Newyorkerbyheart

Pangasius på spinatbund med morneysauce og græsk avocadosalat…….

Pangasius fileter på spinatbun med rødløg og tomater…….

Mornaysauce hældes ud over……

Græsk avocadosalat……..

Den færdigbagte fisk……….

Aftenens tallerken………..

Så er vi nået til det tidspunkt hvor jeg har lavet det sidste “rigtig” måltid i vores nuværende køkken……….i morgen står den på pizza (en af de amerikanske Boboli-bunde og vores sædvanlige topping). Vi har fået pangasius på spinatbund med morneysauce, en græsk avocadosalat og aspargeskartofler………….og det smagte altså ret FANTASTISK!!! Det MÅ I simpelthen prøve at lave!! Skøn, skøn smag og virkelig lækker salat. Salaten er inde fra Jubii debatten. Der skulle have været tørret oregano i, men jeg kunne simpelthen ikke finde det efter jeg har pakket alting væk, så det kom der ikke i………men det smagte nu rigtig godt alligevel *S*. Der skulle også have været persille i, men det havde vi ikke. Citronsaften blev skiftet ud med lime, men ellers ingen ændringer 😀

Pangasius på spinatbund med Morneysauce:

2 pangasius fileter

1 pakke frossen spinat (jeg brugte nu kun ½)

1 karton Morneysauce (jeg brugte lige knap det hele)

1 lime

1 rødløg, finthakket

3 tomater i både

salt, friskkværnet peber

Spinaten tøes op, hældes i en sigte og væden presses ud med en ske. Læg spinaten i bunden af et smurt fad. Krydr godt med groft salt, friskkværnet peber og saft af ½ lime. Dup pangasius fileterne tørre og læg dem på spinatbunden. Krydr igen med groft salt, friskkværnet peber og saften af den anden halve lime. Kom finthakket rødløg og tomater i båden ovenpå. Slut af med at hælde Morneysauce ud over. Sættes i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Server med ris, pasta eller kartofler.

Græsk avocadosalat:

1 avocado i tern

3 tomater i tern

1 rødløg, finthakket

1 lille gulerod i tynde skrå skiver (jeg skar dem i julienne)

1 bdt. frisk persille, hakket let

1 tsk. tørret oregano

citronsaft (jeg brugte lime)

olivenolie (jeg vil tro jeg brugte 1-2 spsk.)

salt, friskkværnet peber

agurk i tynde strimler, uden kerner

Bland det hele godt sammen. Der skal være mest tomat, så avocado, løg og gulerod. Bland oregano og let hakket persille i. Krydr godt med groft salt og især friskkværnet peber. Kom olivenolie og citron-/limesaft ved og vend det hele godt rundt.

Så blev Joachim jo forlovet med Marie Cavallier i går – TILLYKKE!!! Jeg må sige, at jeg blev lidt overrasket, men jeg har nu heller ikke fulgt så godt med *S*. De så lykkelige og glade ud – hvad man vel også skal på sin forlovelsesdag! Jeg synes at Marie Cavallier ligner Kronprinsesse Mary helt VILDT!! Både i hendes mimik og statur – Kronprinsessen er måske lidt højere – sådan ser det ud for mig, men ellers……. Så skal vi vel snart til TV-bryllup igen – skøøønt 🙂

Vi har bare papkasser over det hele og stuen minder mere om en forhindringsbane end en stue!!! Jeg synes jeg pakker og pakker – og smider ud – med alligevel bliver der ved med at være noget i skabene, jeg forstår det simpelthen ikke!!! Gad vide om der er små nisser der fylder vores skabe med nye ting om natten???? Jeg tror, at jeg efterhånden kan slå alle rekorder i at samle en flyttekasse på tid!!!

Det bliver nu noget underligt og vemodigt at skulel sige farvel til huset på lørdag, men også starten på et helt nyt kapitel i vores liv!! Jeg glæder mig til at vi forhåbentlig får naboer som vi får lidt mere med at gøre, end tilfældet har været her. Jeg glæder mig også helt usigeligt til at bo i et hus, hvor lyset er så godt……

Bøger:

Jeg læser stadig “Kamelklubben” af David Baldacci og kan kun anbefale den – som hans andre bøger. Den er spænden og som altid, utrolig velskrevet…..

Dette er sidste blog fra dette hus. Jeg kan ikke love at vi får nettet til at virke lørdag aften i den lille hytte som skal være vores hjem i de næste 1½-2 måneder…….men jeg skal gøre hvad jeg kan. Der kommer selvfølgelig billeder af vores midlertidige hjem og så må vi se hvad der kan laves af mad i det lille køkken der er der…….

Vi ses igen på lørdag aften – forhåbentlig……….

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Oct 4, 2007
  9:43 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jeg håber, at du når at se dine små beskeder inden den sidste nedpakning!

