Newyorkerbyheart

Havregrynskugler med honning og rom……..

13 december , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Konfekt - Tags: ,

Chokolade-/havregryn-/honningmassen……….

Lidt havregrynskugler………

Mint surprisecookies…….
………..og færdigbagte……..

Sådan ser en enkelt ud…….

Jeg har fået lavet havregrynskugler i dag. Jeg har lavet de traditionelle, som jeg altid laver og så lavede jeg nogle nye nogle. Jeg har måske lige puttet lidt for meget mørk rom i – ihvert fald er de nok ikke til børn – men ellers smager de nu godt 🙂

Havregrynskugler med honning og rom (meget lille portion):

3 spsk. kakao

35 g god, mørk chokolade

15 g smør (Lurpak)

1½ dl flormelis (jeg brugte kun 1 dl)

3½ dl havregryn

½ dl kold, stærk kaffe (kan udelades)

lidt mørk rom efter smag

1½ spsk. flydende honning

Smør, chokolade og honning smeltes sammen over vandbad. Imens blandes kakao, havregryn og flormelis sammen. Hæld kaffen i og bland det godt (de smager ikke af kaffe, synes jeg). Tilsæt de smeltede ingredienser sammen med rom og rør det hele godt sammen. Dæk det til og stil det på køl, til massen stivner lidt og det bliver nemmere at arbejde med. Tril til kugler og tril i kokosmel.

I går bagte jeg mint surprise cookies, men i år satte jeg en valnød i dem, det bliv de pænere af *S*. De smager altså godt – og især når de er friskbagte………

Jeg ved, at jeg har lovet suppe med vilde ris og champignon, men det bliver lige udskudt til næste uge – eller måske i weekenden. I morgen kommer kærestens mor og spiser, vi skal have mørbrad i Carls Special (øl) – det er jeg lidt spændt på!!!!

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Dec 14, 2007
  11:04 am

  Valdemarsro.dk

  Mmmmm de lyder godt nok lækre, og ser også rigtig gode ud.
  Jeg må helt bestemt prøve de der havregrynskugler.

  Forresten så har jeg spurgt min søster om and på grill.
  De stegte den ved inddirekte varme, kom flere kul på undervejs og hældte løbede lidt andefond over anden. Et stegetermometer i, -og så glemte de i øvrigt alt om almindelige stegetider i ovnen, langtidsstegnings tider i ovn mv.

  Det skal nok blive godt!


 2. Dec 14, 2007
  11:15 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Valdemarsro!

  Ja, jeg synes begge slags er gode – jeg ELSKER havregrynskugler 😀

  Jeg er meget spændt på den and – og også lidt nervøs – det er jo lidt tricky når hele kærestens familie sidder der og venter…..

  Ved du hvad stegetermometret skal vise? – jeg må nok få anskaffet mig en…

  Mange tak fordi du vender tilbage 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!