Newyorkerbyheart

Skønne frikadeller med lækker rissalat og råkost…….

Sennep-/honningdressingen……..

Rissalat med frisk spinat, champignon og feta……..

Frikadellefars med revne gulerødder og reven squash……….

Aftenens tallerken…….

Vi har fået rigtig sund, men ikke desto mindre lækker aftensmad i aften: Frikadeller med revne gulerødder og reven squash. Rissalat med spinat og råkostsalat. Jeg beklager, at salaten ikke er så lækkert anrettet i skålen, men vi havde ikke rigtig noget der kunne rumme det hele……

Råkostsalaten blev lavet i hånden, dvs. gulerødderne blev snittet i julienne (så tyndt som jeg kunne), fordi jeg ikke have mit rivejern med. Kun et lille et til at rive hvidløg på…….og det er noget bøvl!! Fik dog revet en gulerod og 1 squash til frikadelle farsen på den *S*

Frikadellefarsen blev bare lavet helt almindelig, men altså tilsat 1 reven gulerod og 1 reven squash. Det smagte super godt og gav frikadellerne en god farve.

Rissalat med frisk spinat:

3 dl vilde ris blanding, koges

1 bakke frisk spinatblade, godt skyllede og grofthakket

250 g champignon, fintsnittet

1 bøtte feta salattern

Honning-/sennepdressing:

2 tsk. citronsaft

2 spsk. sennep med hele sennepskorn

2 spsk. flydende honning

5 spsk. olivenolie

groft salt og friskkværnet peber

Risen koges efter anvisning på pakken (se note). Risene afkøles, men de SKAL stadig være lune når dressingen tilsættes, fordi så kommer salaten til at smage af mest. Ryst dressingen sammen i et glas med låg eller en meljævner. Hæld den over de stadig lune ris og vend det hele godt rundt. Når risene er helt afkølede blandes de andre ingredienser i og det hele vendes godt rundt. Smag evt. til med salt og friskkværnet peber. Kan serveres til næsten alt…….

Note:

Der kan selvfølgelig bruges hvilken som helst slags ris i foretrækker, men jeg synes at den vilde ris-blanding er ret dekorativ……

Vi nærmer os jo den endelig overtagelses dag for huset som vi har solgt, så i morgen skal vi op gøre rent. Jeg ved ikke helt om vi tager det hele på en gang, ikke fordi der er helt vildt beskidt, men det tager jo alligevel lidt tid, så det kan være vi deler der over et par dage……

Vi nyder livet her i vores lille hytte, her er virkelig hyggeligt!!! Vi havde frygtet at her ville føles klautrofobisk og at vi ikke ville kunne holde ud at sidde i sådan en lille hytte om aftenen………men det går altså ret godt!! Her er hyggelig og ret hjemligt. Vi har også medbragt nogle få af vores ting, såsom lidt billeder til køleskabet, lysestager osv.

Jeg får ikke læst så meget hver aften, fordi der hersens podcast (som jeg har fortalt om et par gange), de tager altså en del af min tid *S*. Det er jo sådan at jeg kan ligge og se dem på min Ipod om aftenen inde i sengen og lige nu er der en del madprogrammer og yoga/pilates programmer på den, som jeg ligger og studerer om aftenen inden jeg skal sove. Det er faktisk rigtig hyggeligt og når jeg så ikke kan holde øjnene åbne mere, så i med høretelefonerne og så har jeg Stieg Larsson (Mænd der hader kvinder) i ørerne……….

Jeg må indrømme, at jeg ikke får gjort så meget ved min træning i disse dage – selvom jeg ivrigt studerer nye øvelser. Jeg er lidt ked af at ikke får gjort mere ved det, men jeg håber at når vi først engang kommer på plads i det nye hus, at jeg så kommer ind i en ordentlig træningsrutine igen!! Nu skal ihvert fald til at cykle hver dag – og det tæller vel også lidt? – idet jeg skal op og hente post ved det nye hus hver dag. Vi har heldigvis kunnet få flyttet vores adresse derop med det samme, så vi ikke skulle til at flytte adresse 2 gang indenfor så kort tid. Det gør også at jeg har et formål med at komme ud hver dag, hvilket er godt for mig, for ellers er det ikke sikkert at jeg ville få taget mig sammen til det. Jeg er ret dårligt i den retning, til at tage mig sammen og komme ud…….

I morgen står den på rester fra i dag, men på torsdag står den på suppe med mango og kylling……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Oct 9, 2007
  10:11 pm

  The Precious Silver Cat.

  Hej Birthe.

  Det lyder da godt nok lækkert med gulerod og squash i frikadellerne. Det tror jeg vi skal prøve herhjemme. Så bliver de jo også lidt sundere 😉

  Den dressing du har lavet til ris salaten, kan de evt skæres ned i mængden af olie? For 5 spsk olie er meget i min verden (jeg er medlem af slankedoktor)når man trænger til at tabe sig lidt.

  Dejligt at I er faldet til i hytten. Hvordan går det med prinsessen?

  Christina


 2. Oct 9, 2007
  10:18 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Christina!

  Gulerod og squash gav i hvert fald et spændende indslag i frikadellerne og de smagte rigtig godt! 🙂

  Jeg ved ikke om der kan skæres ned på mængden, men det kan der vel…..det er dog en ret stor portion rissalat (ihvert fald nok til 2 dage her), så det bliver jo fordelt lidt 🙂 Ellers ved jeg det ikke, har ikke så meget forstand på det….. men prøv dig frem 🙂

  Prinsessen har været mere fremme i dag, lige nu ligger hun ved siden af mig i hende hule og bobler :-9

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Oct 9, 2007
  10:52 pm

  Heidi

  Må lige sige, at det er da den lækreste blog…mums. Følger med 😉
  Har tilføjet dig til mine links.

  KH Heidi


 4. Oct 10, 2007
  10:07 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Heidi!

  Velkommen herinde :-)Jeg håber at du bliver glad for at være her og kan finde noget inspiration…..

  Det glæder mig at jeg er tilføjet dine links 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!