Newyorkerbyheart

Krydret oksekødfad med kartofler……..

Oksekød, løg, hvidløg, gulerødder, porre og champignon svitses……

Hældes i et fad……..

Kartofler over og krydre med salt og friskkværnet peber……..

Færdigbagt……

Aftenens tallerken……

I aften har vi fået krydret oksekødsfad med kartofler og dertil tzatziki – det smagte SKØNT!!! Jeg har lavet et lignende oksekødsfad før her, men denne gang brugte jeg andre krydderier og flere grønsager. Jeg vil sige, at denne gang var bedre end sidste gang – og tzatziki er ALTID et hit her i huset……

Krydret oksekødsfad med kartofler 4 pers. eller 2 pers. i 2 dage:

500 g hakket oksekød

1 løg i tynde, halve ringe

3 fed hvidløg, finthakket

3 gulerødder i tern

1 porre i tynde ringe

250 g champignon i skiver

sød chilisauce efter smag

salt, friskkværnet peber

tørret timian

lidt spidskommen

lidt tørrede chiliflager

ca. 2 dl vand

lidt oksebouillon

olie

passende mængde kartofler i tynde skiver

revet ost

Svits oksekødet i lidt olie, når det er brunt tilsættes løg, hvidløg og porre. Lad det svitse lidt, for at afgive smag og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt gulerødder, champignon og krydderier, lad det svitse med lidt. Kom sød chilisauce, vand og bouillon ved og lad det koge uden låg i nogle minutter til noget af væden koger væk, smag til. Hæld det i et smurt fad, dæk med et lag af skivede kartofler. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg et lag revet ost og så endnu et lag kartofler på, krydr igen med salt og friskkværnet peber. Slut af med at dryppe lidt olivenolie over. Sæt i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter, kartoflerne skal være gyldne og møre. Server med tilbehør efter valg.

I dag kom elektrikeren så ENDELIG forbi, det er også kun 3 uger siden han lovede at komme forbi næste dag!!! Han fik sat nogle stikkontakter bedre fast og fik sat afdækning på emhætten – men det ligner noget der er løgn!!! Vi bestilte det engang i sommers og så havde han den frækhed at sige, at måske hvis vi havde bestilt den lidt før, så ville de have kunnet sætte den op til tiden!!! Jeg prøvede at fortælle ham, i et nogenlunde roligt tonefald, at vi skal bestilte den i GOD tid…….men at de bare er nogle sløve bananer!!! Under alle omstændigheder skal de op igen og lave det om, for det er helt forfærdelig + de har fået vores emhætte til at hænge skævt. Skorstenen er fuld af buler og ja, det er bare utroligt at de vil være bekendt at aflevere sådan noget. Vi spurgte dem endda ekstra, om de kunne klare det, fordi det er lidt specielt idet vi jo har højt til loft. Men der var jo ingen ende på hvor mange gange de havde prøvet det før, så det så de absolut INGEN problemer i!!!! Det viser bare endnu engang, at de håndværkere ikke er til at stole på. Vi havde også VVS manden oppe den anden dag, da vi ikke kan forstå at vi ikke rigtig har noget varmt vand. Det viste sig så at de havde byttet om på 2 rør – men det skulle de nok komme og lave næste dag. Det var den 17. december – og de har IKKE været endnu!!!!

Kæresten har været ude og købe vores første juletræ i dag – og det er højt!! Vi har jo 3½ meter til loftet, fordi vores tag skråner, så vi kan rigtig have et juletræ der kan konkurrere med det nede på torvet. Jeg vil tro, at det træ han har fået fat i er 2½ meter eller noget i den stil, det er ihvert fald højt. Det er et Normansgran og det er rigtig flot. Jeg er MEGET spændt på hvordan prinsessen vil reagere på at vi slæber et træ ind i huset, hun har jo aldrig før set et juletræ – eller juletræspynt!!! Jeg tror, at enten forelsker hun sig i det og vælter det med pynt og det hele – eller også ignorerer hun det totalt – jeg hælder dog mest til det første. Jeg tror at hun vil angribe det og lege med pynten om natten, så vi skal nok IKKE vælge glaskugler *S*.

