Newyorkerbyheart

Boller i karry fra Go’ Morgen Danmark……..

06 november , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig, Salater - Tags: , , ,

Karry, løg, hvidløg og ingefær svitses……..

Æbler, gulerødder og bladselleri tilsættes…….

Råkostsalaten……….

Saucen er lavet, bollerne kommet i og persille drysses på………..

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået boller i karry fra Go’ Morgen Danmark og dertil en råkostsalat. Ifølge opskriften fra Go’ Morgen Danmark, skulle der en salat til med rucola og tomater, men jeg valgte altså at lave noget andet………..og det smagte rigtig godt!!! Der var en virkelig god og lækker smag ved denne boller i karry ret og så er det jo dejligt med grønsager i. Jeg har halveret opskriften (sådan ca.) og der er nok til 2 pers. i 2 dage – eller 4 pers. i 1 dag (vil jeg mene *S*)…..

Boller i karry fra Go’ Morgen Danmark:

Kødboller:

500 g hakket kalv og flæsk

½ blendet løg (jeg rev den på den fine side af råkostjernet)

1 æg

1 dl danskvand

½ tsk. stødt koriander

1 tsk. spidskommen

1 spsk. karry

salt, friskkværnet peber

Sauce:

2 spsk. olivenolie

1½ spsk. karry

2 fed hvidløg, finthakket

30 g frisk ingefær, finthakket

2 gulerødder i tynde skrå skiver

1 bladselleri i tynde skiver

½ løg i tynde skiver

1 æble i skiver (jeg skar den dog i tern)

1 spsk. mel

ca. 3 dl vand fra kødbollerne

2½ dl (madlavnings)fløde

1½ dl skummetmælk

salt, friskkværnet peber

lidt flydende kalvebouillon

hakket persille

Kødboller:

Sæt rigeligt med vand over og kom salt i. Rør en fars af de nævnte ingredienser og form dem til boller med en ske. Kom dem i spilkogende vand – ikke mere end et lag ad gangen – og når de kommer op til overfladen er de nok.

Sauce:

Kom olie i en gryde og tilsæt karry, løg, ingefær og hvidløg – lad det sautere. Tilsæt grønsagerne og æblet, rør rundt og lad det svitse lidt med. Tilsæt mel, rør rundt. Hæld vandet fra kødbollerne i lidt ad gangen og rør godt mellem hver gang, så melet ikke klumper. Tilsæt resten af væsken – eller den mængde der skal til for at få saucen som ønsket (se note). Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt flydende kalvebouillon. Kog saucen igennem. Kom kødbollerne i, skru ned for varmen og lad dem varme med. Drys med hakket persille inden servering. Server med ris og en salat.

Råkostsalat med æbler:

4 revne gulerødder

3 bladselleri i tynde skiver

1 æble revet og balndet med lidt citronsaft for at det ikke bliver mørkt

½ pose tørrede tranebær

friskkværnet peber

lidt hakket persille

Bland det hele sammen, kværn lidt peber over og pynt med lidt hakket persille.

Note:

Jeg fulgte ikke helt opskriften hvad mængde af væske angik. Jeg tilsatte bare det jeg syntes der skulle til. Kalvebouillonen står heller ikke i original opskriften, men jeg syntes at det gav et godt pift til retten.

Jeg var lige oppe ved huset i dag for at hente post, men der er ikke sket så meget. Dog har de fået sat en bund i skabet ude i bryggerset – kan dog ikke lige vise billeder pt. for jeg kan ikke få mobiltelefonen til at oploade dem lige nu, men jeg skal nok gøre det lige så snart jeg kan. De er også kommet lidt videre med garagen, hvor de nu har fået isoleret taget og sat noget mere træ op. Men altså ikke det helt vilde……..

