Newyorkerbyheart

Lækker, lækker hyggemad………..

20 oktober , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Bla bla, Det nye hus - Tags:

Kartoflerne inden de kommes i ovnen……

Aftenens tallerken……..

Vi har fået en virkelig lækker hyggemiddag i aften – den første i vores lille hytte – og jeg kan godt fortælle Jer, at det smagte FANTASTISK!!

Vi fik små kartofler stegt i ovnen med olivenolie, groft salt, friskkværnet peber og tørret timian. Da de var næsten nok, dryssede jeg lidt sesamfrø på, hvilket fuldendte kartoflerne: lækre, sprøde og gyldne. Dertil fik en lækker salat med fransk dressing (Knorr’s den bedste i de små poser), bearnaisesauce og en lækker, mør steak. Bearnaisen var også færdigkøbt (ja, det var vist lidt af en “snyde” middag), det var den fra K-salater (mener jeg den hedder) og det er helt klart min favorit indenfor færdig bearnaisesaucer!!! Selvom den er tyk i det, så er det som om at vi ikke spiser så meget fordi vi kun lige dypper i det……..ikke sådan dækker det hele med det *S*. For at fuldende måltidet fik vi lidt boblevand til, i skikkelse af Asti Spumante, som jo er ynglings drikken her i huset 🙂

I morgen skal vi op og gøre lidt rent i det nye hus. Håndværkerne deroppe er ikke de renligste i denne verden(!!), så vi vil lige hjælpe dem lidt *S*. Det er også for at passe lidt på vores nye fine trægulv, som jo selvfølgelig er dækket af over det meste, men som der hvor det ligger frit er dækket af et tykt lag savsmuld, cigaretskodder og andet snavs. Jeg er ikke så vild med at de ryger inde i huset – men vi kan heldigvis ikke lugte noget – og efterlader cigaretskodderne hist og pist, især fordi jeg er bange for at de skal komme til at lave mærker i gulvet!! Men der er jo ikke så meget vi kan gøre ved det. Det mest ulækre er, at nogen har tabt en leverpostej mad der oppe og har ikke gidet at smide det ud og i og med at de har skruet SÅ højt op for varmen, så er det altså ikke særlig lækkert!!

Hmm, i morgen tror jeg at menuen står på “Føtex-menu”, dvs. hakkebøffer, ovnkartofler, bearneaisesauce (rester fra i dag) og ærter. Måske ikke det mest opfindsomme i denne verden, men det er hvad fantasien rækker til i disse dage………….. 🙂

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Oct 20, 2007
  9:39 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  I har købt og betalt det hus… jeg ville sige til dem, at rygning må foregå udenfor! Som på alle andre arbejdspladser i Danmark… en byggeplads er også en arbejdsplads.

  Jeg lavede dit dejlige pasta-snask… med bechamel. Men puttede lidt gorgonzola i – det gav en dejlig smag!!!! Og der er nok til imorgen, hvor der skal ses F1-finale!

  😉
  Pernille


 2. Oct 20, 2007
  10:23 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Pernille!

  ja, nu har vi ikke lagt nogen penge endnu, kun stillet sikkerhed for pengene :-D, men ja, det er lidt træls…

  Skønt at det blev godt på din måde – og gorgonzola er jo skønt! 🙂 Skønt at vide, at du også er F1 fan…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 21, 2007
  4:47 am

  Jens

  hej!

  Jeg forstår simpelthen ikke at man køber færdig bearnaisesauce og at du faktisk har en favorit inden for disse skrækkelige saucer er jo pinligt.

  Man kan med en blender lave en hjemmelavet sauce på noget der siger 1 minut mere end den tid det tager at lave en pose-bearnaise, så jeg mener ikke at der nogle gyldige grunde for at købe en pose fyldt af kunstige smagsstoffer, tilsætningsstoffer etc. Og desuden har de pose-saucer jeg har været uheldig at smage haft en smag der intet har haft med bearnaisesauce at gøre.

  — Jens Hørup


 4. Oct 21, 2007
  10:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Jens!

  Allerførst: velkommen til, jeg tror ikke jeg har set dig herinde før 🙂

  Jeg er ked af at du synes at det er pinligt, at jeg direkte har en ynglingsauce indenfor færdigsaucer, men sådan er det nu engang! 🙂 Min blog er jo ikke noget endegyldigt svar, men mit sted hvor jeg kan skrive hvad jeg synes/mener/tror – og sådan har jeg det altså med den sauce 🙂
  Jeg er skam udemærket godt klar over at både denne og de saucer der kan købes som pulver ikke har noget som helst med den ægte bearnaisesauce at gøre, men det er jo heller ikke det jeg antyder…..
  Det er jo bare nu engang sådan, at I den virkelige verden ja da tyer vi nogle gange til genveje – om de er forkerte eller rigtige, ja det er jo op til os selv at overveje. Dette er ikke et sted for rigtig eller forkert, men udelukkende et sted hvor jeg skriver om mig og min hverdag, hvad jeg kan lide og hvad jeg ikke kan lide 🙂

  En helt anden ting er, at jeg slet ikke har en blender i vores lille midlertidige hjem 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 21, 2007
  1:37 pm

  Anonymous

  kære Birthe!
  Først en fantastisk blog du har, dybt inspirende og spændende. Jeg skal bare lige ind og kikke hver dag på din blog. Med hensyn til Sovsen, bruger jeg den også, jeg syntes det er en udmærket sovs ,også den fra Knor.
  Mange hilsner fra Michael


 6. Oct 21, 2007
  1:57 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg synes at det er flot af dig at publicere det uforskammede indlæg – og dit svar.

