Newyorkerbyheart

Appelsin-/limemarineret kylling med bagte pastinakker og pastasalat…..

Pastinakkerne er klar til at komme i ovnen………

De marinerede kyllingebrystfileter steges…….

Appelsin-/hvidløgsmarinade………

……….så er pastinakkerne færdige……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået appelsin-/limemarineret kylling med bagte pastinakker (en Lene Hansson ret) og pastasalat med appelsin-/hvidløgsdressing. De bagte pastinakker skulle have været drysset med noget af Lene Hanssons urtesalt – hvad jeg ikke har – så jeg brugte bare noget almindelig salt. Jeg ved godt at det er fy-fy i hendes verden, men jeg følger jo ikke hendes principper, bruger bare enkelte af hendes opskrifter (tilpasset mig og de ting jeg har) engang imellem……

Pastasalat og dressing er mine egne opskrifter….

Appelsin-/limemarineret kylling med bagte pastinakker:

2 kyllingebrystfileter

1 appelsin

1 lime

friskkværnet peber

1 fed hvidløg, presset

passende mængde pastiknakker (jeg brugte 3)

olivenolie

salt, friskkværnet peber

lidt tørret timian

lidt spidskommen

lidt hvidløgssalt

Pres saften af appelsin og lime, bland det sammen med friskkværnet peber og presset hvidløg. Kom det hele i en plastikpose. Afpuds kyllingebrystfileterne og prik dem med en gaffel, så trænger marinaden bedre ind. Kom dem ned i plastikposen til marinaden og lad det marinere i mindst 6 timer – gerne natten over (jeg lavede marinaden straks i morges jeg stod op). Hvis pastinakkerne er store (tykke) så skær dem i tykke skiver (det gjorde jeg), læg dem på en bageplade og pensl den med olivenolie hvor der er blandet lidt spidskommen i. Drys med lidt salt/hvidløgssalt, friskkværnet peber og tørret timian. Bag ved 200 grader i ca. 20-30 minutter, til de er gyldne. Steg kyllingebrystfileterne i lidt fedtstof på en pande til de er gennemstegte, drys dem med lidt salt og friskkværnet peber.

Pastasalaten var det sædvanlige: oste-tortellini, mango, agurk (uden kerner), emmentaler, gulerødder og tørrede tranebær.

Appelsin-/hvidløgsdressing:

saft af 1 appelsin

olivenolie

flydende honning

groft salt, friskkværnet peber

1 fed presset hvidløg

lidt tabasco

Det hele rystes sammen i en meljævner eller i et glas med låg, smag til. Kan bruges til mange forskellige salater.

Vi var lige oppe i huset her sidst på eftermiddagen, men der er ikke sket det store i dag. De har dog fået sat hængsler på dørkarmene, så der kan sættes døre i. De er også færdig med de fleste stikkontakter……..men stadig ingen hårdehvidevarer eller VVS-installationer……..

Træning:

Jeg har haft sådan en forfærdelig hovedpine i de sidste par dage, så i dag blev jeg nødt til at lave yogalates – plads eller ej!! Det var SÅ dejligt og jeg fik løst op for hovedpinen, som også plagede mig i nat. Det var dejligt at følge det vante yogalates program igen, selvom kroppen er blevet mærkbar usmidig i den pause jeg har holdt – der er kun en vej frem – ligeså snart vi flytter op i huset skal der monster-trænes i yogalates igen. Jeg skulle gerne have min krop i form igen, så den bliver mere stærk og smidig – jeg kan godt mærke at den ikke er hvor den skal være og hvor den har været – jeg har simpelthen mistet min styrke……

I morgen skal vi om og spise ved kærestens mor, da hans søster, mand og 2 børn jo kommer fra Sjælland, så da blogger jeg ikke. Søndag tror jeg bare at vi skal have steak og salat, det vil jeg heller ikke trætte Jer med på bloggen…….men jeg vender tilbage igen mandag!!

HÅBER, AT I ALLE FÅR EN FANTASTISK WEEKEND!!! 😀

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 17, 2007
  8:38 am

  Sister Bonde

  Godt nok en lækker ret – tusind tak for den. Håber du har det bedre og får en skøn weekend, trods alt.


 2. Nov 17, 2007
  10:25 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Sister Bonde!

  Dejligt at se dig herinde 🙂

  Det smagte virkelig godt. Kyllingen fik en utrolig lækker smag af appelsinen og lime – jeg tror også de vil være perfekte på grillen….

  God weekend til dig og dine også..

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 17, 2007
  12:35 pm

  Lise

  Og en lige så dejlig weekend til dig og din kæreste.

  Kærligst
  Lise


 4. Nov 17, 2007
  12:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisen!

  Tusinde tak – og i lige måde 🙂 Håber det går godt ovre hos dig….

  Mange hilsner og tanker
  Birthe


 5. Nov 18, 2007
  10:30 pm

  Louise

  Lækkert!!!!


 6. Nov 18, 2007
  10:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen, Bogsider!

  Ja, dette må du prøve, det smagte SÅ godt!! Blandingen af appelsin og lime var skøøøn 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!