Newyorkerbyheart

Kyllingeruller med spinat, parmaskinke og ost, dertil dobbeltbagte kartofler med urter og spinat-/peberfrugt-/tomatsalat…………

Peberfrugterne er klar til at komme under grillen……..

Kyllingebrystfileterne er banket ud og blevet fyldt……

De færdig grillede peberfrugter……..

Kyllingerullerne brunes……

Spinat-/peberfrugt-/tomatsalaten…….

De dobbeltbagte urtekartofler………

Kyllingerullerne i skysaucen……….

Gårsdagens tallerken…….

I går havde vi jo besøg af vores kammerat fra København, så jeg lavede fyldte kyllingeruller med parmaskinke, spinat og ost, dertil dobbeltbagte urtekartofler og en spinat-/peberfrugt-/tomatsalat – det smagte altsammen rigtig godt og de dobbeltbagte kartofler var som sædvanlig et hit. Jeg har efterhånden lavet dem i nogle forskellige versioner, men denne her var heller ikke tosset!!! Jeg lå og sov da Morten kom, så jeg havde ikke fået bagt kartoflerne i ovnen, men jeg tilberedte dem bare i microovnen og til dette formål er det fint synes jeg. Normalvis er jeg ikke vild med bagekartofler lavet i microovn, men i dette tilfælde skærer det en del af tilberedningstiden og resultatet blev godt nok………

Kyllingerullerne skulle have været vendt i mel inden de blev brunet på panden, men det punkt overså jeg – jeg havde nok ikke fået al søvnen gnedet ud af øjnene – men de blev nu gode alligevel!!! Eneste forskel tror jeg er, at skysaucen ville have blevet lidt tykkere, men jeg synes nu at det var ok………

Kyllingeruller med spinat, parmaskinke og ost, 3 pers.:

3 kyllingebrystfileter

3 skiver parmaskinke

emmentaler ost i skiver

friske spinatblade, godt skyllede og tørret

salt, friskkværnet peber

smør og olie til stegning

evt. mel

Skysauce:

1 dl hønsebouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)

1 dl tør hvidvin (det udelod jeg og brugte istedet 3 dl hønsebouillon)

saft af ½ citron

salt, friskkværnet peber

Skær næsten kyllingebrystfileterne helt igennem, men de skal hænge lidt sammen. Fold dem ud og bank dem så flade som mulig. Krydr dem med salt og friskkværnet peber peber og læg så en skive parmaskinke, en skive emmentaler og lidt frisk spinat. Rul dem godt sammen som en roulade og luk med kødnål, tandstikkere eller bind dem med bomulds madsnor (jeg brugte det sidste). Brun dem på en pande i en blanding af smør og olivenolie, til de har fået fave på alle sider og krydr dem også udenpå med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et fad. Kog panden af med bouillon, evt. hvidvin og citronsaft. Smag det til med salt og friskkværnet peber (husk at du jo har krydret rullerne, så det er ikke sikkert det er nødvendigt at tilsætte mere!!). Hvis skysaucen ønskes lidt tykkere, så vend kyllingerullerne i mel inden de brunes af, det giver lidt “fylde” til saucen. Lad saucen koge lidt ind og hæld den så ved kyllingerullerne. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, så rullerne er gennemstegte. Server med en form for kartofler, salat og med skysaucen til.

Dobbelbagte kartofler med urter:

passende mængde store bagekartofler (jeg havde 4 store kartofler)

godt med hakket, frisk persille og basilikum (brug hvad I har og kan lide)

dijonsennep (jeg brugte en god spsk. til min portion)

creme fraiche (jeg brugte 18%, fordi det var hvad jeg havde – jeg brugte 2½ dl)

salt, friskkværnet peber

revet emmentaler (er sikker på at revet mozzarella også kan bruges)

Bag kartoflerne på normalvis i ovnen i en god time eller kom dem i microovnen, jeg tror jeg gav dem ca. 15 minutter. Jeg prikkede dem først med en gaffel og vendte dem lidt engang imellem – men I må prøve Jer frem. De må ikke få for meget, men har de fået for lidt er de ikke til at få fyldet ud af!!. Halver dem og skrab fyldet ud i en skål, pas på at skallen ikke bliver ødelagt og få så meget med som muligt……men så skallen stadig kan stå selv. Bland kartoffel-indmaden med creme fraiche, hakkede krydderurter, salt, friskkværnet peber og dijonsennep. Rør det hele godt sammen og kom så fyldet tilbage i de tomme kartoffelskaller. Drys med revet ost og sæt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (det passede ihvert fald hos mig), skallen kan sagtens spises på denne måde – men husk at skrubbe den godt inden de bages.