  Du skriver netop ikke, at det er din favorit men lidt ‘snyd’. Og vi har da alle dage, hvor det skal gøres lidt nemmere.

  Og hvis man vil kritisere med så lidt respekt for andre må man også angive sin mailadresse eller blog. Men det er blot min mening… din reaktion viser et stort menneske til gengæld!

  Pernille


 7. Oct 21, 2007
  3:57 pm

  anjoe

  Kære Birthe. Har brugt et par timer med at læse nogle af dine mange indlæg. Det har været en god oplevelse, så jeg vil vende frygteligt tilbage ;-]

  De bedste ønsker for din og kærestens kommende bolig samt Jer selv plus den 4-potede beboer…


 8. Oct 21, 2007
  6:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  tak for dine altid varmende ord, når jeg har allermest brug for dem!! 🙂

  Jeg synes nu heller ikke at det er SÅ pinligt, som Jens åbenbart synes…men sådan er der jo så mange ting! Jeg kunne finde ting, som jeg synes er langt mere pinlig….

  Hav en fantastisk søndag…

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 9. Oct 21, 2007
  6:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Michael!

  Allerførst: velkommen til!! Jeg tror ikke jeg har set dig herinde før, så jeg er glad for at du giver dig til kende 🙂

  Ja, vi kan jo alle bruge en nem udvej og det synes jeg at disse saucer er. Når det så tilmed ikke smager grimt (ja ihvert fald efter min opfattelse), ja så bruger jeg det…. Tilsætningsstoffer er der jo også i så mange andre ting 🙂

  Jeg er glad for at du kigger herind hver dag og at du kan bruge min blog som inspiration, det er jo det den er tænkt som 🙂

  God søndag.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 21, 2007
  6:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Velkommen herinde 😀

  Jeg er lidt beæret over, at du har brugt så lang tid på at sidde og læse herinde – men selvfølgelig også meget glad for det……håber helt sikkert at se dig herinde igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 22, 2007
  3:51 pm

  Jens Hørup

  Hej Birthe og Nille!

  Jeg er ked af hvis mit indlæg har stødt nogle af læserne af denne blog. Jeg har den faktisk i min RSS-læser og læser den dagligt når der er ting der interesserer mig.

  Jeg havde nu ment mit indlæg som et diskussionsoplæg, da min mening om en blog er at skabe debat og ikke bare klaske hinanden på ryggen.

  Jeg har bare lidt svært ved at forstå at mange har meget travlt med at købe økologisk dit og dat, men når det så kommer til sovse/saucer, så river man rask væk en pose med diverse ubenævnelige tilsætningsstoffer op. Nogle saucer tager jo skrækkelig lang tid at lave, mens lige netop bearnaisesaucen (og for den sags skyld holandaisesaucen) er jo en af de letteste saucer at lave (specielt med en blender, foodprocessor eller en ven der er vildt god til at piske), så det syntes jeg bare er kedeligt.

  Bearnaisesaucen har haft et dårligt ry om at være vildt svært at lave og derfor er folks smagsløg ved at indstille sig mere på knohr end hvad godt er. Tænk hvis det var på samme måder med en række andre gamle dyder – hvis ingen gad at lave f.eks. hakkebøffer men at Beauvais’s dåsebøffer bliver standarden for vores smagsløg – hvor er vi så på vej hen?

  I italien har de standardiseret f.eks. hvad den rigtige pizzadej indeholder (helt ned til Ph-værdien for vandet) og en række andre “kultur-arv”‘s retter og de gør noget lignende i frankrig, men herhjemme er der desværre ikke samme fokus på at bevarer traditionerne og kvalitet. Økologi er jo bare et modeord og om 5 år er det måske noget andet. Vi er jo stadig den nation i europa der bruger mindst penge på mad pr. indbygger og det på trods af at vi er en af de dyreste nationer at handle mad i.

  — Jens


 12. Oct 22, 2007
  5:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Jens!

  jamen, selfølgelig er du velkommen med din mening! 🙂

  Jeg synes dog at der findes meget madsnobberi og det er ikke noget som jeg vil fremelske. Selvfølgelig findes der meget bras indenfor færdigretter og jeg synes heller ikke nødvendigvis at vi skal fylde os med dem………men som tingene er, er det tidspunkter hvor jeg ærligt vil erkende at jeg bruger det!!! Uden at jeg synes at det er pinligt, jeg synes at det er menneskeligt 🙂

  Jeg ved udemærket godt at hjemmelavet bearnaisesauce smager fantastisk og jeg har aldrig ytrer mening om at de færdiglavede smager som hjemmelavet……….men det var hvad kræfterne rakte til, så derfor blev det den købte version. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over hvad der er rigtig eller forkert. Hvis folk har lyst til at spise dåsemad og færdigretter i en uendelighed, så må de gerne gøre det for min skyld 🙂

  Hvis du har læst min blog, så ved du at jeg IKKE går op i økologi – jeg går op i mad. Om den er færdigkøbt, pre-fabrikeret eller hjemmelavet det betyder mindre for mig, bare det smager godt og jeg kan lide det – og så må vi hver især spise hvad vi har samvittighed og lave mad efter hvad kræfterne rækker til – sådan er det at have en sygdom og/eller en travl hverdag, faktum er at hvor gerne vi end vil undgå det, bliver man ind imellem nødt til at gå på kompromis 🙂 Sådan har jeg det ihvert fald….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!