Newyorkerbyheart

Kylling med brasiliansk kryddersalt og kålsalat……….

Det brasilianske kryddersalt blandet med lidt rapsolie……

……….smurt på kyllingestykkerne…….

Kålsalat……..

De færdigstegte kyllingestykker……….

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået kylling med brasiliansk kryddersalt fra Krydderikompagniet, dertil kålsalat og naanbrød. Kyllingestykkerne bliv SUPER gode, lækker smag!! Jeg kom lidt af kryddersaltet ind under skindet og blandede så lidt op med rapsolie og smurte det på skindet. Jeg tror, at kryddersaltet vil gøre sig rigtig godt på næsten al slags kød på grillen til sommer – eller hvornår vi nu får den pakket ud 🙂

Kålsalaten var jeg ikke vild med – og det var kæresten heller ikke!! Jeg synes, at smagen var lidt “underlig”, måske for meget spidskommen? Jeg synes ellers, at “konceptet” er godt, men jeg tror jeg skal eksperimentere lidt med indholdet af dressingen. Kålsalaten er fra Arla’s madplan i sidste uge. Jeg skal også lige skrive, at der skulle have været granatæble i, men jeg kunne ikke få fat i det, så jeg brugte tørrede tranebær i stedet for. Det gav da – om ikke andet – den nogenlunde, rigtige farve……

Kylling med brasiliansk kryddersalt og kålsalat:

4 kyllingeoverlår

Brasiliansk kryddersalt

lidt rapsolie

Kålsalat:

3 appelsiner

1 spsk. hakket persiller

1 tsk. spidskommen

1 tsk. sukker

salt, friskkværnet peber

400 g fintsnittet hvidkål

1-2 granatæbler

2½ dl creme fraiche

Bland lidt brasiliansk kryddersalt med rapsolie, smør det på kyllingestykkerne. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 50-60 minutter.

Salat:

Skær enderne af appelsinen og skær så skrællen af med en skarp kniv (stil appelsinen på “højkant” og følg appelsinens former, så det hvide skæres væk). Hold appelsinen ind over en skål og skær fileter ud af appelsinen, så hinderne bliver tilbage og saften drypper ned i skålen. Vend creme fraiche med appelsinsaften (der skulle være ca. ½ dl), hakket persille, salt, friskkværnet peber, sukker og spidskommen. Dæk det til og stil i køleskab i mindst 15 minutter. Vend hvidkål, appelsinfileter og de fleste af granatæblekernerne (se note) i dressingen – smag til. Pynt med resten af granatæblekernerne og lidt hakket persille.

Note:

Jeg brugte tørrede tranebær i stedet for granatæbler. Hvis der bruges granatæbler, så halver den og bank let på skallen med en træske, mens den holdes ind over en skål, så falder kernerne ud.

I går var vi jo til stiftende generalforsamling i vores nye grundejerforening……….og sikke en aften!!! Altså, de fleste havde vi jo mødt til indvielsen af Villaparken, så det var ikke den store overraskelse og vi synes, at de alle er super flinke. Men vores nabo har vi ikke rigtig mødt, andet end vi har stiftet bekendtskab med hendes vasketøj – som I måske husker jeg har omtalt – ellers kan I læse det her. Det viste sig så i går aftes, at vores nabo er den kvæulant, som ofte findes i enhver forsamling!!! Hun havede indsigelser og kommentar om ALT – og så fik hun lige luftet, at hun HADER dyr (- især katte og hunde!!) og derfor vil have hendes grund hegnet ind, så de ikke kan komme ind til hende. Nu ved hun altså endnu ikke, at vi kommer med en lille prinsesse, som vi ikke bare kan diktere hvor går henne – og at hegn springer hun bare over eller opad!!! De andre var ved at dø af grin, da hun sagde det og kigge bare hen på os. Jeg tror, at hun får sig noget af et chok når vi flytter ind. Det er bare lidt utroligt, for vi har netop skrevet under på, at det skal være et åbent miljø, som IKKE må hegnes ind. Hun ville også have lukket hendes carport, så det bliver til en garage – fordi hun ikke gider at kigge ud på hendes beskidte bil inde fra hendes soveværelsesvindue!!! Det harmonerer bare ikke med det, der arkitektonisk er lagt op til i Villaparken. Det er meningen, at det skal være et åbent område, hvor huse og carport/redskabsskur/terrasser er nogenlunde strømlinede og ens (og vi har jo alle skrevet under på det da vi købte det!!). Der står altså heller ikke noget om, at der ikke må haves husdyr, så det skulle hun måske have tænkt på inden hun skrev under?? De andre siger, at hun kører som død og djævel (hun er vel omkring de 60) og har så meget fart på nede i vores lille “lomme”, så de ikke tør have deres børn til at løbe og lege ude!! Nu kunne vi jo ikke beslutte noget på mødet i går, da det kun var et stiftende generalforsamling, men jeg er sikker på at til april når vi skal have et rigtig generalforsamling, så vil der komme en masse “ordensregler” – bl. a. angående vasketøj og fart!!! Så det bliver spændede at følge i tiden fremover, hvordan denne lille grundejerforening kommer til at udfolde sig – og om vi får en nabostrid ang. vores lille prinsesse!! Så Nille hvis du læser dette……alle “fordommene” om grundejerforeninger blev opfyldt. Det er bare vores evindelige “held”, at det netop er os der skal bo ved siden af hende, os som er de enste der har et husdyr!!! Vi har tit snakket om, at vi må være uvenner med det kosmiske system eller noget i den retning, for af en eller anden grund, rammer “uheld” altid os……