Spinat-/peberfrugt-/tomatsalat:

friske spinatblade

3 peberfrugter, halverede og uden frøstol

cocktailtomater i kvarte

olivenolie

1 fed presset hvidløg

balsamico

groft salt, friskkværnet peber

ristede pinjekerner

Læg de halverede peberfrugter på en bageplade og sæt dem i ovnen ved højeste temperatur, på øverste eller næstøverste rille. Lad dem stå til skindet bliver sort. Tag dem ud, læg dem i en skål eller dyb tallerken og dæk til med film. Lad dem stå lidt. Når de har stået, kan skindet lige tages af dem og de er klar til brug. Kom skyllet, frisk spinat i et halvdybt fad og krydr med groft salt og friskkværnet peber. Læg de grillede peberfrugter, skåret i stykker og kvarte tomater ovenpå. Bland lidt olivenolie med presset hvidløg og dryp det over (der skal ikke bruges meget), dryp med lidt balsamico, krydr med groft salt og friskkværnet peber – drys til sidst med ristede pinjekerner. God salat, men den er bedst hvis den laves lige inden servering. Se note.

Note:

I dette tilfælde brugte jeg friske spinatblade som bund, fordi jeg havde en del i overskud fra kyllingerullerne. Normalvis laver jeg det ikke med salatbund, men jeg vil tror at rucola også fungerer fint, hvis I vil afprøve det (min kæreste kan bare IKKE lide rucola!!!! *S*). Hvis I ikke bruger salat under, vil jeg nok tage dobbelt så mange peberfrugter og grille, for ellers syner de ikke af meget. Det er en salat jeg har lavet ofte og som smager godt til mange forskellige ting……

Jeg føler mig også ret brugt i dag og jeg har tilmed ikke sovet særlig godt, fordi min krop har gjort ondt. Jeg må hellere lytte til min krop i dag og få slappet af!!! Jeg vil ind og sove en god lang middagslur, inden vi skal i byen i aften. Faktisk planlægger jeg at ligge på sofaen det meste af dagen, når jeg er færdig med at få opdateret bloggen. Jeg har ikke behandlet min krop særlig godt i den sidste måned og jeg tror, at det er det jeg betaler for lige nu!!! Jeg må jo lære det på et tidspunkt – skulle man tro!!!!!

Bøger:

Forresten er jeg ved at høre “Undtagelsen” af Christian Jungersen på lydbog lige pt. Jeg har ikke fået den læst, men hold da op hvor er jeg facineret af den!!!! Den er SÅ god og har I ikke læst den, kan jeg kun sige en ting: KOM I GANG!!! Den har virket lidt afskræmmende på mig, måske fordi den er så tyk og lidt uhåndterlig for mig at sidde med, men lydbog er jo perfekt, for da skal jeg bare lytte og ikke koncentrere mig om at holde bogen. Den er virkelig god, spændende og helt utrolig godt fortalt – jeg kan godt forstå at den er så anmelder rost – det er fuld fortjent!!!

Nå, jeg vil ind og pleje min krop, så I må undskylde at jeg ikke får skrevet så meget i disse dage……det skal nok komme *S*. Jeg tror ikke det bliver til de helt store madudfoldelser i morgen, men jeg vender tilbage med vores nytårsmenu – måske den 1. januar……

Jeg vil godt lige benytte lejligheden til at sige mange TAK for året det er gået!!! TAK til alle Jer der dagligt/ofte/engang imellem benytter min blog og læser det jeg skriver. Til Jer der lige er kommet til eller ikke har fulgt med vil jeg bare sige, at jeg håber at I får lyst til at kigge forbi engang imellem. Jeg vil også sige TAK for alle de vidunderlige, kreative og fantastiske kommentarer som I er så flittige til at efterlade herinde!!! Det betyder MEGET for mig, at I dels tager Jer tid til at give Jer til kende og dels giver Jer tid til at kommentere det jeg skriver – jeg værdsætter det MEGET!!!!

Jeg vil også sige TAK til alle Jer som jeg jævnligt mailer med, fordi I er så søde og sender mig nogle vidunderlige, dejlige mails og forstå at samle mig op, når jeg er nede. Især skal der lyde TAK til Nille, Eva og Birgit – I er mine “guldklumper”, som alle har en stor plads i mit hjerte og som jeg sender mange varme tanker!!!

