Newyorkerbyheart

Sikke en dejlig juleaften

25 december , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Om mig - Tags: ,

Den lille prinsesse holder vagt ved juletræet…….

Uhh, det er hårdt sådan at ligge og vente på julemanden……

Tallerknerne til bordet…..

Det færdigdækkede bord………

……og lidt tættere på………

En lille charmerende julenisse (hende jeg stod fadder til)…….

……..sikke en overflod……..

Forventningens glæde er den største……

Vi havde en rigtig god og hyggelig juleaften i går, den bedste i mange år!!! Vi var 7 voksne og 2 børn og for alle – undtagen 2 – var det første gang de skulle se vores nye hjem. De syntes alle, at har fået det rigtig flot, vi har også knoklet HÅRDT for at blive færdig. Vi fik nogle super flotte indflytter gaver, som jeg nok skal vise Jer en anden dag *S*.

De kom alle ved 14.30-tiden og så startede vi med de hjemmebagte æbleskiver, som jeg bagte for et par uger siden, vi fik også mine hjemmebagte småkager og så noget gløgg som den ene af kærestens søstre havde med. Bagefter legede så vi “Disney show”, som er et must juleaftensdag. Vi havde dog optaget det, for at vi alle kunne sidde og se det efter gløgg og æbleskiver. Kl. 18.30 blev julemiddagen indtaget. Jeg havde bundet en guldsløjfe om alle tallerknerne og så lagt en fin serviet – i guld og rød – og bestik på tallerknen, inden sløjfen blev bundet. Det så faktisk rigtig godt ud på den røde dug – som havde erhvervet os i sidste øjeblik. Dugen passende måske ikke så godt til huset, men rød er jo julens farve så det så fint nok ud. De synes alle, at det med tallerknerne var rigtig fint og en god ide – en ide jeg har samlet op i et blad (hvilket et, husker jeg dog ikke). Det er ihvert fald en ide jeg vil give videre, for det så rigtig godt ud – og kan måske også bruges til andre lejligheder. Jeg havde købt bånd hos “Søstrene Greene” og det var rigtig billigt, tror at jeg gav ca. kr. 10,- for 3 ruller smuk guldbånd med ståltråd i, så der kunne laves nogle rigtig fine sløjfer. I skal regne med MINDST 1 meter pr. tallerken, jeg havde regnet med 1 meter og det kunne ikke have været mindre, hvis der også skal laves en fin sløjfe – men det afhænger selvfølgelig også lidt af hvor store Jeres tallerkner er…..

Al julemaden var den succes og det smagte godt!!! Kærestens mor havde lavet hjemmelavet rødkål og sønderjysk hvidkål (som er en fast – og urokkelig) tradition i kærestens familie. Den ene af kærestens søstre kom med pillede kartofler, til de brune kartofler og den anden kom med rødvin, mandelgave, gløgg og konfekt (hun har været på barsel, så hun ville gerne medbringe ekstra ting *S*). Mandelgaven blev vundet af kærestens søsters kærestes mor (sikke en sætning!!), som var med hos os, for hun skulle ihvert fald ikke være alene!!! Vi har været sammen med hende de sidste 2-3 år og hun er rigtig sød og var glad for at hun måtte komme med hos os – selvfølgelig måtte hun det!! *S*. Mandelgaven var et smukt “sølv” hjerte fra Summerbird, med et bånd i og et chokolade-/marcipanhjerte indeni. En rigtig god mandelgave, som endda kan bruges som dekoration næste år…….

Kl. 20.00 mødtes vi – sammen med vores gæster – med de naboer der var hjemme, ude ved juletræet på vores “torv”. De dansede vi om juletræet med alle børnene og ønskede hinanden en glædelig jul, super hyggelig initiativ, som tog ca. 10-15 minutter. Derefter var det ind og have ris a la mande, afrydning……..og så skulle træet tændes. Alle var enige om, at det er et flot træ vi har anskaffet os og det blev ikke mindre flot af at der kom levende lys i. At have små børn med til festen hindrer ikke os i at have levende lys – alle kom helskindet igennem aftenen. Gaveuddelingen stod Mille for, hun er kærestes søsters ældste – hun bliver 6 her til januar – og hun er bare sådan en fantastisk pige. Hun er storesøster til Luna (hende jeg stod fadder til og lavede dåbskjole til) og hun er SÅ glad for hendes lillesøster – og omvendt!!!! Selv om hun kun er 6 år, så var der ikke en eneste gang hun spurgte om hvornår vi skulle have gaver eller danse om træet – hun er bare så god og så sød – helt utroligt!!! Hun fik besøg af julemanden – og det fik hendes lillesøster selvfølgelig også – men hun havde gættet, at det var kæresten der havde klædt sig ud *S*

