Newyorkerbyheart

Fyldt kyllingebryst med hvidløgsstegt squash og rosenkålssalat……

Fyldet til kyllingebrystfileterne……..

Kyllingebrystfileterne steges…….

Rosenkålssalaten med appelsin/mandarin……..

Hvidløgsstegte squash…………

Aftenens tallerken……..

I aften har vi fået fyldte kyllingebrystfileter med hvidløgsstegt squash (en opskrift fra Alt for Damerne), dertil rosenkålssalat og ovnstegte kartofler. Det kan KLART anbefales!!! Kyllingen havde en dejlig smag og mig der ellers ikke er vild med rosenkål (men prøver at lære at spise dem), jeg synes at denne salat var rigtig lækker. Den har slet ikke den lidt bedske smag, som jeg ellers synes at rosenkål godt kan have. Jeg brugte mandarin stykker i, men der kan også bruges appelsinstykker i. Dressingen havde en god smag og noget godt groft salt (Maldon, måske?) og friskkværnet peber gør en stor forskel. En skøn ret, som sagtens kan være en gæsteret…….

Fyldt kyllingebryst med hvidløgsstegt squash 4 pers.:

4 kyllingebrystfileter

salt, friskkværnet peber

Fyld:

½ æble, uden skræl skåret i meget små tern

nålene fra 1 kvist frisk rosmarin, finthakket

1 spsk. grov dijonsennep (jeg brugte bare almindelig dijonesennep)

8-10 semi-dried tomater

et par skiver finthakket chorizo eller lufttørret skinke (jeg brugte chorizo)

smør og olivenolie til stegning

Hvidløgsstegt squash:

2 squash i grove tern

smør + olivenolie til stegning

2-3 fed finthakket hvidløg

salt, friskkværnet peber

Lav et dybt snit i hvert kyllingebrystfilet, så der er en lomme. Krydr lommen med salt og friskkværnet peber. Rør fyldet sammen og fordel det i lommerne i kyllingebrystfileterne, luk med en tandstik. Hvis der er noget fyld til overs, kan det lægges ovenpå mens de steges. Steg kyllingebrystfileterne i en blanding af smør og olie, til de er gennemstegte, ca. 5-7 minutter på hver side. Ikke for høj varme, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag dem af og hold dem varme. Kom evt. lidt mere smør og olie på panden og steg squash og hvidløg, til de er møre – pas på at hvidløget ikke tager for meget farve (= bliver sorte), krydr med salt og friskkværnet peber. Server med ovnstegte kartofler eller ris blandet med lidt frisk, hakket persille.

Rosenkålssalat:

ca. 10 store frisk rosenkål eller 20 lidt mindre

2 appelsiner (eller 1 appelsin og 2-3 mandariner)

2 tsk. flydende honning

2 tsk. olivenolie

groft salt, friskkværnet peber

Skær den lille stok af rosenkålshovederne og pil de yderste blade af. Halver rosenkålene og læg dem med snitfladen nedad. Snit dem meget tyndt og nuldr skiverne, så de skiller sig ad i strimler. Sørg for at få alt det hvide af appelsin/mandariner og skær i stykker. Vend i salaten. Lad en dressing af saften fra 1 appelsin pisket samme med flydende honning, olivenolie, groft salt og friskkværnet peber. Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt, så dressingen fordeles godt over det hele. Smag til og krydr evt. med lidt mere groft salt og friskkværnet peber.

Jeg lavede ovnstegte kartofler med græsk krydderi fra Santa Maria, de blev super gode. Jeg supplerede bare med lidt olie, salt og friskkværnet peber.

I morgen skal vi ud og handle lidt mere ind til huset, bl. a. skulle vi gerne nogle lamper, idet det ville være rart med lidt mere permanent lys rundt omkring i huset *S*. Lige nu lever vi med en lampe hist og pist, som ikke er sat op, men bare ligger. Vi skal have fundet nogle permanente løsninger, men det er ikke bare sådan ligetil at finde lamper!! Vi skulle også gerne få vores spisebordslampe fra Ilva, som vores kammerat fra København kommer med på lørdag. Ilva ville jo ikke levere den, selv om vi ellers skal have 2 andre møbler leveret. Næhhh nej, de kan skam ikke putte en kasse med en lampe i bilen, når de alligevel kører herned – men vi var da velkomne til at komme til Århus og hente den!!!! Godt vi har Morten, som så kan tage den med fra Sjælland, hvor han alligevel bor tæt på en Ilva…..

Vi er spændte på, om vi når at få vores sofabord og kurvestol fra Ilva inden jul. Først skulle de levere det først i december (faktisk i går), men nu ved de ikke helt hvornår sofabordet kommer hjem!!!! Det ville bare være rart at få det inden jul, så vores hjem bliver lidt mere færdigt. Jeg har fået sat bøger i den ene bogreol nu og idag havde kæresten så den anden med hjem, den har stået ude på hans arbejde. Han havde også de sidste kasser med hjem i dag, som også har stået derude, det er hovedsagligt bøger og så alle mine billeder fra USA – jeg glæder mig allerede til at bladre i dem igen!!! De mapper er efterhånden så tyndslidte, fordi jeg har bladret i dem i en uendelighed. Hver gang jeg har været trist – eller har savnet dem – så kan I jo selv forestille JER hvordan de ser ud 🙂

Prinsessen har faktisk været en del inde hos mig idag, et sundhedstegn, for de sidste dage har hun bare lagt inde i klædeskabet. Først når det er blevet mørkt, har hun vovet sig frem!!! Det er som om hun synes at den store, slemme verden er mindre truende når det er mørkt. Hun har forelsket sig i den nederste træk-ud-skuffe i kærestens del af klædeskabet, så engang imellem har jeg lige være nede og trække hende ud, for at nusse hende lidt bag ørerne *S*. Vi har besluttet os for at holde hende inde til efter nytår, for nu begynder de jo snart med at skyde krudt af, og det synes hun ikke er så sjovt. Hun har endnu ikke pevet eller banket på ruden for at komme ud. Jeg synes også at det er bedst, at hun er helt trygt indenfor, inden vi lukker hende ud……….

I morgen står den på rester, men på lørdag vender jeg tilbage med en gang Chili con carne…..

Print Friendly
Tilbage

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!