Newyorkerbyheart

Oksekødspie med pastasalat…….

Squash, champignon, porre, løg og hvidløg svitses…….

Blandingen kommes på bunden……

Låg kommes over (bemærk de fine blade jeg har skåret ud *S*)……….

Færdigbagt……..

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået oksekødspie med en pastasalat til og det var SUPER godt!! Nemt, lækkert, masser af smag og kan varieres i det uendelige…..

Oksekødspie:

500 g hakket oksefars

1 pakke butterdej

olie

1 finthakket løg

3 fed finthakket hvidløg

1 porre i ringe

krydderier efter smag (jeg brugte tørret timian og frisk rosmarin)

1 squash i små tern

250 g champignon i skiver

1 dl oksebouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)

1-2 dl creme fraiche 38% (jeg brugte kun 9% og det skilte lidt)

salt, friskkværnet pebet

revet ost (kan udelades)

1 sammenpisket æg til pensling

Beklæd en smurt tærteform med udrullet butterdej (se note 1). Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 minutter. Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie – krydr med salt og friskkværnet peber – tag det op. Svits farsen, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet. Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem. Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt. Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på. Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg, det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt. Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen. Det hele pensles med sammenpisket æg og den sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.

Note 1:

Jeg købte en stor pakke butterdej, hvor der lå 2 store plader rullet sammen og det var en passende portion til min lille bradepande. Jeg blev nødt til at bruge en bradepande, fordi vi ingen tærteform har i denne lille hytte……..

Hvis der bruges de små butterdejsplader, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg. Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det “limes” sammen. Rul dem ud til passende størrelse. Gør det samme til låg og brug den sidste plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).

Pastasalat a la Newyorkerbyheart:

kogt, kold pasta – kogt al dente

1 mango, frugkødet skåret fra og i tern

et lille stykke emmentaler i små tern

2 røde peberfrugter i små strimler

½ agurk, halveret, kerner fjernet og skåret i små bjæker

3 gulerødder i tynde skiver eller tern

½ pose tørrede tranebær

letristede solsikkekerner

½ pakke blandet salatblade

Bland det hele sammen i en – undtagen tranebær og solsikkekerner – som kommes over tilsidst. Krydr det hele med lidt friskkværnet pebet.

Lav evt. dressing af resten af creme fraichen tilsat lidt presset hvidløg, salt og friskkværnet peber – eller lav selv en dressing.

I aften har vi været oppe og se de lokale heltinder i aktion. Kif-Vejen mødte Frederikshavn FOX og slog dem stort. Nu har vi boet her i så mange år uden at have været oppe og se en håndboldkamp, så det rodede vi bod på i aften. Kærestens mor ville også så gerne med ind og se dem, for hun har aldrig været til en håndboldkamp……..og nu bor vi jo nærmest naboer til dem, så der er ingen undskylder for IKKE at gå ind og se en kamp. Sikke en stemning og der var faktisk fuld hus………jeg synes dog at støjniveauet (trommerne) er lidt for højt, jeg bliver så frygelig træt af al den larm *S*. Når alt det så er sagt, så vil jeg faktisk hellere se herrehåndbold!!! IKKE fordi det er herrer (selvom det selvfølgelig er en god grund i sig selv *S*), men fordi der er så MEGET mere smæk under kampene end når damerne spiller. Jeg glæder mig helt VILDT til EM slutrunden i Norge til januar – 2008 er helt sikkert året hvor herrelandsholdet skal have en guldmedalje……….

Der er INTET sket i vores hus!! De arbejde i alle de andre huse der skal være færdig den 01.12.07 – undtagen vores 🙁 Måske fordi, at vores er den de i forevejen er den de er længst med. Vi har nu bestilt sofabord model Ripple, fletstol, model Macao og lampe, model Ufo, så der røg lige endnu godt kr. 4.000. Vi har også været ude og købe tallerkner – fordi vi længe ikke har haft så vi kunne dække op ens til 6 pers. (lidt træls – farven har dog været ens *S*) – ikke nogle dyre tallerkner………men alligevel. Pengene fosser ud af pengekisten!!!!

