg selv have lov til,hvis altså jeg havde een.Denne dejlige blog med de dejlige opskrifter, de indblik i dit liv du giver os lov til at følge med i og den lune herlige måde du er på-det er vi heldigvis mange der sætter pris på:)Hygge fra Birgit


 9. Oct 3, 2007
  1:29 am

  Lea

  Hej Birthe!

  Long time no talk! Jeg har bare haft for travlt på arbejdet, men er glad for at være kommet igang igen.
  Held og lykke med flytningen, det skal nok gå stille og roligt. Jeres nye hus ser bare så lækkert ud, sikken en udsigt!
  Med hensyn til de negative kommentarer, så er der bare for mange “miserable” mennesker i denne verden. All I can say to those individuals is; get a life!! Din Blog er ‘hands down’ den bedste danske blog!!! Man behøver altså ikke være en fe i et køkken, for at vide hvor mange potioner man kan få ud af dine opskrifter (2 kyllingebryster kan vel ikke mætte 6 personer, vel???)
  Keep doing what you are doing, it works!
  Masser af tanker og knus fra Lea


 10. Oct 3, 2007
  9:12 am

  Helle K.

  Hej Birthe

  Jeg synes, at man skal betragte en blog som andres “hjem” og opføre sig derefter.

  Jeg er glad for dine opskrifter og den inspiration de har givet mig. Jeg har også mere end et klik hos dig pr. dag. 😉


 11. Oct 3, 2007
  9:36 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Hvad f….. bilder folk sig egentligt ind???? Du har lavet en privat blog, som de GRATIS kan konsultere og så tillade sig at komme med den slags latterlige kommentarer Ved at læse mængden af kød f.eks. burde man kunne sjusse sig frem til om det er en middag til 2 eller affodrign af den danske hær!

  Jeg kan godt forstå, at du har lagt filter på – jeg overvejede det samme da én forsøgte at komme med ubehageligheder på min blog.

  Folk har åbenbart meget svært ved at forstå at det først og fremmest er en ‘privat’ ting og ganske rigtigt som du siger ikke en kommerciel side. Og hvis man ikke kan lide duften i bageriet……

  Du gør NETOP mere end mange andre ville gide synes jeg – oversætter til udlændinge, svarer ALTID på en kommentar, laver indeks… jeg synes din blog er MEGET brugervenlig netop fordi den er down to earth og ikke begynder at lære mig om fancy ting, som der ikke er plads til i mind tidstabel.

  Oups – blev lidt revet med der! Men håber, at denne type personer holder sig væk!

  Og god pakning!!!!

  Pernille


 12. Oct 3, 2007
  10:47 am

  Kagekonen

  Åh, hvor er det bare træls når folk bliver ved og ved med at brokke sig! Bitch eller ej vi har alle godt af at lufte den indre heks ind i mellem 🙂

  Personligt ælsker jeg din blog, som er til stor inspiration. Og er helt enig i din betragtning om, at du også blogger “for dig selv”.

  Fortsat god arbejdslyst med pakkeriet.


 13. Oct 3, 2007
  10:56 am

  Mette Baecher

  Må altså også lige komme med et øf…Vi (både min mand og jeg) bliver inspireret af dine madopskrifter, noget kan vi lide andet ikke, men vi er jo heldigvis alle udstyret med forskellige smagsløg. Kritikken som du henviser til ville jo svare til, at jeg efter at have lavet noget mad efter en af dine – i mine øjne – fine opskrifter, efterfølgende skrev, at det ikke passede, at det smagte godt for vi kunne ikke lide det !!! Det kan man da ikke !!!! Hvis man vil have nøjagtige opskrifter på noget kan man jo bare google sig til det eller finde nogle mere ‘officelle’ kanaler..øf..slut..Mette


 14. Oct 3, 2007
  10:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  Ja, altså jeg må indrømme at jeg jo altså også blev noget muggen – men alligevel så fik jeg det jo dårligt over det, for kunne jeg egentlig tillade mig at svare hende som jeg gjorde?? Jeg er glad for at der er generel opbakning herinde…..jeg vil jo nødig skræmme nogen væk 🙂

  Jeg tror måske også at det mest er tonen i hendes kommentar som helt fik mig til at stå af…

  Jeg glæder mig sådan til at prøve de ting du har sendt mig, men lige nu pakker jeg det ned……..jeg vil glæde mig til det i mit splinternye køkken – om 2 mdr.!!

