Newyorkerbyheart

Mortensaften 2007……….

Jeg fik mig en portion risengrød i går, uhmmmmm……….

Andebrystfileterne ridses i fedtet, krydres med salt og friskkværnet peber……..

Først smeltes fedtet af og så brunes de på den anden side………..

Færdigstegte……….

Udskåret og klar til at spise………..

Aftenens tallerknen……….

Ris a la mande’en……….

Sikke en skøn middag og nu er vi så mætte at vi ikke engang kan rokke med ørerne – ikke at vi kunne i forvejen – men alligevel 🙂

Andebrystfileterne blev helt perfekte. Jeg gennemsteger dem altid, selvom jeg godt ved at de “burde” serveres rosa-stegte, men det bryder vi os altså ikke om, så derfor………..

Skindet var helt perfekt, sprødt og lækkert………

Stegt andebryst:

2 Berberi andebrystfileter

salt, friskkværnet peber

Afpuds brystfileterne på undersiden. Rids skindet i rudemønster, drys med groft salt og friskkværnet peber. Læg dem på en KOLD pande og varm panden op, så smeltet fedtet langsom af og skindet bliver helt sprødt. Steg ved mellem-/højvarme. Når skindet er brunt og sprødt, vendes de om og brunes af på den anden side et par minutter – husk at krydre den side også. Når de er brunet, så læg dem i et ovnfast fad og stil dem i et forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter (afhængig af hvordan de ønskes). Tag dem ud og lad dem hvile i 10-15 minutter inden de skæres ud i stykker.

I går fik jeg risengrød, SKØNT!!! Jeg skulle jo koge grøden til ris a la mande’en i dag og så kunne jeg lige snige mig til at få en portion. Det er så sjældent jeg får det, for kæresten kan ikke lide det, så det er for det meste kun når vi får ris a la mande at jeg får risengrød med kanelsukker og smørklat. Det kan dog ske at jeg en enkelt gang eller 2 om vinteren koger en lille portion til mig selv til frokost……

Er der nogen af Jer derude, der også bøvler med at få låg på mælk og juice op?? Tænk, engang imellem kan jeg ikke engang få mælk i kaffen om morgenen, fordi jeg ikke kan få de forbandede (pardon my French!!) låg op. Arla laver jo de hersens skruelåg på deres mælk og det er altså ikke nogen succes ved mig. Juice låg i alle mulige – og umulige – giver mig også problemer, det er altså lidt surt engang imellem ikke at have fingrekræfter nok til at kunne åbne en karton juice!!

Jeg er inde i en periode hvor jeg er utrolig klumret!!! Jeg slår mig konstant. Hvis ikke det er mine tæer det går ud over, så er det hænderne/fingre – og af en eller anden grund er det somregel altid på knoglerne. Jeg støder simpelthen imod ALT: bildøren, stole, køkkenlåger, døre dørtrin, trapper – ja alt!!! Resultatet er, at jeg har store blå mærker over det hele og mine knogler er endnu mere ømme end de er i forvejen….

I morgen skal vi have gæster til kaffe – og så skal de med op og se vores hus (vi er jo så stolte af det *S*). Jeg bager Gulerods-/solsikkeboller i morgen formiddag så de er friskbagte og i dag har jeg bagt Cookies med 2 slags chokolade (hvis I ikke har prøvet dem endnu, så kom igang……der er SÅ gode!! *S*). I morgen laver jeg så en lagkage med hindbær-/makronskum. Det skal nok blive godt, jeg har aldrig lavet lagkage med det fyld før, det er bare en ide jeg har fået…….jeg håber at det bliver godt…..

I morgen aften skal vi have en ret med svinemørbrad, så jeg vender tilbage der…….

God lørdag aften og god Mortensaften 🙂

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Nov 11, 2007
  4:21 pm

  Deborah

  Hello there, dejligt I havde en god aften. Jeg synes bestemt ikke heller at andebryster skal være rosa. Det er noget nymodens kokke har fundet på. Her i huset får vi dem også stegt igennem, og serveret ligesom hos dig. Ris a la manden sprang vi dog over.