Jeg har siddet inde på mit værelse og læst i dag, hvor er det bare en fantastisk følelse. Sikke en ro der pludselig faldt over mig – SKØNT!! Jeg har det bedre helbredsmæssigt – omend jeg stadig er meget træt.

Vi har fået sat en svævehylde op i entreen i dag, fået sat et billed op og sat en lampe op på hylden – det er kommet til at se rigtig godt ud – og meget hyggeligere. Jeg skal nok få taget billeder af det så I kan se det…..

I morgen står den på rester fra i dag, men jeg vender tilbage på lørdag med pasta og en tunsauce…..

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Dec 20, 2007
  10:14 pm

  Kagekonen

  Det lyder som om, I er ved at falde helt godt til i det dejlige nye hus. Med hensyn til juletræ og kat(te) så giver det anledning til meget morskab. Jeg har erstattet alle glaskuglerne (eller det der var tilbage efter kattene væltede træet sidste år) med kugler i plastik, de er faktisk ret fine, når jeg selv skal sige det. Vi har også købt en meget tung juletræsfod, hvor træet kan skrues godt fast, så det ikke vælter igen, hvis (når) kattene spæner rundt om det og forsøger at fange pynten på de nederste grene.


 2. Dec 20, 2007
  10:25 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja, vi er mere end faldet til – vi elsker simpelthen at opholde os i huset. Det er blevet meget bedre end vi havde turde drømme om 🙂

  Jeg kan allerede se billeder inde i hovedet af hvordan prinsessen vil overfalde det stakkels træ 😀 Jeg tror at hun vil snige sig ind på det i de mørke nattetimer – og det skal nok lykkes for hende at vælte det nogle gange….

  Det må være et sjovt syn med 2 katte, det den ene ikke kan finde på, kan den anden vel?

  Rigtig god jul.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 20, 2007
  10:45 pm

  Solveig

  Hej Birthe

  Jeg har fuldt med her længe uden af give en kommentar. Men nu da du skriver om kat og juletræ, kom jeg altså til at grine 🙂
  Vi vågnede en julemorgen med juletræet liggende i sofaen. Det var dengang vi kun havde en kat. Nu har vi fire, så hvordan mon det kommer til at se ud nu…..

  Det er noget skøn mad du laver.. Tak fordi vi må kigge med:-)


 4. Dec 21, 2007
  10:12 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Solveig!

  Allerførst: tak fordi du giver dig til kende! Det er så dejligt at vide, hvem der læser med herinde 🙂

  Juletræ i sofaen, det lyder noget vildt – så kan 4 katte da rigtig holde “fest”……det skal nok blive festligt!! Det må være dejligt at have 4 katte, vi har desværre kun 1, men hun er så skøn…

  Glædelig jul til dig og dine missekatter…

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 21, 2007
  12:54 pm

  Inge Marie

  Hejsa. Jeg har først fornyligt fundet din blog, og jeg synes den er rigtig god. Det er kanondejligt at komme her og få inspiration til aftensmaden, og jeg har allerede flere gange lavet mad efter dine opskrifter og det er ikke de sidste gange jeg har gjort det.
  Mht. vor kat, så elsker den juletræet. Fra træet kommer ind til det kommer ud igen, ligger katten på juletræstæppet under træet. Den er kun lidt interesseret i det pynt der hænger allernederst.
  God jul og godt nytår. Hilsen Inge Marie


 6. Dec 21, 2007
  1:33 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Inge Marie!

  Igen, vil jeg benytte lejligheden til at takke for at du giver dig til kende – det gør mig glad 🙂

  Godt at du kan finde inspiration herinde….

  Sikke da en sød kat, at den bare ligger og passer på træet, hvor må det være hyggeligt 🙂 Jeg er meget spændt på hvordan vores prisesse reagerer…

  God jul og godt nytår til dig og dine.

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!