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 3, 2007
  11:04 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne!

  Tak for dine positive energier, det hjælper mig – især i denne tid hvor jeg synes at der er så mange ting 🙂

  Nyd det skønne Monterey

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 3, 2007
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Ja, som du ved så skal os “syge” jo måske passe lidt mere på hvad vi bruger vores energi på – og hvad vi lader suge energi fra os…..

  Tak for opbakningen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 3, 2007
  11:08 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, jeg mener jo også at kritik kan gives på mange måder og det er en god betragtning du har med at ens blog er ligesom ens hjem – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 3, 2007
  11:09 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lea!

  Ej, hvor blev jeg glad for at høre fra dig igen – jeg tænkte lige på dig i går 🙂 Håber at tingene går godt – omend travlt ovre hos Jer?

  Ja, vi glæder os til vores nye hus og til udsigten – kun 2 måneder til, hvor er det utroligt! 🙂

  So long,
  Birthe


 19. Oct 3, 2007
  11:11 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja, engang imellem skal “kællingen” ud, men jeg får SÅ ondt i maven hver gang! 🙂 Jeg blev faktisk lidt i tvivl om jeg var gået over stregen, om det bare er min egen usikkerhed og sensitivitet det handler om – og om jeg egentlig kunne tillade mig at besvare hende sådan? – men anyway, nu er det altså gjort 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 20. Oct 3, 2007
  11:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!
  Jeg mindes ikke at have set dig herinde før, så velkommen til 🙂

  Mange tak for dit “øf” – som er en virkelig fin betragtning – vi er jo netop alle forskellige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 21. Oct 3, 2007
  8:06 pm

  Marianne's mening

  Hvor er det træls at skulle opleve den negative stemning.
  jeg nyder din side, lige som mange andre og er dagligt inde og besøge dig 🙂


 22. Oct 3, 2007
  8:40 pm

  Anonymous

  Hej Birthe,

  Jeg er glad bruger af dine opskrifter. Jeg gider ikke veje 125 g solsikkekerner af – jeg vil hellere tage et par håndfulde. Hvis man laver mad regelmæssigt, kan man vel selv bedømme, hvor meget der skal til. Desuden er det jo en gratis service, du stiller til rådighed, og det kan man da ikke tillade sig at klage over!

  Mange hilsner & tak for de gode idéer
  Lone


 23. Oct 3, 2007
  9:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Ja, det er træls, men hvad der måske er mest træls er at bruge tid på at “screene” kommentarerne….det er så meget lettere når det bare kører 🙂 Håber, at jeg snart kan holde op igen…

  Mange hilsner – og tak for dine daglige besøg 🙂

  Birthe


 24. Oct 3, 2007
  9:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Velkommen til, jeg tror ikke at jeg har set dig herinde før 🙂

  Jeg har det ligesom dig, det er mest når jeg bager jeg måler af….ellers kommer der bare det i som jeg synes 🙂

  Jeg er glad for at du kan finde inspiration herinde….

  Mange hilsner
  Birthe


 25. Oct 3, 2007
  10:03 pm

  Angelika

  Hej Birthe.

  Så sker det snart at I skal flytte. Kan sagtens forstå at du ikke kan overskue det – det kunne jeg heller ikke dengang vi skulle flytte til Kbh.

  Faktisk fæler jeg stadig mig ikke hjemme her sådan helt, men det skal nok komme. Skal hjem til min familie i weekenden og selvom jeg allerede elsker Københavns liv så bliver det dejligt lige at se familien igen efter 2 mdr.

