Newyorkerbyheart

Oksekødsfad med kartofler og revet ost………

16 oktober , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Hovedretter med hakket kød - Tags: , ,

Fars-blandingen lægges i bunden…….

Et lag kartofler og revet ost lægges på……

…..så endnu et lag kartofler…….

Færdigbagt…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået oksekødsfad med kartofler og revet ost. Ja, vi burde vist også have haft nogle grønsager til – jeg savnede dem ihvert fald, men det fik jeg altså ikke lavet (jeg er vist lidt doven for tiden *rødme*). Summa summarum er dog, at det smagte rigtig godt og det kan jo varieres i en uendelighed efter smag, humør og hvad der er i køleskabet……..

Oksekødsfad med kartofler og revet ost:

500 g hakket oksefars

1 hakket løg

hvidløgsfed efter smag (jeg brugte 3), finthakkede

salt, friskkværnet peber

frisk rosmarin, finthakket

chilipulver efter smag

friske champignon i skiver

worcestershiresauce

lidt vand + flydende oksebouillon

kartofler i tynde skiver

revet ost

Kom lidt olie i en gryde og svits kødet til det gryner. Tilsæt løg, hvidløg, rosmarin og svits det sammen med kødet et par minutter, så tilsættes worcestershiresauce, chilipulver og champignon. Når champignonerne er faldet lidt sammen tilsættes en anelse vand og lidt bouillon, lad det stå og simre lidt, der skal stadig være væde ved fars-blandingen. Kom farsblandingen i bunden af et fad. Læg tynde skiver af kartofler over – i et lag – og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Drys med lidt reven ost og læg endnu et lag kartofler. Krydr igen med salt og friskkværnet peber. Sæt i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Tag ud og drys med endnu engang revet ost. Sæt i ovnen i endnu 10 minutter, server med en salat eller anden form for grønsager.

Det er som om jeg kan mærke at noget af min energi kommer tilbage igen, det er dejligt efter i lang tid at have været i underskud!!! Faktisk vågner jeg nu hver morgen lidt i 9 og det et sundhedstegn for mig…….for når jeg er i underskud vågner jeg ikke før kl. 11 – hvis jeg er heldig og så er dagen jo unægtelig lidt kortere *S*. Vi har igen hørt fra hende ejendomsmægleren som vi ikke er så glade for!!!! De nye købere er nemlig ikke helt tilfreds med indkørslen, som de mener er for ujævn og som de gerne vil have noget mere grus på – hvilket de mener vi skal betale!! Vi fik jo lavet kloakseperering lige inden vi flyttede og af den grund er der dels kommet flere dæksler i indkørslen (som skal være synlige) og dels kunne de ikke stampe jorden så fast som det der havde lagt der i de sidste mange år. At det så også har regnet en del siden det blev lavet, har jo ikke gjort det bedre!!! Anyway, sælgerne vil have at vi skal betale for et læs grus og det synes hende den uduelige “ejendomsmægler” jo er yderst rimeligt!!! Som hun blev ved med at sige til kæresten: “I skal jo efterlade det i pæn stand”. Det mener vi faktisk også at vi har gjort, men hun bliver ved med at sige, at det kan vi altså ikke være bekendt og et læs grus koster jo ikke så meget!!! Hun glemmer bare, at da køber skrev under da var indkørslen sådan og de var endda oppe og kigge (dengang de havde tømrer med). Vi har også prøvet at forklare hende “ejendomsmægleren” at vi faktisk også har efterladt træ til brændeovnen til de nye ejere, til en værdi af kr. 1.000,-. Til hvilket hun bare replicere: “at det er de skam også glade for!!!”. Hvis det bliver ved med dette, vil vi forlange at det bliver den lokale Home’s ejer vi taler med, for som vi sagde til hende, så vil vi gerne tale med en som faktisk HAR en ejendomsmægler uddannelse……… Ak ja, vi troede at alt var i orden, men havde dog på fornemmelsen at der godt kunne blive noget. Hende den uduelige gør jo så heller ikke sagen bedre!!! Ja I må undskylde at jeg kalder hende den “uduelige”, men vi har altså ikke haft megen glæde – for ikke at sige INGEN glæde – af hende og jeg tror faktisk stadigvæk IKKE at hun har forstået, at hun er sælgers mand!!!!!