Kæresten har snart fået sig tygget igennem “Luftkastellet der blev sprængt” af Stieg Larsson og han synes at den er god. Faktisk har han ikke sovet ret mange timer de sidste par nætter, fordi han har læst…….det må tegne godt *S*. Det bliver spændende at se “Mænd der hader kvinder” filmatiseret, det er jeg MEGET spændt på, for jeg synes som regel at jeg bliver skuffet……jeg håber det dog ikke denne gang. De skal også laves til en TV-serie. Hver bog skal være 2 afsnit á 90 minutter……….spændende…..

I morgen skal vi have rester, så da blogger jeg ikke. Jeg vender tilbage på torsdag med laksefrikadeller…..

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Oct 31, 2007
  9:02 am

  Kagekonen

  Det lyder som en dejlig menu… Vi fik (færdigkøbte)stegte kødboller i tomatsauce (jeg blendede et glas af de henkogte) med spaghetti, sådan lidt Jamie Oliver inspireret det var super… Jeg glemte at jeg egentlig havde købt grønne bønner som vi skulle have haft til, så de ligger i fryseren endnu.

  Åh, hvor jeg kender det der med, at når man først begynder at købe ind/nyt så er det som om, at pengene nærmest løber ud af pungen også selv om man skal spare lidt 🙂

  I dag skinner solen i hovedstadsområdet så det tegner til at blive en herlig dag.


 2. Oct 31, 2007
  9:34 am

  Nille

  Kære Birthe,

  Har været så travlt optaget af arbejde…. håber, at det går bedre med dine mareridt. Jeg har det faktisk på præcis samme måde. Jeg har de mest livagtige drømme – og kan huske dem i månedsvis! Tit er det dog i forbindelse med noget jeg har set – men de bliver altid meget mere blodige i mit lille hoved om natten. Det er lidt skræmmende som du siger, men jeg bilder mig selv ind, at det er stress.

  Jeg tror vi er nogle overfølsomme tøser 😉 Mænd får det altid ud på en anden måde!

  Jeg har købt ind til din svenske mørbrad til imorgen… det så så godt ud. Så det glæder jeg mig til. I aften kommer søster så sent, at det bare bliver tapas og ost og god rødvin… men det er jo heller ikke at fornægte!

  Mange hilsner – og tillykke med alle møbelkøbene. Det er dyrt at flytte… jeg brugte en formue også i februar. Men man vil jo gerne have noget nyt og pænt. Og nu holder det jo så i mange år!

  Pernille


 3. Oct 31, 2007
  10:59 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Det smagte altså også rigtig godt, så det kan jeg godt anbefale 🙂 Jeres menu lyder nu også god….

  Her er det rigtig gråvejr, så I er heldige 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Oct 31, 2007
  11:05 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Jeg kan godt se at du har haft rigtig travlt, har fulgt dit på din blog :-)………heldigvis ser det også ud som om du tager vare på dig selv – meget fornuftigt, så du ikke kører dig selv helt ned. You go girl!!! 😀

  Jeg er spændt på om I kan lide mørbraden, vi synes at det var super lækkert!………..men Tapas, det lyder nu altså også ret LÆKKERT!!
  Jeg er sikker på at dig og din søster får nogle skønne dage og jeg glæder mig til at følge med på bloggen….

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 5. Oct 31, 2007
  11:38 am

  Lise

  Jeg var bare lige forbi og ville lægge en hilsen.

  Kærligst
  Lisen


 6. Oct 31, 2007
  12:16 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Lisen!

  Mange tak 🙂

  Jeg har fulgt lidt med i starten på dit nye job……og det er jo skønt at du er glad for det, det er jo en stor del af ens liv 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jan 27, 2011
  11:28 am

  sidsel

  Kære Birthe
  Super lækker oksekødspie 🙂
  den skal jeg helt sikkert lave igen. Har lige "fundet" din blog og mange opskrifter og her kommer jeg helt sikkert til at bruge mere tid og lave flere af retterne.

  Vh Sidsel


 8. Jan 27, 2011
  11:39 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sidsel!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, det betyder meget for mig at vide hvem der følger med herinde 🙂

  Det glæder mig at du kunne lide det og jeg håber, at du også vil kunne lide det andet du får afprøvet….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!