Hmmm, jeg var været ked af det i dag og grædt MANGE tårer! Jeg savner SÅ frygteligt og lige i dag har glæden ved det nye hus altså ikke kunnet opveje savnet. Jeg får nogle dage, hvor jeg bare savner helt VILDT og desværre forstår kæresten det ikke helt – hvilket er lidt frustrerende!!! Jeg prøver på at fortælle han, at han jo har hans familie hele tiden og derfor ikke kender til det savn – og at jeg nogle gange godt kan følge mig ensom, selvom jeg har ham. Men det er svært når andre ikke forstå en og når jeg ikke har andre jeg kan tale med om det – så derfor bliver det Jer jeg fortæller det til. Jeg ved at jeg efterhånden har skrevet det nogle gang, men lige nu fylder savnet så meget……

Vi har ikke mærket så meget til sigøjnerne i dag og der er også forsvundet et par af campingvognene, så de er ikke så mange mere……….gad vide hvor længe resten bliver boende??

Jeg har fået en henvendelse fra Krydderikompagniet om jeg vil afprøve nogle af deres produkter – og selvfølgelig vil jeg gerne det. Så jeg glæder mig til en pakke fra dem og til at se hvad der dukker op!!! Det er jo altid spændende at prøve noget nyt, så vi må se hvad jeg kan få ud af det……..

I morgen står den på rester, så da blogger jeg ikke – det skulle da lige være hvis jeg kan få oploadet de billder fra huset fra i dag!! Men jeg vender tilbage på torsdag…….

Print Friendly
Tilbage

8 kommentarer


 1. Nov 7, 2007
  3:07 am

  Birgit

  Hej Birthe
  Jeg kan godt forstå du græder en del når du jo savner så forfærdelig meget. Sådan et savn det er jo en kæmpestor sorg og en sorg gør så ondt, at det er helt ubeskrivelig.Den er ikke nem at bære alene så det er godt at du skriver om det.Jeg føler med dig selvom vores sorger er forskellige.Ville så gerne kunne hjælpe dig kære Birthe.Sender dig rigtig mange knus og varme tanker,for at du skal vide jeg tænker på dig.Sidder her og passer på dig,ja jeg gør…pas godt på dig.Hilsen birgitsorensen


 2. Nov 7, 2007
  10:21 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Tusinde tak 🙂 Du fik mig til at græde igen, men fordi at det er SUPER rart at nogen tænker på mig – tak!!!

  Nogle gange føler jeg mig alene i denne store verden….

  Dine knus og tanker varmer mig…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 9, 2007
  6:55 pm

  Astrid

  Hej Birthe,

  Så godt de lavede de her bolle i karry i morgen-tv. Men det er nu dejligt at have dig til lige at kvalitetsteste dem:-) Nu har jeg købt ind til dem, så det er søndagens middag – glæder mig allerede.
  Elsker simpelthen dine billeder og ærlige meninger om maden – meget bedre end en kogebog.

  Mange hilsner og god weekend
  Astrid


 4. Nov 9, 2007
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Jeg er glad for at du værdsætter mine meninger 🙂

  Jeg har altid gerne villet høre andres mening om mad eller kommentarer på det de afprøver, men altid syntes at der er for lidt af det…..

  Vi syntes helt bestemt at det var godt – og det blev ikke mindre godt dagen efter 🙂

  held og lykke med det, jeg er spændt på at høre hvad du synes om det…..
  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 26, 2007
  9:43 pm

  Astrid

  Hej Birthe,

  Denne fik jeg vist aldrig vendt tilbage med. Men det blev rigtig godt. Jeg puttede nogle ekstra keffir lime blade (eller hvad de nu hedder) i – er helt vild med den asiatiske smag, som de giver.

  Mange hilsner
  Astrid


 6. Nov 26, 2007
  9:46 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Astrid!

  Ja, vi syntes også at den smagte rigtig godt 🙂 Tak for tippet med de ekstra limeblade, det vil jeg huske….

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Jul 17, 2012
  8:14 am

  Lene

  Mums, har lige lavet boller i karry på den anden side af jorden(NZ) med Tor, min 13årige. Han står og dypper kødboller i sovsen, mens risene koger! Så retten er testet! Og den har fået thums up!


  • Jul 18, 2012
   10:54 am

   Newyorkerbyheart

   Hej Lene!

   Wow, New Zealand, der vil jeg gerne til 🙂 Skønt at din søn også kan lide opskriften. Boller i karry er altdi et hit, men denne især………..

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!