  Det synes uoverskueligt – men lige pludselig…. trust me!

  Jeg havde 100 kasser bøger + alt det andet! 2 gange en 20 m3 varebil!

  Se på det som en laaang ferie inden du kan komme op i dit hus. Og tag det roligt så sjælen kommer med – og ikke stresse rundt for net osv. Tænk på den ro du får brug for lige nu!

  Mange tanker
  Pernille


 2. Oct 4, 2007
  9:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Pernille!

  Tak for dine altid beroligende ord 🙂

  Ja, jeg har også tænkt: at nu skal jeg på 1½-2 måneders ferie og jeg glæder mig til at vi nu skal slappe lidt af, kigge på møber til vores nye hus og pusle om vores lille prinsesse…

  Håber at det går godt nede hos dig (også med benet….)?

  Mange hilsner og tanker din vej
  Birthe


 3. Oct 5, 2007
  9:19 am

  Lise

  uhm det ser lækkert ud det der mad, det tror jeg vi må prøve i næste uge herhjemme.

  Jeg syns bare også at hende Marie ligner Mary helt vildt, gad vide om Joakim har tænkt at denne gang vil jeg have en sikker vinder?!? :o)

  Hav en god flytning, og jeg glæder mig til at se nyt når i er kommet på plads i den lille hytte!

  Kærligst
  Lise


 4. Oct 5, 2007
  9:32 am

  Helle K.

  Bare lige for at sige: “Tak for mad”, jeg lavede hvidkålsgryden igår og den var rigtig lækker. Jeg har også lige læst en bog af David Baldacci – det er den som kommer efter Kamelklubben, men jeg har glemt hvad den hedder og jeg gider ikke lige gå nedenunder og kigge efter ;-)), men han er altså rigtig god.
  Held og lykke med alt flytteriet.


 5. Oct 5, 2007
  9:39 am

  Marianne's mening

  Rigtig god arbejdslyst med at pakke færdigt og flytte.
  Jeg håber nettet kommer hurtigt op 🙂

  Rigtig god weekend


 6. Oct 5, 2007
  11:32 am

  Andrea

  Pøj, pøj med flytningen.

  Glæder mig til at høre fra dig igen lørdag aften og med dine evner i et køkken tror jeg, at du kan trylle drømme måltider frem på meget lidt plads og under primitive forhold.


 7. Oct 5, 2007
  11:43 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Vi synes ihvert fald at det smagte ret fantastisk og det er noget som helt sikkert bliver lavet igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Oct 5, 2007
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  Mange tak – god weekend 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Oct 5, 2007
  11:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Glad for at du kunne lide hvidkålsgryden….den er god – også dagen efter 🙂

  Jeg tror at det er “samlerne” du mener, jeg går og venter på at den skal dukke op fra bogklubben, jeg mener at det er den der kommer efter “Kamelklubben”.

  Mange hilsner
  Birthe


 10. Oct 5, 2007
  11:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Husejer!

  Ja, nu må vi se hvor meget det bliver til af mad…..men jeg skal nok skrive noget på bloggen…

  Jeg ved ikke helt om nettet kommer op og køre lørdag, men vi skal prøve 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Oct 5, 2007
  1:06 pm

  mig selv

  Hej ynglings kok
  Kan man bruge hellefisk istedet for pangasius…?? har hellefisk i fryseren?


 12. Oct 5, 2007
  1:17 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mig selv!

  Jeg er desværre ikke den store fiskeekspert………men jeg vil da tro at det vil virke 🙂 Prøv det og fortæl mig om det virker…..ellers har de pangasius på tilbud i Netto i denne uge 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 13. Oct 5, 2007
  4:24 pm

  mig selv

  jeps jeg eksperimenterer lige lidt..
  Herfra også de varmeste tanker til dig og kæresten… held og lykke med flytningen


 14. Oct 5, 2007
  4:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej mig selv!

  Held og lykke – og mange tak 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 15. Oct 5, 2007
  5:27 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej Birthe.

  Hvor ser den ret bare mums ud. Den bliver jeg nød til at prøve.

  Held og lykke med Jeres flytning. Håber ikke du bliver for længe væk. Ellers kommer vi til at savne dig og dine skønne opskrifter 🙂

  Knus Christina


 16. Oct 5, 2007
  5:49 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Ja, det må du prøve, det smagte simpelthen SÅ godt! 🙂

  Ja, vi er lidt spændt på hvornår vi kommer helt på plads….

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Oct 9, 2007
  9:36 pm

  Lene

  Vi har lige fået retten og alle gav den mange stjerner, tak for opskriften 🙂


 18. Oct 9, 2007
  10:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lene!

  Jeg er glad for at I kunne lide den 🙂 Vi var altså også helt pjattede med den – fantastisk måde at få fisk på…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!