Newyorkerbyheart

Suppe med champignon, vilde ris og soltørrede tomater……….

16 december , 2007 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Kager/Brød/Småkager, Om mig, Opskrifter, Supper - Tags: ,

Bouillon, hvidløg, soltørrede tomater og laurbærblad…….

Den færdige suppe…….

Aftenens tallerken…….

I aften har vi fået suppe med champignon, vilde ris og soltørrede tomater (en opskrift fra Arla).

Suppen smagte godt og den har masser af skønne farver. Den er let og hurtig at lave, selvom den ikke står og simrer i lang tid, synes jeg at den har en dejlig smag……

Suppe med champignon, vilde ris og soltørrede tomater, 4 pers.:

1 liter vand

1 tsk. groft salt

2 dl vilde ris

11/4 dl grønsagsbouillon (jeg brugte flydende bouillon og vand)

50 g soltørrede tomater i tynde strimler

2 fed hvidløg, finthakket

1 laurbærblad

salt, friskkværnet peber

250 g frosne, fine ærter

250 g friske champignon i tynde skiver

5 forårsløg i tynde, skrå skiver (porre kan også bruges)

revet ost

Bring 1 liter vand i kog, tilsæt salt. Kom risene i og kog ved svag varme i 35 minutter, under låg. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Bring bouillon tilsat soltørrede tomater i strimler, hvidløg, laurbær, salt og friskkværnet peber i kog. Lad det koge ved svag varme, under låg, i 2 minutter (jeg kogte det lidt længere). Tilsæt ærter, champignon, forårsløg og kogte vilde ris. Bring det i kog igen og smag det til. Jeg lod det stå og varme igennem i ca. 10 minutter. Server med revet ost ved siden af, så der kan drysses på, mens suppen spises.

 

Julen nærmer sig unægtelig med stormskridt og jeg kan mærke uroen i maven!!! Dem af Jer som har fulgt mig, ved jo at jeg har et mildt sagt, anstrengt forhold til julen pga. af dårlige barndomsminder. Jeg glæder mig til at skulle skabe noget nyt i år, at vi skal holde jul og være sammen med kærestens familie – men jeg frygter det (som sædvanlig) også!!!! Den 24. december er altid den værste dag – og den dag jeg frygter aller mest i hele året – måske lige bortset fra min fødselsdag!!! Men nu er det på tide at komme videre, at lade fortidens “spøgelser” og dårlige minder ligge – og netop være fortid!!! I år har jeg bestemt mig for at jeg IKKE vil vågne op den 24. december i tårer og dårligt humør. Jeg vil IKKE lade det terrorisere mig mere, det har det gjort i tilstrækkeligt mange år!!!! I år VIL jeg være glad og glæde mig til at være sammen med kæresten familie, som er dejlige mennesker, og som jeg ved også holder af mig (de fleste af dem ihvert fald *S*). Jeg vil glæde mig til at stege and, dække et smukt bord og være sammen med de 2 små dejlige og skønne børn der kommer. Jeg VIL nyde vores nye dejlige rammer, jeg vil holde min kæreste i hånden og nyde aftenen med ham…..

I morgen står den på fisk i en eller anden form……..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Dec 17, 2007
  4:16 am

  Birgit

  Hejsa

  Så er jeg tilbage efter meget lang fravær… Men jeg har savnet din side så utroligt meget, har bare ikke haft overskud til at være aktiv på nettet i mange mange måneder…

  Tillykke med jeres lækre nye bolig, hvor ser det fantastisk ud…

  Er dejligt at kunne læse tilbage og kunne samle op på hvad der er sket i jeres liv siden sidte…

  Det glæder mig at du ikke frygter julen så meget mere… Ville gerne låne lidt af dit gå-på-mod, da julen lidt har mistet sin glans efter vi misted vores søn sidste år.

  Det hjælper faktisk at læse om din glæde ved dit nye hus… Det smitter *S*

  Tak for en vidunderlig blog!!!

  Glædelig Jul fra
  Birgit


 2. Dec 17, 2007
  10:22 am

  Newyorkerbyheart

  Kære Birgit!

  Jeg synes nok, at jeg har savnet dine skønne kommentarer 🙂 Jeg er glad for at du er tilbage, og kender kun alt for godt det med ikke at have overskud.

  Jeg kan godt forstå at julen har mistet sin glans for Jer, hvor må det være hårdt!!! Jeg kan desværre ikke lindre din smerte og savn på nogen måde – hvor gerne jeg end ville – jeg tror kun at tiden kan afhjælpe lidt på det sår og savn I går rundt med. Det forsvinder selvfølgelig aldrig, men måske med tiden det bliver lettere at leve med. Der er kun at gøre det så godt I kan og på den måde I kan overkomme – og så ellers glæde sig over de små ting der er i tilværelsen – jeg ved godt det er svært….. Jeg føler med Jer og hvis det hjælper dig at skrive til mig, er du velkommen – ALTID 🙂

  Ja, det er et dejligt hus og vi er så glade for det. Vi har gået og ventet så længe og nu nyder vi det bare i fulde drag. Vi glæder os til at dele det med familien juleaften….

  Jeg vil ønske dig og dine en rigtig god jul, omstændighederne taget i betragtning. Håber, at I trods alt finder overskud til at hygge Jer lidt sammen….

  Mange varme hilsner og tanker
  Birthe


 3. Dec 17, 2007
  4:59 pm

  Kari

  Hej Birthe

  Jeg vil sige, du nu har de helt rigtige rammer, til at indføre dine helt egne juletraditioner, så julen bliver som du vil have den.

  Du er jo godt igang, når du vil vågne glad op d. 24. og glæde dig til at gøre det, du er så god til: Kreere den lækreste julemiddag for din familie og hygge om dem.

  Jeg ved du kan og derfor vil jeg ønske dig en rigtig glædelig juleaften :o)

  Julehilsner fra
  Kari


 4. Dec 17, 2007
  7:07 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kari!

  Mange tak – og tak for opbakningen – det betyder meget for mig 🙂

  God jul til dig og dine, ønske herfra, håber at se dig i det nye år også…..

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!