Kæresten har været i Kolding i aften sammen med en kammerat for at se Christian Pless spille tennis i Challenger turneringen og i morgen skal de ud og se Kenneth Carlsen spille. Dette er jo hans sidste turnering, så mon ikke der kommer mange mennsker? Jeg får besøg af kærestens søster (hende der havde fødselsdag i lørdags) og vi skal lave sushi og spise is………

Print Friendly
Tilbage

19 kommentarer


 1. Oct 17, 2007
  6:55 am

  mig selv

  helt ærlig… jeg synes godt nok også at i skal gå efter kun at tale med ejeren nu !! helt ærlig birthe nu har den uduelige madam da budt jer nok… ufatteligt at det bliver ved….
  altså!!
  Nå men jeg vinker over til dig idag skal ind til lægen… og har en lille ide om at han ligger ret tæt på hvor du pt residerer 🙂


 2. Oct 17, 2007
  7:19 am

  Lise

  Det er simpelthen løgn, hende den uduelige fra home skal altså snart over knæet! NEJ i skal IKKE betale for et læs grus, hvis indkørslen så ud som dengang hvor de besigtigede ejendommen, så skal i INTET gøre! Slut prut…. For pokker da, hun glemmer konstant at hun er SÆLGERS mand og ikke KØBERS mand!

  Ja i skal aflevere ejendommen i pæn og ryddet stand, men der står intet sted at i skal opfylde vejen ind til ejendommen med et helt nyt læs grus! NUL!

  jeg bliver SÅ tosset!

  Du siger bare til hvis i skal have hjælp igen!

  Kærligst
  Lise


 3. Oct 17, 2007
  10:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  ja, der er ikke langt fra lægen – ihvert fald hvis det er dem oppe ved hotellet – og herover 🙂

  Vi er ved et være godt og grundigt trække af hende og har også bestemt os for at sige det til Jens Peter på Home……..

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 17, 2007
  10:22 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Det er SÅ træls!!! især fordi hende Karina bliver ved med at sige, at vi jo heller ikke kan være det bekendt!!! og at det jo kun koster et par hundrede kroner, hvorfor vil vi så ikke bare koste det så det kan komme ud af verden?? Hvis hun synes det er så lidt, så kan hun jo selv betale!!! Jan lå vågen over det den anden nat, men som jeg siger: han skal IKKE give efter, for hvem ved hvad der så kommer!!!

  Vi skal nok sige til hvis det bliver nødvendigt – tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Oct 17, 2007
  10:42 am

  Aboutabook

  Hej Birthe.

  Sikke et fjols hun er den der såkaldte mægler. Handlen er jo faktisk afsluttet, de har jo set hvad de har købt. Jeg ville bestemt heller ikke gå med til at betale det læs grus, for ja, hvad finder de så på? At I skal komme og male, de vil have et rengøringsfirma ud, ja folk kan finde på mange sjove ting.

  Nu vil et lidt egoistisk spørgsmål. Hvor får du dine lydbøger fra. Jeg skal snart opereres i mit øje og har derfor læse forbud i 4-5 dage, derfor skal jeg have fat i nogle lydbøger. Jeg syntes bare ikke biblioteket havde det helt vildt interessante udvalg.

  JJ


 6. Oct 17, 2007
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Ja, man kan aldrig vide hvad det næste bliver 🙂

  Jeg låner lydbøger på biblioteket, hvis de ikke har hvad du søger, kan de få det hjem fra andre biblioteker……
  Det bibliotek jeg er tilknyttet er heller ikke verdens største, men jeg synes faktisk at de har et kæmpe udvalg. Mange nye bøger er også indtalt på lydbog…….og jeg elsker det!!