  Mht de der kommentarer – dér må jeg altså virkelig sige – Vorherre til hest! Altså hvis man ikke har andet at bruge sin tid på ja så kan man altid brokke sig. Tsk.

  Forstår godt at du ikke gider at høre/læse det. Du bestemmer da hvad der skal stå – det er jo ikke et virtuelt bibliotek af opskrifter til nytte for alle – det er dit liv det handler om med alt hvad det indebærer. Well, jeg er meget glad for din side og opskrifter.

  Vh Angelika


 26. Oct 3, 2007
  10:15 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Angelika!

  Forstår godt at du synes det bliver rart at se din familie igen…
  Jeg ved ikke om jeg kunne bo i Kbh. – selvom jeg synes at det er fedt at være derovre – men jeg er nu også glad for at komme tilbage til min lille stille by 🙂 Ville dog ønske at vi havde noget af Kbh’s udvalg af restaurant’er, take-out muligheder, kulturelle muligheder osv., men sådan er det jo!! Så nyder vi det jo også desto mere når vi er derovre 🙂

  Jeg er spændt på hvor lang tid der går inden vi føler os 100% til rette når vi om 2 mdr. flytter i vores nye hus, tror der måske lige går lidt inden vi helt føler os “hjemme”.

  Mange hilsner
  Birthe


 27. Oct 4, 2007
  11:12 am

  Anonymous

  Hej Birte!

  Synes det er HELT OK at du skriver som du gør. Kan folk da ikke finde ud af at tale ordentligt!!!

  Nå – jeg er i hvert fald RIGTIG glad for din blog, og kigger på den MINDST 1 gang om ugen. Min familie er også meget glad for din blog, for det giver dem jo nyt og spændende mad og kager. …og som du også skriver, så er det jo tilladt at tænke selv med hensyn til hvor mange personer det er til. Kig dog på den mængde der bliver brugt!!

  Bliv endelig ved som du gør nu!!!

  Hilsen

  Carina


 28. Oct 4, 2007
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Carina!

  Velkommen til! Synes ikke jeg har set dig før, men er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Godt at høre at du kan finde inspiration herinde, det gør mig glad….

  Mange hilsner
  Birthe


 29. Oct 4, 2007
  12:02 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej Birthe.

  Hvor er det ærgeligt med alt det negative i de kommentarer. Folk burde vide bedre, end at opføre sig på den måde.

  Jeg må da indrømme at jeg har prøvet et par stykker af dine opskrifter, og jeg har da aldrig haft problemer med at finde ud af hvor mange pers den var til. Og har det været noget jeg var i tvivl om, ja så har jeg da bare spurgt dig pænt, og altid fået et sødt og venligt svar.

  Kan godt forstå du sorterer i kommentarerne nu. Det ville jeg også gøre, hvis det var mig. Man gider da ikke blive svinet til på ens eget fristed!!!

  Forresten, det med at du kan se hvor mange klik du har hver dag, hvordan gør man det??

  *Christina der stadig ikke har fundet ud af bloggens mange mysterier, selvom jeg selv har én*

  Tusind tak Birthe, for alle dine dejlige opskrifter. Og for at lade os andre få et indblik i dit liv 🙂

  Knus fra Christina.

  P.S: jeg fik forresten den sidste katte hule i min lokale Rema.
  Jeg så en magen til hos en dyrehandler, der kostede den 448kr, vildt.


 30. Oct 4, 2007
  12:27 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Ja, det er træls…….mest fordi det også tager tid 🙂

  Godt at du fik en kattehule hos Rema – og ja, det er vildt så dyrt de ellers er….

  Jeg har en tæller hos Chart, som tæller alle ens unikke klik – dvs. den samme bruger (ip-adresse) kun tælles en gang, ligegyldigt hvor mange klik vedkommende laver på en dag – ret smart 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!