Newyorkerbyheart

Gulerodsboller med solsikkekerner…..

På denne lille bordplade blev bollerne æltet……

Bollerne pensles og sættes i ovnen…….

Færdigbagte…..

……og sådan ser de ud indeni……

…..og så skal der spises……

I dag formåede jeg at bage boller, selvom vi ikke har meget bordplads, så jeg var lidt spændt på om det ville gå……..det gik!! 🙂

Jeg har jo før bagt Gulerods-/solsikkeboller, men dette er en ny opskrift – der skal jo lidt forandring til. De blev faktisk ret gode – for ikke at sige meget gode!! Der er flere solsikkekerner i disse boller, så de er lidt “grovere” – og måske sundere?…….

Gulerodsboller med solsikkekerner, ca. 24. stk.:

5 dl lunkent vand

50 g gær

1 tsk. salt

2 spsk. olivenolie

2 tsk. sukker

200 g reven gulerod

2 dl solsikkekerner

1 kg mel

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukkeret. Rør reven gulerod, olivenolie, solsikkekerner og salt i. Rør noget af melet i og når det begynder at samle sig, så tag dejen ud på bordet og ælt dejen godt – VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT DET IKKE ER SIKKERT ALT MELET SKAL BRUGES!!. Brug kun så meget mel at dejen ikke hænger i fingre og bord. Sæt dejen til hævning i 1 time et lunt sted og med et klæde over. Form dejen til ca. 24 boller og sæt på bageplade. Lad den hæve i yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 200 grader (IKKE VARMLUFT) i ca. 20 minutter. Afkøl på bagerist.

Jeg er blevet så VILD med hybenmarmelade, som jeg synes har en SKØN smag!! Især oven på brie og en god ost……

I dag har vi været oppe og få gjort det gamle hus rent, vi mangler kun gulvvask nu. Vi troede egentlig at det ville være lidt underligt/vemodigt, men det var vi ret enige om at det var det ikke. Vi glæder os til at skulle videre nu, så det må være den rigtige beslutning vi har taget *S*. Vi er altså også ret forundrede over at vi er blevet så glade for at bo i hytten her, her er virkelig hjemligt og meget hyggeligt!! I går snakkede vi om vi måske kunne spare kr. 1,5 mio. og så bare købe sådan en hytte her i stedet for………….. 😀

Det eneste vi måske savner lidt er et TV hvor vi (læs: jeg) kan læse teksterne (øjnene er ikke hvad de har været!!) og en vaskemaskine!!! Godt kærestens mor bor så tæt på, så vi kan vaske hos hende…….

I morgen skal vi op og måle vinduer i det nye hus, så vi kan få købt nogle lamelgardiner – og måske rullegardiner til nogle af vinduerne. Vi vil selv sætte dem op, for ved at gøre det kan vi spare ca. kr. 22.000 og det er jo også værd at tage med (ihvert fald for os *S*). Vi skal give ca. kr. 8.000 for lamelgardiner til hele huset – og det er selvfølgelig lamelgardiner af en god kvalitet. Det vigtigste er jo bare at vi får sat dem op i soveværelset med det samme, så kan de andre vinduer jo godt tages sådan lidt efter lidt (altså indenfor den førtste uges tid – forhåbentlig).

Jeg er jo også begyndt at cykle op til huset for at hente post………og det er hårdt skulle jeg hilse og sige. Så til dem der bor her på egnen: hvis I ser en “ung” pige med tungen ude af halsen, oksende på en “bedstemor” cykel som hun ser ud til ikke at være for gode venner med – ja, så er sandsynlighende for at det er mig, MEGET stor!!! Det er hårdt at cykle og jeg får ondt over det hele, så vi må se hvor længe jeg holder til det. Jeg har især problemer med hænderne, for næsten ligegyldigt hvordan jeg holder, så får jeg ondt i håndled og hænder. Jeg har ellers fået en “bedstemor” cykel, fordi der er styret højere end på de noget smartere citybikes. Jeg bliver også nødt til at have en cykel med fodbremse, fordi jeg ikke kan være sikker på at jeg har kræfter nok i hænderne til en håndbremse – og det kan jo være nødvendigt at bremse 😀

Prinsessen ER kommet sig!! I dag har hun været sammen med mig hele dagen og hun synes at det er skønt at ligge på hems’en hvor hun kan holde øje med mig (og om der skulle være mad i farvandet!!) og samtidig være i sikkerhed!!! Det er SÅ dejligt at hun er ude hos mig igen, jeg savnede hendes lodne selskab når hun lå inde under sengen og gemte sig…..

I morgen blogger jeg – måske – ikke, for vi fik ikke spist vores rester af frikadeller i dag. Jeg var simpelthen så træt da vi havde gjort rent, at jeg ikke orkede at lave mad, så i dag stod den på Mac D (- og min samvittighed er sort som kul!!). Så i morgen må vi hellere få spist de frikadeller – så jeg laver først suppe på fredag……

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Oct 11, 2007
  1:49 pm

  Helle K.

  Der ser rigtig fint og hyggeligt ud i jeres midlertidige hjem.
  Det er “sjovt”, at møde en anden som også får ondt i hænderne/håndleddene af at cykle, folk plejer at glo på mig, som om jeg var skør, når jeg fortæller det.
  Godt, at prinsessen er ved at vænne sig til alt det nye.


 2. Oct 11, 2007
  2:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, og i lige måde!! 🙂 Jeg har også haft mange mærkelige reaktioner fra andre, når jeg har fortalt at jeg får ondt i hænder/håndled når jeg cykler. Nogle kigger på mig som om de tænker: “ahh, kan det nu også være rigtig. Nu overdriver hun vist lidt!”. Det er så svært at forstå for dem som ikke har prøvet det…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jun 28, 2012
  6:52 am

  Leslie

  Prøvede at lave bollerne. Men de mislykkedes 🙁 de hævede slet ikke, var tunge og med intet luft i 🙁


  • Jun 28, 2012
   10:51 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Leslie!

   Det er jeg ked af at høre, jeg ved jo desværre ikke hvad der er gået galt. Jeg har bagt dem et utal af gange og har aldrig haft problemer.

   Hilsen
   Birthe


 4. Jun 28, 2012
  3:51 pm

  Leslie

  Kan det være fordi, at jeg brugte tørgær? Det har jeg aldrig brugt før.

  Vh. Leslie


  • Jun 28, 2012
   6:36 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Leslie!

   Det tror jeg faktisk godt at det kan. Jeg bruger kun tørgær når jeg bager i min bagemaskine, men jeg har hørt andre sige at deres brød bliver anderledes, når de bruger tørgær.

   Mange hilsner
   Birthe


 5. Feb 18, 2013
  1:11 am

  Kris

  Hey Birthe!
  Ked af at høre om alt det med kræften – håber du er ved godt mod dog. Min lille fætter er lige blevet erklæret fuldstændig kræftfri, efter han fik konstateret leukæmi. Ved godt det ikke er det samme, men du skal sku nok klare den også!

  Låner forresten lige den her opskrift 🙂

  Mvh,
  Kris

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!