Newyorkerbyheart

Kylling i wasabi…….

Pakke fra Belgien………

Kylling og grønsager simrer i saucen……

Bønnespirer tilsættes……

Aftenens tallerken (- og der ligger altså pasta nedenunder *S*)……….

Som jeg skrev den anden dag, har Nille sendt mig mig en pakke – og i dag fik jeg den så: TUSINDE TAK!!!! Der var et smukt skrevet kort og så nogle super lækre ting: gourmet salt, trøffelolie (som jeg aldrig før har smagt), risotto ris, tang og syltet ingefær til sushi. Jeg glæder mig til at prøve det, for er det noget jeg elsker så er det gourmet madvarer……..jeg må dog indrømme at jeg ofte er for nærig til at købe dem til mig selv *S*. Jeg har dog en rækker butikker inde under mine “foretrukne”, hvor jeg ELSKER at sidde og ose…….

I aften har vi fået kylling i wasabi og hold da op hvor smagte det godt. Opskriften har jeg fundet i bogen “Geniale gryderetter og superbe supper” – og det er IKKE sidste gang jeg laver den ret. Få ingredienser, hurtig og meget nem at lave. Der skulle måske nok ris eller kinesiske nudler til, men vi fik altså frisk pasta og det var ganske udemærket…..

Kylling i wasabi:

600 g kylling (eller kalkun)

1 bdt. forårsløg

250 g sukkerærter, skåret i stykker

3 dl fløde 13%

1 dl soya

friskkværnet peber

1-2 spsk. wasabi (smag dig frem med lidt ad gangen, alt efter ønsket styrke) – fintrevet frisk peberrod kan også bruges

200 g bønnespirer

1 tsk. citronsaft (jeg brugte lime – se note)

Skær kyllingekød i strimler og forårsløg i skiver. Kog fløde soya og friskkværnet peber op. Tilsæt kød og lad det simre under låg i ca. 7 minutter. Tilsæt forårsløg og sukkerærter – lad det simre igen i ca. 3 minutter. Rør wasabi ud i lidt af væden og tilsæt det sammen med bønnespirer og citronsaft. Lad det hele varme igennem og server.

Note:

Jeg bruge mere end 1 tsk. men prøv dig frem……

Nå, men i går fik vi os så endelig taget sammen til at få pakket nogle kasser…….så nu står der kasser fra gulv til loft og bogreolen er helt tom!!! Det er nu sådan en underlig fornemmelse at gå rundt og pakke, så uvirkelig på mange måder, men vi glæder os selvfølgelig også til alt det nye……

Jeg kom så sent i seng i går, da jeg sad oppe og “rodede” med min Ipod. Jeg kom til at sidde og surfe rundt inde på Itunes og faldt over en masse interessante podcasts. Jeg fik uploaded en masse yoga og pilates. Bl. a. noget fra Pilates on Fifth, som har nogle virkelig gode video podcasts med gennemgang af forskellige øvelser. Jeg fik også fingre i Nigella Lawson, Jamie Oliver og Gordon Ramsey’s podcasts – dem glæder jeg mig til at få kigget igennem. Ja, så var der også en del “celebrity” podcasts fra bl. a. E (Entertainment tonight) og People – lidt sladder skal der jo også være plads til *S*. Jeg har i mange år gået rundt med en drøm om at lære italiensk, så jeg fandt også et par italienske sprogkursus lige til Ipod’en. Så hvis jeg ikke kan falde i søvn, kan jeg nu ligge og øve italienske ord………måske engang i fremtiden min blog bliver på italiensk *S*. Hvis nogen skulle have interesse, så er det ikke kun italiensk der kan læres, men mange forskellige sprog…………….og ALLE podcasts er GRATIS!!

En ting er ihvert fald helt sikkert, nu har mange, MANGE timers underholdning i min Ipod……

I morgen vender jeg tilbage med en opskrift med hvidkål…

Print Friendly
Tilbage

5 kommentarer


 1. Oct 1, 2007
  9:40 pm

  Lise

  Hyggeligt med en lille pakke fra Nille – må man spørge hvorfor du fik den?


 2. Oct 1, 2007
  9:45 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Tja, vist mest bare fordi 🙂

  Tror det er pga. af hushandlen, men super sød pige og sød tanke. Det er sådan nogle lækre ting…

  mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 2, 2007
  8:39 am

  Kagekonen

  Det er bare så hyggeligt at få pakker, især når man ikke venter det. Det minder mig om i vinters, da min ældste var skiguide i Frankrig i 4 mdr. et par af vores venners bekendte skulle derned med samme selskab som sønnikke var ansat hos, så vi fik i al hast lavet et overlevelseskit med saltlakridser, kæmpe skildpadder, 10-15 dvd film og en håndfuld afsnit af CSI og så et par breve bearnaisepulver (guiderne skulle jo selv lave mad). Det var så sjovt at høre, hvordan han havde reageret, da en vildt fremmed dame spurgte om han var XX fra Albertslund, og at så havde hun da en pakke til ham. Han var blevet helt “rund-forvirret”.

  Din wasabi-kylling ser lækker ud, men de kan altså også noget med mad de to, der laver de der “suveræne og brilliante” kogebøger


 4. Oct 4, 2007
  6:26 pm

  Eva

  Hej Birthe,

  Hvordan har du det mon i dag? Travlt?

  Jeg bliver ved med at skrante. Havde det ellers fint, men så skidt igen… Hm så fint og så skidt igen. Jeg har fået akupunktur – det hjælper, men så bliver jeg skidt igen. Øv! Efter job har jeg lagt mig under dynen, så håber jeg, at jeg er frisk i morgen!

  Mange hilsner fra Eva


 5. Oct 4, 2007
  8:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Jow, vi har da noget tralvt og lige nu skal man være god til forhindringsløb for at komme igennem stuen…..helskindet!! 😀

  Jeg er ked af at høre at du skranter, det er ikke sjovt!! Er det noget influenza eller er det stress?

  Jeg håber at du snart får det bedre, forkæl dig selv lidt og nyd at ligge under dynen. Jeg sender dig helbredene og opmuntrende tanker og energier 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!