Newyorkerbyheart

Æbleskiver og Chili con Carne a la Newyorkerbyheart

Lækre, hjemmebagte æbleskiver……….

Kød, løg, hvidløg og gulerødder svitses……

Tomater og væske hældes ved……….

Så har det simret færdigt……

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået Chili con Carne, lavet efter fri fantasi – og sagt i al beskedenhed – så smagte det SUPER godt!!! Det havde lige tilpas styrke og havde en god smag, kødet var mørt og lækkert, så det var en succes!!! Vi fik ris og creme fraiche til. Jeg brugte oksekød i tern, istedet for oksefars. Jeg synes, at oksekød i tern, giver en god og anderledes konsistens. Da det er lavet ud fra fri fantasi er målene kun ca. mål og alt kan tilpasses efter ønske……..

Chili con carne a la Newyorkerbyheart:

Oksekød i tern (jeg købte et stykke oksebov og skar det selv i tern)

2 løg i tern

4 fed hvidløg, finthakket

1 frisk rød chili, finthakket

3 gulerødder i små tern

1-2 tsk. spidskommen

1 tsk. stødt koriander

½ tsk. kanel

salt, friskkværnet peber

1 tsk. chiliflager

lidt tabasco efter smag

1 ds. hakkede tomater

2 dåser vand (dåsen fra tomaterne)

2 tern oksebouillon

½ kop stærk kaffe

et lille stykke mørk god chokolade (jeg brugte 80%)

2 ds. chilibønner

evt. maizena til jævning

olie

Brun kødet i olie, hvis der bruges meget kød, så gør det ad flere gange. Kom al kødet tilbage i gryden og tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og finthakket chili. Lad det svitse nogle minutter, pas på at løgene ikke tager for meget farve. Krydr med salt, friskkværnet peber, spidskommen, chiliflager og koriander. Når det er svitset lidt med, så tilsæt hakkede tomater, vand, bouillon og kanel. Lad det simre så lang tid som muligt – jeg lod det simre i 2½ time under låg. Tag låget af og tilsæt bønnerne med væske, evt. tabasco og den stærke kaffe. Lad det simre UDEN låg i endnu ca. 30 minutter, tilsæt et lille stykke chokolade. Det skal IKKE smage af chokolade, men bare afrunde smagen, lad det smelte. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server rygende varm med brød eller ris og MEGET gerne creme fraiche. Lav gerne til nogle dage og glæd Jer til rester dagen efter, hvor det smager endnu BEDRE!!!

Dette er IKKE nogen endegyldig opskrift på Chili con Carne, men kun mit forslag til hvordan det kan laves. Jeg kan kun sige, at det smagte godt og vores kammerat som var på besøg fra Sjælland syntes også godt om det. Der findes mange måder at lave Chili con Carne på, men prøv denne, jeg tror at I vil kunne lide det 🙂

Jeg har lavet en KÆMPE portion æbleskiver i dag!! Vi fik et par stykker til aftenkaffen, men ellers er de blevet frosset, så jeg kan servere dem til eftermiddagskaffen den 24. december -hvor vi altid får æbleskiver. Jeg beklager, at jeg ikke fik taget så mange billeder, jeg kom simpelthen fra det!!! Jeg synes at det er en god opskrift og de har en rigtig god smag – det er dog IKKE fedtfattige *S*

Æbleskiver ca. 30 stk.:

250 g mel

3 æg

2½ dl piskefløde

60 g smeltet smør

½ tsk. kardemomme

et nip salt

1 spsk. sukker

½ tsk. bagepulver

reven skal af 1 citron

Æg, sukker og kardemomme kommes i en skål og piskes til det er lyst og skummende. Mel og bagepulver sigtes og tilsættes skiftevis med fløden. Salt og den afkølede, smeltede smør røres i dejen tilsidst. Hvis dejen er for tyk, så tilsæt mælk, til det har en passende konsistens. Server dem varme, drysses med flormelis………

Vi har fået lidt mere styr på huset i dag og fået tømt nogle flere kasser (jeg skal nok tage nogle billeder i morgen). Vi fik købt en del lamper i går og diverse andre ting, så nu begynder det rent faktisk at ligne et hjem – SKØNT!!! Alle der har været og set huset, synes at det er ganske vidunderligt – ligesom vi synes – så det er jo dejligt. De er alle så glade på vores vegne, at det endelig er blevet en realitet og vi ikke længere skal bruge tid og energi på at overveje vores boligsituation…..

