Newyorkerbyheart

Kyllingebryst med grønsager i ostesauce…….

Revet kartoffel, gulerod og porrer i ringe……

Kyllingestykkerne brunes……..

Champignon og løg svitses, hakkede tomater og (madlavnings)fløde hældes ved…….

De færdigbagte grønsager med ostesauce……….

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået Kyllingebryst med grønsager i ostesauce og det smagte rigtig godt. Jeg kunne måske godt have brugt en salat til eller nogle dampede grønsager, men kæresten synes at det var helt fint som det var *S*. Kyllingen havde en vidunderlig smag og grønsager + ostesauce, kan det blive bedre?……..

Kylingebryst med grønsager i ostesauce:

4-6 kyllingebrystfileter, halverede

salt, friskkværnet peber

fedtstof til stegning

1-2 tsk. paprika

1 løg i tynde skiver

1 ds. hakkede tomater

2 dl (madlavnings)fløde

Skær champignon i skiver. Smelt fedtstof på en pande og drys paprika i. Brun kyllingestykkerne, krydr med salt og peber og lad dem blive gennemstegte. Tag dem af panden. Svits løg og champignon på panden, tilsæt de hakkede tomater og lad det varme godt igennem. Hæld (madlavnings)fløde på og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det koge sammen nogle minutter og læg kyllingestykkerne tilbage i saucen, så de bliver varmet igennem.

Grønsager i ostesauce:

2 spsk. mel

3 dl skummetmælk

25 g smør

100 g mild ost i små tern (jeg brugte emmentaler)

salt, friskkværnet peber

2 store kartofler, revne

2 store gulerødder, groftrevne

1-2 porrer i ringe

2 spsk. rasp

lidt smør/margarine

Pisk mel og mælk godt sammen i en gryde, så der ikke er klumper. Tilsæt smør og bring saucen i kog under konstant piskning. Kog det godt igennem og smag til med salt og friskkværnet peber. Bland ost i små tern i og varm saucen igennem til osten er smeltet helt. Smag den til. Læg de revne grønsager og porrer i ringe i et smurt fad. Drys godt med salt og friskkværnet peber. Hæld ostesaucen over, drys med rasp og læg små klatter af smør/margarine på. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 45 minutter.

Træning:

Jeg kan mærke, at jeg er ved at trænge til yoga/pilates øvelser igen, men det er altså lidt svært i denne lille hytte. Jeg glæder mig sådan til at komme op i vores nye hus, så jeg (forhåbentlig) kan komme ind i en træningsrytme igen!!! Jeg trænger til den ro det giver i krop, hoved og sjæl……

Jeg har det lidt bedre i dag, end de sidste par dage!!! Jeg fik en skøn, lang mail fra min mor igår og det giver mig lidt ro i sjælen……..ihvert fald indtil savnet igen bliver for stort.

Bøger:

Jeg er jo stadig ved “Luftkastellet der blev sprængt” af Stieg Larsson og hvor er den dog god!!!! Jeg forsøger ihærdigt at få den til at holde længst muligt og samtidig læse så meget som overhovedet muligt………..svær balance gang 🙂

I morgen skal vi have rester, så da blogger jeg formodentlig ikke. Lørdag skal vi have andebryster med det hele (rødkål, brune kartofler osv.) og Ris a la mande til dessert, det vil jeg heller ikke blogg om, for det jeg sidste år her og her. Men jeg vender tilbage igen på søndag om ikke før 😀

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Nov 10, 2007
  12:26 pm

  Helle

  Uhm lækre opskrifter igen – jeg skal prøve kyllingerne og grøntsagerne med ostesouce. Jeg er også i gang med andebryster med “det hele” og vi skal også have ris a’la mande, så her er det som hos dig. Dejligt at du har hørt fra din mor og har fået det lidt bedre. Jeg synes, at jeg har haft meget ondt i de dage med blæsevejr, kan du mærke blæsten? God lørdag.


 2. Nov 10, 2007
  2:43 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Ja, jeg kan sagtens mærke det. Nogle gange føles det som om der er små mus der sidder indeni mine knogler og bare gnaver løs – og det gør ondt!…..

  Vi har lige spist det sidste af kyllingen i dag til frokost og er – igen – blevet enig om, at det altså er en ret god ret!!! Den bliver ikke dårligere af at stå. Oste-grønsagerne fik vi kun den første aften, igår aftes fik vi ris og ærter til. Idag til frokost kogte jeg lidt pasta 🙂

  God weekend med masser af lækker mad 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!