Vi fik at vide i går, at VVS manden kommer i morgen, fredag. Mandag, tirsdag og onsdag er sat af til at få installeret hårdehvidevarer og gjort det sidste færdig – og torsdag bliver der endeligt gjort rent i huset. Vi skulle dermed kunne får nøglen sidst på dagen fredag eller lørdag morgen (lidt afhængig af om de overholder tidsplanen!!!), men under alle omstændigheder, skal vi have nøglen senest lørdag kl. 12.00. Selvfølgelig er vi lidt ærgelige over at det ikke er denne weekend, men på den anden side, så er det jo lige STRAKS!!! Vi glæder os helt ekstremt – og selv hende den sure nabo fra i går – kan ikke ødelægge vores glæde til at flytte ind…….

Vi har lige været nede og skrive under på lån i dag, så nu er der ingen vej tilbage……

I dag er jo THANKSGIVING DAY og millionvis af amerikanere sidder og mæsker sig i kalkun, stuffing, cranberrysauce, sweet potatoes osv. (- gid det var mig!! *S*). Jeg bruger dagen, til at tænke over hvad jeg er taknemmelig for og hvad jeg har været taknemmelig for i det sidste år der er gået. Jeg takker hver dag for min søde kæreste og vores lille prinsesse. Jeg takker også for, at vi ikke er ramt af nogen livstruende sygdomme og at vi jo i bund og grund har det godt. Jeg takker for, at nogen holder så meget af mig, at de har været villige til at lukke mig ind i deres familie og “adoptere” mig som et familiemedlem!!! Det er det største der nogensinde er overgået mig – tænk at nogen har hjerter så store, at de kan rumme endnu et menneske – det er STORT!!! Tænker I nogle gang over hvad I er taknemmelige for?

I morgen vender jeg tilbage med tomatsuppe og skinke-/ostehorn……

Print Friendly
Tilbage

12 kommentarer


 1. Nov 23, 2007
  10:17 am

  Anonymous

  Hej,

  Med hensyn til hvidkålssalat har jeg en opskrift, der er ret god (det er hvis en gammel Karolines). Kålen snittes fint og blandes i en dressing bestående af:
  3 spsk mayonnaise (eller Miracle Whip)
  2 spsk sukker (mindre, hvis du bruger Miracle Whip)
  ½ tak salt
  peber, paprika
  2-3 spsk hvidvinseddike
  Rør det sammen og bland op med 1½ dl tykmælk.
  Den er god 🙂

  Mvh,
  Louise


 2. Nov 23, 2007
  11:28 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Louise!

  Tusinde tak for kommentaren og for opskriften, den skal jeg helt klart have afprøvet 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Nov 23, 2007
  12:28 pm

  Aboutabook

  Hej Birthe.

  Hvorfor er der altså en der bare er sur over alt? Jeg syntes næsten det er ligemeget hvor man flytter hen, så er der altså en der brokker over alt. Det er da utroligt.

  Sikke spændende det bliver at få nøglen. I næste uge. Hvor må det være dejligt for jer.

  Jeg tror det er meget syndt engang imellem at sætte sig ned og tænke over hvad man er taknemlig for. Det giver jo et lysere syn på livet i det hele taget.

  JJ


 4. Nov 23, 2007
  12:35 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej JJ!

  Jeg ved ikke hvorfor, men sådan er det næsten altid, ikk? 🙂 Anyway, jeg har bestemt mig for at skubbe det fra mig fra nu af og så må vi tage det hvis der opstår et problem….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 23, 2007
  7:20 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Jamen – jeg læser jo med hver eneste dag 😉 Også selvom jeg ikke altid kommenterer! Der er altid et sådant surt element – lad dig ikke gå på af det. Beviset er jo, at alle fandt hende latterlig – og at hun åbenlyst har købt på falske forudsætninger. Når man køber i et sådant miljø accepterer man jo betingelserne – og dem man skal dele dem med. Uden at ville lave om på alting.