 2. Nov 11, 2007
  8:10 pm

  Louise

  Sikke det skrider frem med det nye hus. Det ligner mere og mere det, der snart bliver til et rigtigt hjem. Jeg kan godt forstå, at I glæder jer til det. Og så skidt med naboens vasketøj ;o)

  Jeg er helt misundelig over den lækre Mortens Aften-menu. Jeg var alene hjemme, og spiste rester, en hot karry jeg havde lavet i torsdags. Det var meningen jeg skulle have spist den allerede fredag, men min søster kom på besøg, og vi endte med at købe ind til medisterpølse, kartofler og brun sovs med rigtig fløde og ribsgelé plus rødkål med enebær og appelsin. Nøøøøøjjjjj det smagte godt. Vi elsker at lave dansk mad engang imellem, min søster og jeg (og faktisk også min kusine), så vi mødes ca. hver 2. – 3. måned og kokkererer stegt flæsk, hakkebøffer, flæskesteg eller lignende :o) Nu blev det så uden kusinen, der var hos sin kæreste. Jeg var kæresteløs, da han var på weekend hos sine forældre, og min søster, der er permanent kæresteløs ;o) og jeg havde en hyggelig aften med medisterpølse og Rejseholdet på dvd.

  Så i går endte det altså med karry-retten og i dag, hvor kæresten er kommet tilbage fra weekend, var der ingen af os der gad at handle eller lave mad, så det blev til pizzaer. Jeg fik en af mine yndlings, nemlig med ost, kartofler og rosmarin. Så alt i alt en god mad-weekend, også selvom den dels stod på rester.

  Jeg har fået min bog tilbage fra grafiker, og den er nu sat op i spalter, og jeg skal til at læse korrektur. Når det er gjort, ryger den til en billedredaktør, der sætter billeder ind og så begynder den egentlige korrektur, tilføjelse af billedtekster mm. Så der er stadig meget arbejde tilbage indtil den udkommer til næste år.

  Ha’ en dejlig søndag aften

  Knus

  Louise


 3. Nov 11, 2007
  9:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Jeg er glad for at høre, at vi ikke er de eneste der spiser andebrystfileter gennemstegte – man kan føle sig helt alene i verden nogle gange *S*. Jeg synes, at det er decideret ækelt, med lyserødt andekød…

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Nov 11, 2007
  9:24 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Hvor er det dejligt at høre fra dig igen 🙂

  Ja, huset bliver mere og mere færdigt og vi glæder os mere end små børn til juleaften!!! Det er SÅ svært at vente nu…..

  Maden i går smagte nu altså også rigtig godt, and er så lækkert de par gange om året man får det!! Jeg må indrømme, at jeg ikke er så meget til medister, selvom Jeres menu nu lyder skøn alligevel 🙂 God, gammel dansk mad – det skal der bare til engang imellem, med fløde, fedt og hele molevitten….

  Det er SÅ spændende med den bog, jeg håber, at jeg stadig står på din mailingliste 🙂

  Har hørt at det har sneet ovre på din side af broerne, har I fået sne idag?

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Nov 11, 2007
  10:35 pm

  Louise

  Jeg har skrevet dig på mailing listen til bogen, men du må vente lidt endnu ;o)

  Jah, sne og sne. Nok mere slud-agtigt blandet med hagl, men en time efter det var faldet, lå der da stadig et tyndt, hvidt lag på fortovene. Jeg har lige kigget ud ad vinduet, og nu er der bare et tyndt lag på de parkerede biler :o) Jeg hader sne, så jeg håber det holder sig væk!

  Egentlig er medister heller ikke det første jeg ville vælge, men min søster elsker det, og da jeg heller ikke ligefrem hader det, var det altså medister der kom på menuen.

  I øvrigt kan jeg heller ikke lide andesteg/andebryster der ikke er gennemstegte. Jeg ved ikke om det er noget nymodens kokke har fundet på. Læste en artikel for et par uger siden om, at vi steger vores kød for meget, og at det går ud over både smag og at man får kræft af stege-hinden (eller hvad hulen jeg nu skal kalde det). Damen der udtalte sig var et eller andet ernærings-halløj og ikke missionerende kok eller andet. Men hun mente altså at alt stegeriet var for meget, også når adspurgt om forskellige former for bakterier mm. Men igen, nej tak til ikke-gennemstegt and herfra også :o)


 6. Nov 11, 2007
  11:05 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Bogsider!

  Ok, jeg hørte nemlig fra en anden på Sjælland, at der var kommet slud og sne….

  Det er så svært med de eksperter. Nogle gange skal vi stege og så skal vi ikke stege, så skal det hele spises rå, osv. Jeg gør nu bare mere eller mindre som jeg har lyst til, som min – forhåbentlig – sunde fornuft fortæller mig og som jeg kan lide………..så må vi se hvor længe jeg lever ;o)

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!