Newyorkerbyheart

Borgmesterindens klejner………..

19 december , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Diverse - Tags: ,

Klejner koges……..

…….de ligger pænt og venter på deres tur…….

De færdige kogte klejner……

I går fik jeg bagt klejner – klejner er min FAVORIT julesmåkage (er de småkager??). Jeg ELSKER dem og har ALTID gjort det!!! Der er dog STOR forskel på klejner, da jeg arbejdede i Middelfart (på gågaden), lå der en bagerbutik lige overfor og de lavede SUPER gode klejner – nøj jeg fik spist MANGE klejner i de år jeg arbejdede der!!!!

Den anden dag kom kærestens mor forbi med klejner, som hun havde bagt og de var super gode. Det gav mig blog på tanden til også at prøve at lave klejner for første gang. De blev måske ikke så pæne, jeg har ingen klejnespore, men brugte et pizzahjul som jeg skar dem ud med – men de smagter rigtig godt. Det er IKKE sidste gang jeg har bagt klejner…….

Borgmesterindens klejner 30-40 stk.:

160 g kartoffelmel

340 g mel

175 g smør

125 g flormelis

2 æg

1 lille strøgen teske hjortetaksalt

4 spsk. koldt vand

skal af 1-2 citroner

2 pk. palmin til kogning

Hak smørret ud i de 2 slags mel og bearbejd det med hænderne til det bliver en grynet masse. Tilsæt æg, vand, hjortetaksalt, flormelis og reven citronskal. Bland det først i skålen, tag så massen ud på bordet og saml det. Selv om det er lidt klistret, så tilsæt ikke for meget ekstra mel!!! Ælt det ikke for meget, bare saml det og sørg for at alle ingredienserne er godt fordelt. Hvis det er for tørt, så tilsæt LIDT ekstra koldt vand. Læg det i køleskab i mindst 1 time. Rul det ud til ca. 3 mm. og skær med en klejnespore eller med hvad i har. Smelt palmin og varm det op til det syder omkring en tændstik (ikke svovl enden). Kog ikke for mange klejner ad gangen. Læg dem på fedtsugende papir og forsæt til de alle er kogte. Drys dem evt. med flormelis inden de servers – gerne ny-kogte.

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!