Newyorkerbyheart

Mørbradfad med grønsager……….

I bunden lægges broccoli og porrer, derpå brunet mørbrad……..

Svitset, revet gulerødder lægges ovenpå……..

Lige fra ovnen…….

Aftenens tallerken…….

Smukke prinsessen sidder hos hendes far……..

I aften har vi fået en gang mørbradsfad med grønsager – og det smagte SUPER godt!! Jeg var ikke helt omhyggelig nok med at smelte og piske osten ud i mælken, og heller ikke omhyggelig nok med at piske creme fraichen ud…….så det skilte lidt og så faktisk ikke så lækker ud – men det smagte altså godt!!!

Masser af lækre grønsager og sennepssmagen på mørbradskiverne smagte rigtig godt. Kan virkelig anbefales at lave og vil egne sig godt som gæstemad, da det er ret dekorativt (hvis altså ikke sløser så meget som jeg gjorde *S*). Jeg lavede ovnstegte kartofler til. Flute og en lækker salat ville heller ikke have gjort noget…….men det var hvad der var kræfter til i dag 🙂

Mørbradfad med grønsager:

1 svinemørbrad, afpudset

dijonsennep

olie

salt, friskkværnet peber

1 broccoli i små buketter

4 mellemstørrelse gulerødder, revet groft

1 porre i ringe

1½ dl creme fraiche 38%

½ liter mælk (jeg brugte skummet)

100 g revet emmentaler

Den afpudsede mørbrad skæres i rimelig tynde skiver (ca. 3/4 cm) og bankes flade. Krydres på begge sider med salt og friskkværnet peber, den ene side smøres også med et tyndt lag dijonsennep (eller efter smag). Brun dem på en pande i lidt olie på begge sider. Tag af panden. Broccolibuketter og porreringe koges i letsaltet vand i 5 minutter. Reven gulerødder svistes på panden (tilsæt evt. lidt ekstra smør) og svits i ca. 10 minutter. Inden de er færdige tilsættes ganske lidt vand og de smages til med salt og friskkværnet peber. Osten smeltes i mælken og creme fraiche tilsættes. Krydr med salt og friskkværnet peber og pisk det hele godt sammen. Læg først de kogte broccoli og porre-ringe i bunden af et smurt fad. Så mørbradskiverne, gulerødder og tilsidst hældes saucen over. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Server med kartofler og evt. salat og flute.

Note:

Hvis I bruger et mindre fad kan I lave flere lag, hvilket ser endnu mere festligt ud…..men jeg har kun den ene lille bradepande med mig i hytte, så det blev kun 1 lag for mit vedkommende…….

Jeg er træt i aften. Jeg bliver altid så træt når vi har haft gæster og jeg skal være social, fordi det kræver lidt flere kræfter at være “på”. Ja, jeg bliver for den sags skyld også træt når vi har været i byen. Bare det at skulle være opmærksom, snakke osv. det er trættende for mig – men ikke desto mindre hyggeligt og selvfølgelig ikke noget jeg vil undvære!!!! Det er bare nogen der ikke forstår, at jeg kan blive helt “tom” i øjnene, hvis jeg er social i længere tid af gangen – men det er simpelthen en måde jeg lige “træder ind i mig selv” og hviler ørerne lidt. Det er simpelthen nødvendig for mig, hvis jeg skal være sammen med andre i længere tid ad gangen. Hvis det er hjemme hos os selv, har jeg brugt at gå ud i køkkenet og ordne lidt (der er jo altid lidt at gøre når man har gæster), bare for lige at være mig selv i 2 minutter, så jeg lige kan koble af. Er vi i byen går jeg på toilet……..men jeg skal passe på ikke at trække det for længe, for så kigger folk altså lidt underligt når jeg kommer tilbage igen 🙂 Det er desværre en af bivirkningerne ved sygdommen, jeg bliver meget hurtigt træt……heldigvis kan jeg jo sove længe i morgen tidlig……..

I morgen starte en ny uge og vi er SÅ spændte på hvor langt de er nået med huset når ugen er omme!!! Vi er som to små børn juleaften, vi kan bare næsten ikke vente længere!!!!

