Newyorkerbyheart

Grøn tagliatelle (båndpasta) med røget ørred og urte-hvidløgsbrød……

Brødene klar til at komme i ovnen…….

Creme fraichen med revet citronskal, revet hvidløg og squash……

Røget ørred og dild kommes ved……..

De færdigbagte urte-hvidløgsbrød……..

Aftenens tallerken………

Aftenens mad er taget fra Alt for damerne nr. 41 og bestod af grøn tagliatelle (båndpasta) med røget ørred og det smagte altså ret FANTASTISK!! Retten er meget nem at lave og har en vidunderlig smag – men I skal selvfølgelig kunne lide røget fisk!! Jeg kunne dog også godt forestille mig at det vil smage godt med laks – som steges og lægges dekorativt ovenpå. Jeg kunne ikke anrette det så dekorativt som jeg gerne ville – vi har jo ikke så mange midler her i hytten – men smagen fejler INTET…….

Grøn frisk tagliatelle med røget ørred 4 pers.: (jeg lavede kun halv portion)

2 fed knust hvidløg

2 små bægre eller 1 stor bæger (5 dl) creme fraiche 18%

1 mellemstor squash, skåret i tændstiktykke strimler

revet skal af 1 citron

salt, masser af friskkværnet peber

1 bdt. dild

ca. 400 g frisk grøn tagliatelle (bånd pasta)

200-300 g røget ørred

Bland knust hvidløg, creme fraiche, squash og citronskal i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet – det må IKKE koge!!!. Lad det blive lige under kogepunktet til det er varmet godt igennem, men squashstykkerne stadig har lidt bid. Smag til med salt, masser af friskkværnet peber og ca. halvdelen af dilden (hakket). Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken – koge den i rigeligt vand, godt saltet. Lad den dryppe af og vend den med saucen (se note 1). Server med masser af hakket dild og røget ørred der er plukket i grove stykker (se note 2)

Note 1:

Jeg vendte ikke pastaen i saucen, men serverede det hver for sig.

Note 2:

Jeg lagde ørred øverst i saucen, mens gryden stadig stod over varmen, så fisken fik lidt varme.

Urte-hvidløgsbrød:

1 ciabattabrød (eller en halv kan sagtens gøre det, vi smed meget ud)

smør, stuetemperatu

presset hvidløg

lidt frisk basilikum, hakket

lidt frisk persille, hakket

Bland smør med hvidløg og de hakkede urter. Flæk brødet og smør hver del med urte-/hvidløgssmørret. Sæt i en 200 grader varm ovn til det bliver gyldent og sprødt.

Jeg har længe gået med noget, der har naget mig noget, så nu kommer det: jeg er SÅ ked af at jeg ikke får læst så mange af Jeres vidunderlige blogs!!!! I er så mange der trofast kommer herind og læser og skriver kommentarer hver dag/ofte……….og det er så sjældent at jeg får besøgt Jeres blogs. Jeg håber ikke at I tror det er fordi jeg ignorerer at I også har en blog, eller uvenlighed………det er simpelthen mangel på tid!!! Jeg synes at jeg bruger ufattelig meget tid foran computeren hver dag og alligevel når jeg ikke alt det jeg gerne vil. Jeg har i 1000-vis af sider som ligger på mine foretrukne i forskellige sektioner som jeg endnu ikke har fået kigget på. Hovedsagligt sider om mad – både danske og udenlandske og af en eller anden grund så hober de sig kun op, de bliver ikke mindre!!! *S*. Hver gang jeg ser en side der er spændende ligger jeg den ind for at kunne kigge på den senere, men der er bare så mange – og kun en vis mængde tid – æv!!! Det var bare det jeg gerne vil af med, bare så I ikke tror/opfatter mig som total uvenlig eller som om det kun er min blog der er vigtig – det er det bestemt ikke!!! Jeg ville bare ønske at dagene har flere timer………. 🙂

I morgen står den på noget med kylling……….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 22, 2007
  10:03 pm

  Eva

  Hej Birthe,

  Jeg har længe gået med noget, der har naget MIG, så nu kommer det: Trofast læser jeg din vidunderlige blog hver dag… Men jeg er SÅ ked af, at jeg ikke får skrevet til dig så tit som jeg burde – hverken som kommentar og ej heller via mail. Jeg burde jo fortælle/vise dig hvor meget jeg værdsætter din blog – dine ord og billeder. Øv!

