Newyorkerbyheart

Svinemørbrad a la Carl’s Special………..

Kartofler vendt med græsk krydderi, specielt salt fra Nille og friskkværnet peber………

Mørbrad brunes af……

Kommes i ovnen sammen med kalvebouillon og Carl’s Special……..

Aftenens tallerken……..

Lidt udendørs stemning……

I aften har vi haft kærestens mor omme og spise – og for at se vores nye indkøb *S*. Vi fik svinemørbrad a la Carl’s Special med ovnstegte kartofler og broccoli – det smagte SÅ godt. Det gav en super lækker sauce, som havde en karakteristisk smag – men meget delikat. Jeg lavede nogle ovnstegte kartofler til som jeg krydrede med græsk krydderi (fra Santa Maria), noget af det specielle salt som jeg har fået af Nille (og som giver en helt fantastisk smag – så igen TAK Nille!!) og friskkværnet peber. Vi fik også lidt dampet broccoli, lidt grønt skal vi jo have *S*. Da mørbraden var færdig, hældte jeg skyen op i en gryde og jævnede den lidt, men I kan gøre som I vil………

Svinemørbrad a la Carl’s Special:

1 svinemørbrad, afpudset

salt, friskkværnet peber

frisk timian (jeg brugte tørret)

2½ dl Carl’s Special

½ dl koncentreret kalvebouillon (flydende)

olivenolie og smør til stegning

Skær mørbraden ud i medallion’er på ca. 3 cm. Opvarm smør og lidt olivenolie på en pande og brun mørbrad medallion’erne på begge sider, så de er gyldne. Krydr dem på begge sider med salt og friskkværnet pebet. Læg dem i et ovnfast fad. Læg et par kviste frisk timian ved (jeg dryssede bare lidt tørret timian ud over), hæld øl og koncentreret kalvebouillon over og sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Når det er færdigt, så tag evt. kødet op af skyen og hold dem varme. Hæld skyen op i en gryde og jævn den med lidt maizena, smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kødet tilbage i fadet og hæld saucen over. Server straks med en form for kartofler og grønsager.

Kærestens mor syntes, at vi har fået det rigtig fint med de nye indkøb vi har gjort. Hun var VILD med vores nye sofabord og hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg altså også ret vild med det. Jeg synes, at det er rigtig fedt!!! Vi har fået den store udendørs lanterne af hende og har så sat et stort alterlys i, det ser rigtig godt ud om aftenen……..

Jeg har lige fået nye bøger i dag – jeg skal jo have noget til at udfylde mine hylder *S*. Jeg har købt “Operation brandstorm” af Nelson DeMille, som jeg synes skriver ret fantastisk. Han har bl. a. skrevet “Generalens datter” som er MEGET bedre i bogform end på film. Han har også skrevet “Løvens leg”, som jeg synes er en FANTASTISK bog, som er meget spændende!!! Jeg fik også den 9. bog i serien om A-gruppen “Efterskælv” af Arne Dahl. Jeg har dem alle og har slugt dem råt, det har været nogle der var bedre end andre, men alt i alt nogle gode bøger. Der er planlagt 10, så nu er serien snart komplet…….

Jeg har også købt “Suveræne succeser” af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz, hvor de har samlet de bedste opskrifter fra deres bøger, sammen med nogle nye og “Under en strålende sol” af Khaled Husseini (efterfølgeren til “Drageløberen”). Jeg har dog ikke fået dem endnu, men jeg glæder mig allerede – jeg ved ikke noget bedre end at modtage nye bøger med posten, det gør mig SÅ glad 🙂

Jeg får INTET træning lavet lige for tiden – i det hele taget synes jeg ikke jeg får lavet noget som helst – det føles som om jeg konstant går i cirkler!!!! Grunden til at jeg ikke får trænet er, at vi ikke har fået sat gardiner op – og uden gardiner er det ikke så sjovt at træne. Der går så mange håndværkere rundt konstant og jeg vil jo heller ikke skræmme naboerne med mine “underlige” øvelser……..så det må vente lidt endnu. Jeg glæder mig til min første omgang yogalates, for jeg trænger til det. Lidt ro i sjæl og krop ville ikke være så tosset, fordi jeg har så mange ting der skal falde på plads………..

Jeg regner med at vi bare spiser rester i morgen, men jeg vender tilbage søndag med den suppe med vilde ris og champignon, som jeg før har lovet…..

God weekend til Jer alle 🙂

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Dec 15, 2007
  9:07 am

  Joan

  Fandt endelig ud af at stemme på blogprisen. Værsgo, et styk stemme fra Odense 🙂


 2. Dec 15, 2007
  11:58 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Joan!

  Tusinde tak, hvor er det sødt af dig 🙂

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Dec 15, 2007
  8:50 pm

  Nille

  Kære Birthe,

  Ja min stemme har du selvfølgelig også fået! Og jeg har informeret søster om, at vi skal lave mørbrad med Carl’s Special inden jeg tager hjem igen – det ser superlækkert ud! Om saltet har noget at sige – det ved jeg nu ikke 😉


 4. Dec 15, 2007
  9:55 pm

  MALH

  Hej Birthe

  Sikke du får brugt dit græske krydderi efter du købte det til souvlaki’en 😉
  Pebernødderne blev gode – og mine kollegaer var også vilde med dem. (og de fik endda dem der var lidt mørkere..hehe).
  God weekend og god jul.
  Mange hilnser
  Marie-Louise


 5. Dec 15, 2007
  10:01 pm

  Newyorkerbyheart

  Kære Nille!

  Jeg tror helt sikkert, at det har noget med saltet at gøre ;o)

  I må prøve at lave det, det smagte virkelig godt, en meget karakterisketis – men lækker smag…..

  God weekend og jeg håber, at du har det godt….

  Mange hilsner
  Birthe


 6. Dec 15, 2007
  10:03 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Marie-Louise!

  Ja, jeg købte jo et kæmpe glas, de have ikke et i almindelig størrelse – så jeg må se at få det brugt. Det er faktisk anvendeligt til mange ting. Det kan også sagtens tænkens at der snart står souvlaki på menu’en igen, det smagte jo helt FANTASTISK 🙂

  Godt at pebernødder smager Jer, her er de (desværre) snart væk – jeg må se at komme af med de “mus” 😀

  God weekend og også rigtig god jul til dig og dine…

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Dec 29, 2011
  9:40 pm

  Ditte

  SUPER fin hjemmeside du har dig her.. 🙂

  Har hentet inspiration i mange af dine opskrifter..

  Nu faldt jeg så over din fine høje sorte lanterne der er på billedet ovenfor. Ved du hvor den er købt?

  Godt nytår 🙂 DItte


  • Dec 29, 2011
   10:15 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Ditte!

   Mange tak, det glæder mig at du kan finde inspiration herinde 🙂

   Det er min svigermors og jeg ved desværre ikke hvor hun har den fra. Hun købte den da hun havde butik, hvor den stod udenfor i den mørke tid, beklager.

   Godt nytår til dig.

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Dec 29, 2011
  10:36 pm

  Ditte

  🙂 Tak for det hurtige svar (begge steder 😉 )

  Jeg må bare holde udkig efter en ligende..


  • Dec 29, 2011
   10:45 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej igen, Ditte!

   Håber, at du finder en. Vi syntes faktisk at den var lidt for stor, så hun har fået den tilbage igen 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!