I næste uge kommer kærestens søster fra Sjælland med mand og deres 2 børn og jeg glæder mig helt vildt. Den lille er jo hende jeg stod fadder til og som jeg hæklede dåbskjolen til, hun er SÅ dejlig – det bliver skønt at se dem alle igen….

I morgen står den på rester, så da blogger jeg nok ikke (med mindre der sker noget revolutionerende i huset!!), tirsdag tager vi i biografen og ser “The Kingdom” . Jeg regner med, at vi tager på Jensens Bøfhus først og dermed køber sådan en “Bio & bøf” billet. Jeg vender tilbage med mad på onsdag, hvor den står på pangasius i en eller anden form….

Pas godt på Jer selv indtil da 😀

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Nov 12, 2007
  2:56 am

  Birgit

  Hej Birthe
  Tak skal du have, jeg er dig noget så taknemmelig for det du har skrevet.Det rører mig så dybt at høre hvordan det egentlig er du går og har det ,når du er i social samvær,både ude og hjemme.Og jeg føler så meget med dig og mærker hvordan det er. Det er jo lige præcis sådan at jeg døjer og jeg ved om nogen, hvilken lidelse smerter giver og hvor pinefuldt det er at være i selskab med dem (altså smerterne).
  Det der med de små ærinder man kan gøre sig for at komme lidt væk, det er en god ting.Det er bare lige med at finde på noget,ikk!
  Jeg går osse ud i køkkenet og ordner lidt, for det kan hjælpe lidt..Det værste det er så hvis een eller anden lige har tænkt sig at hjælpe og tilmed vil snakke. Jeg har nu fået lært at sige at jeg lige har brug for at “gå lidt for mig selv” Det virker fint for mig nu ,selvom jeg var alt for længe om at kunne sige det.De fleste kan godt forstå min lille besked ellers gentager jeg altså 🙂
  Øjjjj…altså-sikken lagkage, jeg er målløs og har glædet mig lige siden du skrev at du ville igang med den.Den må jeg igang med så snart jeg kan. Ja og den dejlige mad-du er sørme en “knag”, det er du 🙂
  Hilsner fra birgitsorensen


 2. Nov 12, 2007
  11:33 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Det er så rart at andre ved hvad jeg taler om, nogen gange kan jeg bare føle mig så alene 🙂 Jeg mener selvfølgelig IKKE at det er dejligt at du har det sådan!!!

  Min kæreste ved heldigvis at når jeg pludselig rejser mig op og går i køkkenet, så er det fordi jeg vil være alene og så holder han på gæsterne inde i stuen…. det bliver måske lidt sværere nu, hvor vi får køkken og stue i et – så det bliver nok toiletbesøg jeg tyer til i fremtiden 🙂

  Du må prøve lagkagen engang ved lejlighed, den var god – og meget dekorativ 🙂

  Mange hilsner og tanker,
  Birthe


 3. Nov 15, 2007
  7:56 pm

  Anne-Mette

  Hej Birthe.
  Min kommentar forsvandt vist ud i det blå eller også fik jeg trykket på en forkert knap ;-).
  Jeg lavede dette mørbradfad forleden dag med lidt ændringer – nød lærer jo som bekendt nøgen kvinde at spinde. Bunden blev med en blanding af blomkåls- og broccoli buketter – jeg havde ingen porre hjemme – og i gulerødderne rev jeg et løg groft, som blev stegt med på panden. Panden kogte jeg af med en sjat fløde og en Karoline hvid sov, som så blev tilsat ost – jeg havde heller ikke creme fraiche hjemme – det blev supergodt :-).
  God aften og mange hilsner
  Anne-Mette


 4. Nov 15, 2007
  9:32 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Annemette!

  Det er flere der har haft bøvl med at poste kommentarer – eller de er ihvert fald forsvundet uden at jeg har fået besked om dem – mærkeligt!! Håber, at det nu er holdt op 🙂

  Det lyder som en lækker variation du lavede, det skal jeg prøve af engang – jeg er vild med blomkål, så det skal nok være godt……tak for ideen 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!