Det er sådan en kæmpe glæde at stå op hver dag, gå ned ad gangen og kigge ud på den skønne udsigt!!! Jeg glæder mig SÅ meget til at “mit” værelse bliver færdigt, for jeg tror at det bliver mit lille “helle”. Et sted hvor jeg kan trække mig tilbage, nyde mine bøger og bare lade op. Jeg synes faktisk, at det burde være alle forundt, at have deres eget værelse. Bare et sted hvor man kan trække sig tilbage og omgive sig med de ting som man holder af, det er jo ikke nødvendigvis de ting som ens partner holder af!! Jeg tror, at selvom man bor sammen, så er det sundt også at have sit eget sted. Det er jo ikke sådan at kæresten ikke må være inde på “mit” værelse, eller ikke gå derind når jeg ikke er der……….men det er bare mere mit sted, med ting der betyder noget specielt for mig. Det er jo heller ikke sådan, at vi ikke vil være sammen, men sidde på hvert vores værelse – men man kan jo godt være sammen, selvom man er hver for sig!!! Gad vide om I er nogen derude som kan følge min tankegang, eller om I bare synes at jeg er mærkelig???

I morgen står den på rester – men måske får I nogle billeder fra hvordan huset begynder at se beboeligt ud – ellers vender jeg tilbage mandag. Kan I alle have en god søndag og pas godt på Jer selv og hinanden 🙂

Print Friendly
Tilbage

7 kommentarer


 1. Dec 9, 2007
  1:54 pm

  Karma_Chameleon fra Jubii

  Mmmmmmmmm, æbleskiver! Tror du man kan lave dejen aftenen før og gemme i køleskabet? Eller bliver de så flade?


 2. Dec 9, 2007
  3:59 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Karma_chameleon!

  Jeg ved ikke helt om du mener at dejen bliver flad eller om æbleskiverne bliver flade? Umiddelbart vil jeg tro at dejen godt kan laves aftenen før og så bages næsten dag, men det tager nu ikke så lang tid og lave den – og den skal ikke stå og hvile…
  Hvis du mener om æbleskiverne bliver flade? Det er noget med at trick’et er kun at ligge dem i et lag – evt. på bagerist og så løs-fryse dem. Når de så er frosne, så kan de kommes i en pose og så holder de faconen – har jeg hørt, men har aldrig afprøvet det 🙂 Måske nogle af de andre læsere ved det?

  Beklager ikke at kunne være til større hjælp….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 10, 2007
  10:23 am

  K_C

  Jeg mente om æbleskiverne ville blive flade, tænkte at det “luftige” måske ville forsvinde fra dejen når den står så længe. Men jeg vil lade det komme an på en prøve!


 4. Dec 10, 2007
  10:29 am

  Newyorkerbyheart

  Hej K_C!

  Ok, jeg ved det simpelthen ikke……..men glæder mig da til at høre om det 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 13, 2008
  3:51 pm

  Hanne's verden

  Hej Birthe

  Er ved at blive helt afhængig af at kigge på din blog. Så mange fantastiske opskrifter. Og din idé med at fotografere det hele er bare skøn og giver super inspiration.

  Vi fik i går chili con carne efter din opskrift. Hold op det var bare godt. Giver en hel anden smagsoplevelse at bruge skært oksekød.

  Lige et spørgsmål – for jeg er ret imponeret over, at du får lavet sådan nogle fantastiske menuer næsten hver dag. Laver du madplan? Jeg synes, at det er svært i en travl hverdag at få lavet ordentligt mad… Har forsøgt med en madplan, men det falder som regel fra hinanden i løbet af nogle dage.

  Hilsner fra Hanne


 6. Dec 13, 2008
  9:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Hanne!

  Velkommen herinde og jeg er glad for at du kan lide min blog – og at I kunne lide chili’en, det giver nemlig en hel anden oplevelse 😀

  Jeg laver en “løs” madplan, det betyder at jeg tænker over hvad vi skal have – og skeler lidt til hvad der er på tilbud – men det er sjældent at jeg ligger mig 100% fast på dagene. Men ja, jeg synes at madplan gør det mere overskueligt…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Feb 13, 2013
  1:43 pm

  Helle

  Tak for en dejlig opskrift på chili con carne. Den var et hit både første og anden dag. 🙂
  Hvidløgssneglene har også været brugt et par gange – også til stor glæde. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!