  Men det jeg blev mest glad over at læse var dine Thanksgiving-ord!!!! At du netop skrev nogle af de ting, jeg skrev til dig på din fødselsdag – ikke at jeg overhoveder har noget med det at gøre. Men at du selv kan glæde dig over livet gør mig bare så glad – for om nogen har fortjent så er det dig!

  Jeg glæder mig på Jeres vegne over at flytningen er nært forestående…. det bliver et dejligt nyt kapitel!

  Hav en dejlig week-end
  Pernille


 6. Nov 23, 2007
  9:06 pm

  Kagekonen

  Hvor er det bare øv, når sådan en kværulant får begyndt…

  Med hensyn til kålsalaten, så tror jeg måske ikke at skiftet fra granatæble til tørrede tranebær er det bedste. Granatæblet er jo temmelig syrligt, så jeg tror at salaten kommer til at mange syre, hvis de udgår… tranebærrene er jo nærmest sødlige, så måske er det derfor smagen ikke var i top…


 7. Nov 23, 2007
  9:26 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  jeg har skam også på fornemmelsen, at du læse mig 🙂 Jeg synes bare lige at jeg ville nævne det, fordi du skrev det med grundejerforeningen 😀

  Jeg gik lige tilbage og kigge på det du skrev til mig – og du har ret, det er det du skrev til mig – det har jeg slet ikke tænkt på. Det var bare lige det jeg følte. Men tak fordi du skriver at jeg har fortjent det, det varmer, nogle gange kan jeg jo ikke selv selv det……

  Rigtig god weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Nov 23, 2007
  9:28 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Jeg tror du har ret, jeg vidste bare ikke lige hvad jeg ellers skulle putte i 🙂 Jeg bliver nødt til at eksperimentere lidt…

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Nov 26, 2007
  6:30 pm

  Louise

  – lige en kommentar til kålsalaten. Jeg har muligvis givet dig opskriften før, men jeg synes stadig at en af de bedste kålsalater er: superfint snittet hvidkål blandes i en dressing bestående af lidt god olivenolie, en sjat eddikke og et skvæt Kikkoman soya. Og intet mere, måske blot nogle fint snittede gulerødder til at give en smule farve. Sundt, super og velegnet til alt.

  Kommer tilbage senere med mere, har bare ikke tid nu :o)


 10. Nov 26, 2007
  7:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Nej, jeg har ikke fået den af dig før, men den lyder SUPER lækker – tak 🙂 Den skal afprøves ligeså snart jeg kommer op i mit nye køkken – uhh, hvor jeg glæder mig…..

  Glæder mig til at høre fra dig igen….

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Nov 26, 2007
  9:15 pm

  Louise

  Ja, så er jeg tilbage igen. Jeg var i gang med 117 forskellige ting før – madlavning, noget hjemmearbejde, telefoner der kimede, sms’er og mails. Men jeg grinte lidt, på den tragi-komiske måde, da jeg læste om dit grundejer møde. Det er bare typisk at der er mindst ét brokkehoved, en kværulant, der selvfølgelig hverken kan lide børn, dyr, musik eller udsigt. Surt for jer at hun absolut skal være jeres nabo, men som andre har skrevet, lyder det jo som om, at de andre i foreningen er helt almindelige mennesker, som kan stå imod hende, hvis hun bliver for streng med sine krav mm.

  Jeg er ved at være ovenpå efter første del af min rodbehandling, og tager min sidste penicillin pille her til aften. Og det gør heller ikke ondt mere, så jeg har helt sikkert ikke mere betændelse, og kan få foretaget sidste del d. 13. december, hvor jeg har min næste tid. Det gør ikke ondt mere, men jeg har stadig kun en midlertidig fyldning i tanden, så jeg må kun tygge med den anden side. Lidt irriterende.

  Men ellers er der vist ikke sket noget ;o)


 12. Nov 26, 2007
  9:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Det er helt klart vores evindelige “held” at hun lige skal bo ved siden af os, som er de eneste der har et dyr!! *tsk, tsk* Nå, men vi må jo tage det til den tid, hvis der kommer noget…

  Av ja, sådan en rodbehandling kan være en grim omgang, men du har jo så endnu en tur du kan gå og “glæde” dig til – stakkels dig!!

  Mange hilsner herfra
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!