TAK til Lisen, som var en helt uvurderlig hjælp da vi stod midt i en hushandel, der trak lidt i langdrag, hun var en stor hjælp som vi stadig er super glade for.

I det hele taget bare TAK til Jer alle, fordi I er med til at gøre denne blog til noget helt særligt for mig. Jeg nyder at sidde og skrive herinde hver eller hveranden dag, den er min ventil og et sted jeg virkelig føler mig forstået.

RIGTIG GODT NYTÅR TIL JER ALLE!!!!

JEG HÅBER AT I MÅ FÅ ET SUPER GODT, LYKKELIGT OG DEJLIGT 2008. PAS GODT PÅ HINANDEN, BRUG TID MED DEM I ELSKER OG HOLDER AF, VÆRDSÆT DE SMÅ TING OG SORTER DET FRA SOM IKKE SIGER JER NOGET…….

Jeg glæder mig til et 2008 med masser af nye spændende retter og mit nytårsforsæt skal være, at jeg vil prøve at få lidt mere vegetarisk mad ind i vores hverdag – måske I får lyst til at være med? 🙂

JEG HÅBER, AT VI SES OFTE HERINDE I 2008 – GODT NYTÅR!!!!!

Print Friendly
Tilbage

18 kommentarer


 1. Dec 29, 2007
  2:14 pm

  anjoe

  Tak og i lige måde, newyorkerbyheart; end ikke ti vilde heste skal afholde mig fra også i 2008 flittigt at besøge din blog :o)


 2. Dec 29, 2007
  2:55 pm

  Anonymous

  God nytår til dig også. Håber, at du får det rigtigt godt i dit nye hjem med din kæreste.

  Jeg skriver sjældent til dig herinde, men er inde dagligt for at se, hvad du nu har fundet på af spændende mad. Jeg bliver altid lækkersulten.

  Mange hilsner Lone.


 3. Dec 29, 2007
  5:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anjoe!

  Mange tak og tak for den søde kommentar 🙂

  Godt nytår til dig og dine kære….

  Vi ses i 2008!!

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Dec 29, 2007
  5:02 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lone!

  Også rigtig godt nytår til dig og dine kære 🙂

  Jeg er glad for at du skriver herinde i dag, det er jo rart at vide hvem der læser med herinde…

  Vi ses forhåbentlig i 2008!

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Dec 29, 2007
  9:52 pm

  Birgit

  Hej Birthe
  Tak for nytårshilsen og de søde ord:)
  Bliver jo helt rørt ind i inderste hjerterum :)Det varmer mig og jeg vil tænke på det når de stene der er på min vej,bliver lidt for mange.Så er det dejligt at tænke på at du har skrevet som du har…TAK du kære fordi du er som du er. Hos dig banker der et stort hjerte af guld-det læser man jo nemt imellem linierne herinde på din dejlige blog. En blog der er så overvældende i al sin madkunst at den helt tager pusten fra mig.Hvor er du dygtig og alting er så flot.At livet i sig selv er fuld af omkostninger for dig når du ikke er rask, det ved jeg.Og det koster dig hver eneste gang du laver/ gør noget…
  Jeg er bare så taknemmelig for at det er okay ,at jeg smutter ind og hilser på dig. Ønsker dig og din kære et godt Nytår,i tilfælde af at jeg ikke magter det i løbet af de næste 2 dage.
  Kærlige tanker og hygge fra Birgit


 6. Dec 30, 2007
  12:00 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Hvis ikke du skulle have et ord med på bloggen, så ved jeg ikke!!! Du er jo et fantastisk menneske og et levende bevis på, at mennesker kan overkomme de værste ulykker…..
  Dine ord og kommentarer herinde betyder alverden for mig – også at jeg ved du tager dig tid til det, selvom du egentlig ikke har kræfter til det!! Du er et stort menneske og verden ville blive et meget bedre sted, hvis flere var som dig 🙂

  Jeg ved, at denne periode er hård ved dig og dine kære – så tak fordi du kommer herind og bruger energi på mig!!

  Jeg håber for dig og dine kære, at I må få et godt, lykkeligt og solskinsfyldt 2008 – hvor smerterne må lindres lidt…

  De varmeste hilsner og tanker
  Birthe


 7. Dec 30, 2007
  12:39 pm

  Anonymous

  Kære Birthe

  Vil ønske dig, kæresten og jeres søde kat et rigtigt godt nytår!

