Newyorkerbyheart

Souvilaki, tzatziki og salat……..

Kylling skåret i tern, vendt med græsk krydderi………

Salaten………..

De stegte kyllingestykker……….

Aftenens tallerken……..

I aften stod den på Souvilaki med tzatziki og salat, en opskrift fra Alt for damerne. Der skulle have været brugt kalkunkød, men jeg brugte kylling. Kødternene skulle også have været sat på træspyd og grillet på grillpande, men jeg skar bare kødet i grove tern og stegte dem på en almindelig pande, det fungerede fint!!! Det smagte SÅ skønt!!!! Det kan I godt lave, det er også så dekorativt (især hvis der bruges spyd og de grilles – enten ude eller inde), at det sagtens kan være gæstemad. En god gang tzatziki går man aldrig fejl af – jeg sparede ikke på hvidløget i dag, så jeg kan få de sidste baktusser væk 🙂

I får opskriften som jeg lavede den, så kan I jo selv lave om på den som I synes……

Souvilaki, tzatziki og salat 4 pers.:

600 g kyllingebrystfileter skåret i grove tern

1½-2 spsk. græsk krydderi fra Santa Maria

1 bakke små kartofler

2½ agurk

1½ bæger creme fraiche 9%

3 fed hvidløg – eller efter smag

groft salt, friskkværnet peber

½ iceberg salat i tynde strimler

10 cocktailtomater på stilk, skåret i kvarte

1 glas sorte oliven uden sten

1 rødløg i tynde halve ringe

Hæld creme fraiche i et klæde eller et kaffefilter om morgenen, eller nogle timer inden det skal bruges, så det kan dryppe lidt af. Det skal helst dryppe så meget af, at konsistensen bliver noget tykkere end det normalt er. Jeg brugte ca. 1½ agurk til tzatziki’en. Jeg halverede agurken på langs og tog kernerne ud, snittede det i nogenlunde fine skiver. Kom det i en skål og drys groft salt over, lad det stå og trække i ½-1 timer, så noget af væden trækkes ud. Skyl og vrid agurkerne – evt. et viskestykke – så det meste af væden kommer ud. Vendes i den afdryppede creme fraiche sammen med friskkværnet peber og presset hvidløg efter smag. De små kartofler koges i letsaltet vand. Skær alle grønsager til salaten. Brug det resterende agurk, skræl det i strimler, så lidt af skindet stadig sidder på. Halver på langs og skrab kerner ud, skær så i lidt tykke skiver. Bland agurken sammen med de andre ingredienser til salaten og krydr med lidt friskkværnet peber. Skær kylling i grove tern og kom det hele i en skål. Kom det græske krydderi i og vend det godt rundt, så krydderiet er fordel ligeligt. Steges på en pande med lidt olivenolie, så det er brunt på alle sider og gennemstegt. Server sammen med de kogte kartofler, tzatziki og salaten………..

I går fik jeg en mail fra Antikvariatnet, at en af de – utallige – bogønsker jeg har der inde kunne opfyldes. Det gjaldt bogen Verdens bedste Michael Laudrup – en karriere i billed og tekst, jeg slog straks til!!! For Jer der har fulgt mig længe ved jo, at jeg har en STOR svaghed for Michael Laudrup, som jeg synes er en af sportsverdens store ambassadører – og som jeg jo stadig synes er GUD!!!! Jeg glæder mig til at sidde og svælge i bogen – og jeg synes at det er FEDT at der også er andre der synes, at han er/var “verdens bedste”!!!!

Helbredet går en anelse bedre i dag, men ikke min stakkels, STAKKELS næse – som nærmest er helt opløst – ikke noget kønt syn!!! Jeg ved ikke hvorfor jeg altid er/har været så tyndhudet – ja, i mere end en forstand!!! Der er nærmest kommet små blærer under næsen, som jeg får når jeg pudser næse for meget. Det er bare svært at smørre den, når jeg også pudser den hele tiden!!!! Jeg HADER at være forkølet………

I morgen skal vi have rester og ja, vist jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke at jeg får lavet mere “ny” mad i denne uge. Torsdag tror jeg vi skal have Tacos og fredag står den på en af de amerikanske Boboli pizza, så ikke mere “nyt” mad her fra vores lille hytte. Næste gang jeg vender tilbage med madbilleder, bliver nok oppe fra vores nye hus!!!

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Nov 29, 2007
  12:35 pm

  Rikke Fischer

  Hej,

  Jeg ville bare lige sige at du har læsere i Nuuk, Grønland. Min kollega Karl og jeg kigger tit på din side og bliver inspireret af din mad opskrifter. Det er en flot side du holder dig.

  hilsen Rikke Fischer, Nuuk


 2. Nov 29, 2007
  3:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Rikke!

  Mange tak fordi du/I giver dig til kende herinde – det bliver jeg SÅ glad for 🙂 Dejligt at der også er nogle på Grønland der læser min blog – det gør mig stolt…..

  Håber, at du/I vil blive ved med at komme forbi for at blive inspireret 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!