  Hm… hvor tiden flyver afsted – ud af mine hænder.

  Håber du ved, at jeg er her – og sætter eventyrlig meget pris på – via din blog – at kunne få hyggelige ord, opskrifter, billeder og indblik i din hverdag.

  Mange varme tanker fra Eva


 2. Oct 22, 2007
  10:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Tak for dine søde ord………og du behøver skam ikke skrive hver gang du er herinde 🙂
  Jeg ved du er en af de trofaste læsere…..

  Faktisk lidt sjovt, for jeg sad lige og tænkte på dig i dag? Har du set de Daim muffins jeg bagte i fredag?? De er MUMS, dem skulle du prøve 🙂

  Du har ret………tiden flyver afsted….

  Mange hilsner og tanker til dig
  Birthe


 3. Oct 22, 2007
  10:28 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej Birthe.

  Hvor ser det altså lækkert ud. En skam at jeg ikke bryder mig og røget og fed fisk. Kræsen er jeg 😉

  Jeg opfatter dig bestemt ikke uvenlig. Det er jo ikke en regel at man skal gengælde de besøg man får på sin blog.
  Jeg kigger med glæder med hos dig hver dag, og jeg glæder mig altid til at se hvad du nu finder på.

  Det er så dejligt afslappende at kunne sidde og få et indblik i et andet menneskes liv.
  Man lever sig jo lidt med i det engang imellem 🙂

  Knus Christina


 4. Oct 22, 2007
  10:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Tror såmænd også at det vil smage rigtig godt uden fisk…….eller med lidt stegt kylling måske? Saucen har sådan en fin og lækker smag af citron og dild…….virkelig lækker 🙂

  Nej, jeg ved godt at jeg ikke behøver at gengælde besøg…..men nogle gange synes jeg bare at så mange bruger tid inde hos mig – uden at jeg gengælder – eller bruger tid hos nogen andet end mig selv!! Nogle gange er det svært at følge med og samtidig gøre alt det man skal nå….. 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 23, 2007
  5:59 pm

  Helle

  Det ser rigtig lækkert ud, jeg vil se om jeg kan huske det, næste gang vi skal have røget ørred – vi elsker fisk.
  At læse blogs skal være en fornøjelse, når du har tid – til afslapning og glæde, ikke et pres om at du skal læse hver dag. Jeg har i hvert fald ikke spekuleret på det – jeg er bare glaf for, at jeg får lov til at læse dine lækre opskrifter 😉


 6. Oct 23, 2007
  6:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, denne ret må du endelig huske! Hvis I elsker fisk, så må I prøve dette, det smagte virkelig godt og så tager det praktisk taget ingen tid at lave 🙂
  Jeg har spiste resten til frokost i dag, kogte bare lidt ny pasta og vendte så den kolde sauce i den varme pasta………det fungerede rigtig godt 🙂

  Det glæder mig, at du ikke har tænkt over det på den måde……..for jeg har haft så dårlig samvittighed, fordi der er så mange blogs jeg gerne vil læse….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 23, 2007
  7:20 pm

  Eva

  Kære Birthe,

  Det er godt at vide, nu har jeg det lidt bedre 😉

  Jo jeg så dine Daim muffins – mine tænder løber i vand endnu!!! De skal prøves ved lejlighed 🙂 Men jeg skal jo også tænke lidt på figuren… Fnis

  Jeg har ikke været så aktiv de seneste dage. Jeg har haft så ondt i min fod, så giver det helt sig selv.

  Hov – Hvem er i øvrigt dine danse-favoritter nu? Har noget ændret sig?

  Mange hilsner fra Eva


 8. Oct 23, 2007
  8:19 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Eva!

  Hvad er der sket med din fod? Det er lidt træls når der sker sådan noget…..

  Ja, jeg er jo stor fan af Steen Lund, så han og Vicky er måske nok mine favoritter……..og nu da Boldsen er ude, kan han jo ikke vinde *S*. Så jeg tror at det er Steen og Vicky, måske fulgt tæt af Marianne og Robert…..
  Hva’ med dig, hvem er dine favoritter?

  Håber, at du snart kommer helt ovenpå igen :-9

  Mange hilsner og tanker
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!