Vi havde i sandhed en skøn aften og jeg var omgivet af mennesker jeg holder af – og som jeg ved holder af mig. Jeg tænkte selvfølgelig også på min familie i USA og ganske kort, da vi tændte træet og dansede om det, blev jeg lidt trist – men det er ok, det skal der også være plads til. Vi hyggede os og åbnede pakke – det var selvfølgelig mest børnene der åbnede pakker. Det er helt utroligt en overflod og gavestrøm der er til børn i dag – selv fik jeg aldrig julegaver som barn (men det har jeg vist fortalt om tidligere!), så det er lidt overvældende at se. Jeg har ikke fået mine gaver fra familien i USA – har nu heller ikke fået taget mig sammen til at sende nogen derover i tide til at de kunne åbne dem her til morgen!! – men af kæresten fik jeg en dock til min Ipod, så jeg kan bruge den som et anlæg inde i min lille hule. Den kan også afspille radio og i det hele taget er den transportabel, så vi kan tage den med når vi f. eks. skal på ferie og så afspille al den musik der er på Ipod’en – ret smart!! Jeg blev super glad, for det var lige sådan en jeg havde ønsket mig. Desuden fik vi sammen en række ting til huset – og som lovet skal jeg nok få taget nogle billeder af det, så I kan se det…..

I dag er jeg dog totalt smadret – det var jeg nu også i går aftes!!. Da kl. blev 22.00 var jeg færdig og klar til at gå i seng, hvilket jeg jo selvfølgelig ikke kunne, vi kom først i seng kl. 01.00. Jeg har haft så ondt i hele kroppen i nat. Mine ankler, føles som om der sidder mus og gnaver indeni knoglerne. Mine hænder og fingre er dobbelt så tykke som normalt – min krop er i det hele taget ret medtaget og jeg har ikke lavet andet i dag end at humpe lidt rundt – og så sove, sove, SOVE!!! Sådan en dag/aften tager hårdt på mig – og ikke mindst hele optakten op til – hvor vi begge har arbejdet hårdt på at blive færdig. Det passer mig godt, at vi ikke skulle noget som helst i dag. I morgen skal vi til julefrokost hos kærstens mor, torsdag skal vi have gæster til spisning og lørdag skal vi i byen…….så der er ikke meget afslapning de næste dag……

I aften skal vi “bare” have rester fra i går, men når det er sådan nogle rester, så er det fint med mig. I morgen aften tror jeg ikke vi trænger til noget at spise, når vi har siddet hele dagen og mæsket os i mad *S*. Jeg vender helt sikkert tilbage torsdag – om ikke før – hvor vi jo skal have gæster og jeg skal have kreeret en 3 retters menu af en eller anden art…….

Håber, at I alle har haft en god jul!!!

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 25, 2007
  10:17 pm

  Deborah

  Rigtig Glædelig Jul! Kan godt forstå du er træt! Dine ænder ser SUPERLÆKRE ud!!!

  Kærlige Julehilsener

  Deborah


 2. Dec 25, 2007
  10:47 pm

  Mona

  Det glæder mig, at I har haft en dejlig juleaften, men det må have været en meget lang dag for dig.
  Det var en rigtig god idé med sløjferne på tallerkenerne, det skal jeg huske.
  Fortsat god jul.
  Mona


 3. Dec 25, 2007
  10:58 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Glædelig jul til dig også – og ja jeg er SÅ træt! Det er længe siden jeg har været så udkørt og haft så ondt…….men I morgen skal jeg være selskabelig igen 🙂
  Mange hilsner

  Birthe


 4. Dec 25, 2007
  11:00 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mona!

  Det var en uhyggelig lang dag og jeg fandt desværre ikke tid til at ligge ned i 5 minutter – det skulle jeg nok have gjort 🙂

  Ja, det med sløjferne vakte lykke, det må du prøve. Det er så enkelt, men ser godt ud…

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!