Newyorkerbyheart

Lækker hindbær-makron lagkage……..

11 november , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags:

Makroner dryppes med lidt portvin (kan udelades)……….

1. lag af lagkagen………

Det færdige resultat med hakket Daim på toppen……….

…….og set fra siden…….

……..og indeni……….

I dag havde vi et vennepar til kaffe og det var super hyggeligt. Vi var først oppe og se på huset – ja vi er jo så stolte af det *S* – og så hjem i hytten og have kaffe. Jeg bagte gulerods-/solsikkeboller i formiddags og igår bagte jeg jo cookies med 2 slags chokolade. Vi besluttede så, at vi også skulle have en lagkage, for det er så sjældent jeg laver en. Ja, jeg snød altså og købte bundene og udførte jeg et lille eksperiment, som jeg har gået og tænkt på………..og det smagte altså ret godt – hvis jeg selv skal sige det!! 🙂

Jeg er ellers ikke så meget for flødeskum, men med hindbær i, er det som om det ikke er helt så kvalmt………men jeg spiser nu aldrig mere end et tyndt stykke – heller ikke i dag!!! Vi gav vores gæster et pænt stykke med hjem, så de også havde lidt til “Forbrydelsen” i aften – og så vi ikke selv skulle sidde med alle resterne…..

Lagkage med hindbær og makron a la Newyorkerbyheart:

1 pakke lagkagebunde med 3 stk. i (jeg kunne kun få de hvide, men ville hellere have haft chokoladebunde)

½ liter piskefløde (jeg brugte ikke det hele, men næsten)

½ pose makroner

1 pose frosne hindbær, optøede

flormelis

vaniliesukker

1 lille Daim

lidt portvin

Mos de optødede hindbær groft med en gaffel, bland dem med lidt flormelis og vaniliesukker, alt efter smag. Læg makroner ud på en tallerken og dryp med lidt portvin (portvinen kan udelades). Pisk fløden godt stift, da der jo er en del væde i hindbærrene. Vend hindbærrene i flødeskummet og knus makroner og vend også dem i. Læg 1 lagkagebund på en stor tallerken/fad og dryp med portvin (igen, kan udelades). Læg et lag hindbær-makron skum, så igen en bund, dryp med lidt portvin osv. Slut af med hindbær-makronskum og glat det ud på siderne, så bundene er dækkede. Drys til sidst med hakket Daim. Den må gerne stå og trække ½-1 time inden den skal spises.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Nov 11, 2007
  10:37 pm

  Louise

  Så er der det med lagkager igen! De ser SÅ fantastiske ud, men jeg KAN ikke lide dem….det er den der væmmelige bund, der gør det. Kan man bare lappe fyldet i sig er det jo dejligt, men det ser lidt mærkeligt ud når en voksen dame sidder og slikker flødeskum ;o)

  Hov, var der ikke noget med at jeg skulle ind til Lagkagehuset og fotografere? Det må jeg se at få gjort!


 2. Nov 11, 2007
  11:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Bogsider!

  Jo, jeg har jo siddet og ventet på de billeder ;oD

  Nej, jeg er heller ikke ubetinget vild med lagkager, derfor tager jeg også altid kun et lille, tyndt stykke. Hele kærestens familie synes jeg er dybt mærkelig, men sådan er det altså bare 🙂 Hvad er der ved bundene du ikke kan lide? Jeg synes ikke at de er så meget anderledes end almindelig kage. Har du haft en dårlig oplevelse med det? For mit vedkommende er det mere fløde/creme eller hvad der nu er i – og det allerværste er da, hvis der kommes glasur ovenpå, så bliver mit stykke endnu mindre (faktisk nærmest ikke eksisterende!!).

  Jeg ville nu gerne se dig bare sidde og lappe flødeskummet i dig 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!