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Oct 17, 2007
  11:35 am

  mig selv

  ja det er ovre ved hotellet…
  i skal altså ikke give dem det grus…jeg har simpelthen aldrig kendt magen….. skynd jer at få ringet til jens peter og så sig at i ikke vil have at hun ringer til jer igen. Det er da chikane, måske skulle hun have det at vide… det skulle han i meget høj grad !! ellers må home da have et hovedkontor hvor man kan klage over dem…


 8. Oct 17, 2007
  11:36 am

  Helle

  Det er f….. næste for uhyggeligt – ja jeg måtte bande og alting. I nat da jeg lå vågen efter min hæsblæsende drøm, udtænkte jeg aftensmaden – og jeg har købt ind til den, og det er nøjagtigt det du har lavet. Spooky.


 9. Oct 17, 2007
  11:38 am

  Helle

  Jeg glemte helt at skrive, at den ejendomsmægler hun er da en ko, rent ud sagt, jeg taler ellers ikke på den måde om andre mennesker, men jeg har simpelthen aldrig hørt noget lignende.


 10. Oct 17, 2007
  12:02 pm

  Aboutabook

  Hej igen

  Mange tak for dit svar, men jeg har faktisk fundet ud af det. Jeg var inde og bestille blandt andet Kent Follet og Harry Potter på nettet på CD. De har faktisk et ret stort udvalg på nettet, fandt jeg ud af. Men mange tak.


 11. Oct 17, 2007
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Mig selv!

  Vi giver os heller ikke….

  Mange hilsner
  Birthe


 12. Oct 17, 2007
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Godt at du fandt ud af det. Og ja, de har rigtig mange bøger, så der er nok at vælge imellem…….og man bliver helt afhængig af det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 17, 2007
  12:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ej, det er da godt nok helt utroligt!! Der ER mere mellem himmel og jord 🙂

  Hun gør i den grad også mig gal i hovedet…..

  Mange hilsner
  Birth


 14. Oct 17, 2007
  7:24 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej Birthe.

  Uha den ko af en Home mægler, altså hvor bliver man bare gal når man hører sådan noget.
  Det er sgu ikke god reklame for firmaet.

  Men men…køber og sælger for den sags skyld kan altså være specielle. Da vi købte hus (hos Home) da efterlod sælger en masse affald. Vi har en tilbyging med loft, lidt som en lade, og her lå tons vis af gammelt ragelse, som de ikke lige havde gidet at fjerne. Og i haven bag hækken ud mod marken, var der have affald og gamle potter svarende til flere års forbrug. Svineri i mine øjne. Men vi kunne jo ikke rigtig gøre noget ved det. Øv.

  Knus Christina


 15. Oct 17, 2007
  10:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Ja, der er ingen tvivl om at både køber og sælgere kan være uheldige…
  Det må da også have været rigtig træls for Jer – æv, æv!!
  Men jeg synes nu at vi havde gjort vores bedste – men folks rengørings standard er jo forskillig *S*. Men vi har nu gjort hele huset rent, køkkenskabe, køleskab, ovn, vasket vinduer, slået græs osv….

  Så vi synes ikke, at vi kunne gøre mere 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Oct 18, 2007
  11:07 am

  Astrid

  Hej.
  Hold da op, kan godt forstå at I er pænt trætte af hende, lyder ikke til at hun har forstået konceptet i det med alle de problemer I har haft med hende.
  Men god vind frem over.
  Forresten aftensmaden ser rigtig godt ud. Tror jeg vil lave det engang 🙂

  MVH Astrid


 17. Oct 18, 2007
  11:14 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja, vi er pænt trætte af hende, vi håber at hun på et eller andet tidspunkt forstår….

  Du skulle prøve at lave det, det smagte rigtig godt og der kan jo tilsættes hvad du har lyst til 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Oct 18, 2007
  12:53 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej igen.

  Nej jeg synes bestemt ikke I skulle gøre mere end I har gjort. Så længe der er ryddeligt og rent, så kan man godt overdrage nøglen.

  Når du nu nævner rengøring, da vi overtof hus, ja der var der overhovedet ikke gjort rent. Kun lige støvsuget gulve. Alle køkkenskabene var helt sorte indeni da vi fik en klud på dem, det var bare så ulækkert. Og alle vinduer og karme var også helt sorte. Kan slet ikke forstå folk vil være bekendt at efterlade det sådan.

  Vh Christina


 19. Oct 18, 2007
  9:41 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Har godt hørt nogle gru historier om andre der har overtaget huse der var møg-beskidte 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!