Newyorkerbyheart

Citronmåne a la Lagkagehuset……….

16 november , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager - Tags:

Dejen kommes i springform……..

Den færdigbagte “måne”……..

En lille prøvesmagning……….

I går i – eller i forgårs i Go’ Morgen Danmark – var Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset inde i studiet og lave Citronmåne, den så så lækker ud, at jeg blev nødt til at prøve den!! Jeg har prøvet engang før her, men jeg syntes ikke at den var så vellykket, den var lidt tør i det. Da vi skal have gæster til kaffe i morgen, bestemte jeg mig for at afprøve Lagkagehusets opskrift – og jeg kan kun sige: PRØV DEN!!! Den er SÅ meget anderledes end den anden jeg prøvede. Den er svampet, lækker og der er super meget smag i den. Mit flødeostecreme blev lidt tyndt – måske piskede jeg det for meget, måske skal det bare stå koldt lidt, men selv om det er tyndt så smager det godt!!

Jeg ved ikke helt hvor meget flormelis jeg puttede i glasuren, for jeg vejede det ikke af. Jeg tror bestemt ikke at jeg brugte alt det der står i opskriften. Jeg smagte bare til hele tiden, så jeg var sikker på at den ikke blev for sød…….

Citronmåne a la Lagkagehuset:

150 g blødt smør

50 g marcipan

150 g sukker (jeg brugte rørsukker)

4 æg

125 g mel

1 tsk. bagepulver

skal af 1½ citron

Flødeostecreme:

100 g flødeost naturel – light er ok (jeg brugte 200 g – måske derfor det blev så tyndt)

250 g flormelis (jeg ved ikke hvor meget jeg brugte, men ikke så meget……)

skal af ½ citron

saft af 1½ citron

Rør 50 g af det bløde smør, sukker og marcipan sammen, til det er jævnt. Tilsæt resten af smøret og rør igen til det er en ensartet masse og det meste af sukkeret er pisket ud. Æg tilsættes en ad gangen og der piskes godt mellem hvert. Bland mel, bagepulver og citronskal – vend det i dejen. Hæld dejen i den springform og bag ved 190 grader i 25 – 30 minutter (min var nok efter 20 minutter).

Flødeostecreme:

Pisk flødeost og flormelis med en el-pisker til det er jævnt. Tilsæt citronsaft og -skal. Rør det rundt og hæld over citronmånen. Lad det trække lidt inden servering, hvor kagen delen midt over – til 2 halvmåner.

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Nov 17, 2007
  11:12 am

  Deborah

  Jeg så det også godt, og tænkte at den skulle prøves af. Dejligt du gjorde for mig først 🙂 Den ser virkelig lækker ud! Rigtig god weekend!


 2. Nov 17, 2007
  11:42 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Den kan du rolig lave, den er virkelig lækker 😀

  God weekend til dig også…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Feb 19, 2009
  8:37 pm

  Trine Louise

  Jeg lavede denne kage til arbejdet idag. Den blev vældig god! Glasuren blev også vældig tynd for mig, også selvom jeg brugte alle 250 gr. flormelis, det hjalp ikke at kagen med glasuren overnattede i køleskabet. Jeg synes egentlig ikke man havde så meget glæde af flødeosten i glasuren når det bliver så tyndt, så næsten gang (for jeg skal HELT klart lave den igen) tror jeg bare jeg vil lave alm. glasur med sukker og citronsaft.


 4. Feb 19, 2009
  8:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine Louise!

  Nej det er rigtigt, der er ikke så meget gavn af glasuren, men jeg tror nu at jeg vil prøve igen, men prøve at lade være med at røre for meget. Men det er en virkelig god kage, jeg skal helt klart også prøve den igen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


  • May 27, 2013
   10:39 pm

   Karen

   Mht. glasuren, så har jeg erfaret, at man skal være meget nøjagtig med mængden af flormelis. Kommer man for meget i bliver osten nemlig tynd og træls.


 5. Aug 31, 2009
  7:40 pm

  Trine

  Jeg tror at der er en fejl i opskriften til glasuren. Mængden af citronsaft er alt for stor. Hvis man nøjes med saft af ½ citron og skal af 1½ citron bliver konsistensen rigtig og smagen dejlig skarp.


 6. Jul 6, 2011
  3:03 pm

  Mosekonens univers

  mums en lækker lækker kage. Jeg fik stjerner i øjnene og det gjorde familien også. jeg kom saft og skal i efter Trines anvisning og glasuren blev perfekt


 7. Jul 6, 2011
  7:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mosekonens univers!

  Velkommen herinde, jeg tror ikke at jeg har sig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det glæder mig at kagen vakte lykke, den skal vist snart bages igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Aug 23, 2011
  10:55 pm

  Husmoren

  Et lille fif: lasuren bliver for tynd når du bruger light-flødeost. Den bliver kun rigtig hvis du bruger almindelig flødeost – desværre :o)


 9. Aug 24, 2011
  10:44 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Husmoren!

  Velkommen herinde og tak fordi du giver dig til kende, jeg tror ikke at jeg har set dig før 🙂

  Tak for tippet, det er hermed givet videre…..

  Mange hilsner
  Birthe


 10. May 6, 2012
  2:39 pm

  Maria

  Har lavet kagen og den er fantastisk!!

  Lavede dog glasuren efter Trines opskrift og med alm. Philadelpia. Meget tyk og lækker glasur som passer perfekt til kagen. En hlt ny favorit kage uden tvivl og helt perfekt til foråret 🙂


  • May 6, 2012
   9:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Maria!

   Dejligt at den faldt i din smag. Jeg vil også prøve den glasur næste gang 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 11. Jun 11, 2012
  8:50 pm

  Mllew

  Hvor mange personer er denne kage ca beregnet til??


  • Jun 11, 2012
   9:16 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Mllew!

   Det afhænger jo lidt af hvor glad de er for kage, men 6-8 pers, vil jeg mene 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 12. Oct 18, 2012
  12:11 pm

  Glutenfrie fristelser

  Hej Birthe
  Jeg er bare så vild med denne kage. Jeg har lavet den i en glutenfri udgave, og vil gerne dele opskriften på den og din kanelsnegle-kage på min glutenfrie blog, håber det er ok med dig?
  Tusind tak for en fantastisk side, som er til stor inspiration 🙂
  Mvh Doris


  • Oct 18, 2012
   9:25 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Doris!

   Tak fordi du spørger. Det er helt ok, bare du linker tilbage til mig – tak 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 13. Mar 24, 2013
  8:36 pm

  Malene Mortensen

  Hvilken str springform brugte du?
  Mht flydende glasur er det rigtigt at du skal undgå light ost.
  MEN rækkefølgen på hvornår osten røres i er alt afgørende.
  Den skal i TILSIDST.
  Så smør og florsukker røres først,
  Ost til sidst!
  Så blir den aldrig flydende.


  • Mar 26, 2013
   6:18 pm

   Ninna Bager

   str 22 cm, passer fint i højden 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!