  Jeg kommer (som skrevet tidligere) dagligt forbi din blog – den inspirerer mig i stor stil og er årsag til mange nye og spændende retter i vores lille hjem :o) Faktisk er jeg på vej ud at handle ind til den lækre chokolade/karamel/marcipantærte som jeg vil medbringe som dessert til nytårsaften hos svigermor i morgen. Og jeg kan kun sige, at jeg næsten ikke kan vente til jeg skal smage den!!

  God vind i 2008 – jeg glæder mig til nye lækre indslag herinde :o)

  Mange hilsner
  Anne Mette


 8. Dec 30, 2007
  2:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Mange tak for din søde hilsen – også fra den lille, bløde prinsesse 🙂

  Jeg er glad for at du kan bruge min blog som inspiration og du kan godt glæde dig til desserten i morgen, jeg har ihvert fald kun fået positive tilbagemeldinger på den….

  Glæder mig til at høre om du synes om den….

  Godt nytår til dig og dine kære 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 9. Dec 30, 2007
  8:03 pm

  Anonymous

  Den er virkelig lækker!!
  Efter aftensmaden måtte kæresten og jeg liiige kigge til chokolade/karamel/marcipantærten. Bare for at tjekke om det øverste karamellag nu også var stivnet. Det var det. Og nej – vi kunne ikke dy os for at prøvesmage tærten :o)
  Den er lidt blæret (hvis man kan sige det om en tærte…) og virker rigtig konditor-fin-agtig. En super lækker sag, som jeg glæder mig til at servere i morgen.
  Tak for den og godt nytår!

  Mange hilsner
  Anne Mette


 10. Dec 30, 2007
  8:47 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne Mette!

  Jeg er glad for at I kan lide den…..vi ELSKER den og det har alle andre også gjort ;o)

  Men pas på: Den er STÆRKT vanedannende 😀

  Rigtig godt nytår og håber at den vækker succes i morgen…

  Mange hilsner
  Birthe


 11. Dec 30, 2007
  10:50 pm

  Mona

  De bedste ønsker om et et godt år 2008 til dig, kæresten og prinsessen.
  Du kan tro, jeg kommer forbi din blog fremover, jeg sidder jo og savler over alle madbillederne. Jeg har lavet nogle få af retterne, og det har været en stor succes, så jeg skal helt klart prøve nogle flere.

  Pas godt på din selv.
  Mona


 12. Dec 31, 2007
  11:27 am

  Helle K.

  Tak for 2007 hvor jeg har fundet inspiration til min aftensmad mange gange. Tak for dine venlige ord, da min situation var svær og i noget nær hårknude. Tak fordi du deler din mad og dit liv med os.

  Godt Nytår til dig og dine.


 13. Dec 31, 2007
  12:09 pm

  Sigrun

  Hei
  Jeg brukte noen av dine oppskrifter til mitt gjestebud i går. Det ble utrolig vellykket (se: http://fabelaktiv.blogspot.com/2007/12/babels-hus.html)
  Mange takk!


 14. Dec 31, 2007
  12:49 pm

  Marianne's mening

  Kære Birthe

  Jeg vil gerne ønske dig et rigtig godt nytår.
  2007 har været et krævende år for jer, specielet med jeres gamle og nye hus. MåI nu få et roligt og fredfyldt år.

  Rigtig godt nytår, søde du!


 15. Dec 31, 2007
  1:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Mange tak og i lige måde 🙂

  Jeg er glad for, at du vil forsætte med at kigge for – og måske lave nogle flere af retterne…

  Godt nytår.

  Mange hilsner
  Birthe


 16. Dec 31, 2007
  1:10 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle K!

  Tusinde tak for din søde kommentar 🙂 Jeg er glad for at jeg har været til hjælp og du er ALTID velkommen til at maile til mig hvis der er noget du trænger til at komme af med….

  Rigtig godt nytår også til dig og dem du holder af 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 17. Dec 31, 2007
  1:11 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Fabelaktiv!

  Jeg er glad for at du kunne bruge noget af det – det ser rigtig godt ud det du har serveret……heldige gæster!! 🙂

  Rigtig godt nytår.

  Mange hilsner
  Birthe


 18. Dec 31, 2007
  1:12 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Marianne!

  Tusinde tak!! Ja, det har været hårdt, men nu håber vi, at der falder ro over det hele og at vi får ro til at slappe af i 2008.

  Jeg vil også ønske dig et rigtigt godt og lykkeligt 2008 – og tak for dine altid skønne kommentarer!!

  Mange hilsner og tanker
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!