Newyorkerbyheart

Broccoli-/baconsalat……..

Dressingen til broccoli-/baconsalaten…..

Den færdige salat…….

Hasselback kartofler inden de kommes i ovnen……

Svinemørbrad med bløde løg og champignon…..

De færdigbagte kartofler……

Aftenens tallerken…….

Islagkagen med to slags is som jeg lavede i går…….

……og sådan ser den ud indeni……..

Idag har vi jo haft besøg af kærestens søster – og det har været kanon hyggeligt!!!! Først, fik vi en behagelig overraskelse til frokost, da vores kammerat fra Sjælland ringede og spurgte om vi var hjemme og om vi ville spise frokost med ham? Selvfølgelig ville vi det, så han kom med pizza’er – super hyggeligt at se ham og få snakket lidt!!

Til kaffetid, kom kærestens søster så med kartoffelkager til kaffen. Bagefter, stod den så på billed-fremvisning fra hendes tur til USA i sommers, hvor hende og nogle venner var rundt og se forskellige Nationalparker. Det var nogle FANTASTISK smukke og flotte billeder, som var skønne at se på og vi er glade for at hun ville dele dem med os – tak Dora!!! Vi fik også se Melodi Grand Prix (semifinale) – og så flere billeder *S*.

Til aftensmad lavede jeg mørbrad med bløde løg og champignon, hasselback kartofler med paprika, salt og friskkværnet peber + broccoli-/baconsalat. Mon ikke alle efterhånden har fået den salat? Anyway, her får I min udgave:

Broccoli-/baconsalat, 4 pers:

1 broccoli, delt i små buketter og stokken skåret tyndt

1 rødløg, meget finthakket

1 håndfuld rosiner

tør-ristede pinjekerner

tør-ristede og saltede græskarkerner

1 pakke bacon i tern

Dressing:

3/4 dl Hellmann’s mayonnaise

3 tsk. balsamico

sukker efter smag (tænk på at rosinerne også er søde!!)

½ spsk. dijonsennep

salt, friskkværnet peber

Rist bacon på en tør pande, til det er gyldent og sprødt. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Rist de to slags kerner (pinje og græskar) på en tør pande, drys lidt salt på græskarkernerne. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag den godt til – pas på med at lave den for sød, for der skal jo også rosiner i!! Vend alle ingredienserne i dressingen, bland det hele godt så dressingen lægger sig om alle ingredienserne. Skal trække MINDST 2 timer inden servering.

Som dessert, fik vi den islagkage med to slags is, som jeg lavede i går – og den smagte SUPER godt!! Jeg var lidt spændt på det, men resultatet blev rigtig godt: den var nem at skære og den skulle IKKE stå ½ time inden den kunne skæres. Jeg havde den nok nærmere kun ude i 15 minutter, inden den var perfekt – og stadig kunne fryses igen…….

Kæresten er stadig syg (forkølet), den stakkel – og det er som om det bliver værre og værre!! Hans øjne er røde og løber i vand – i det hele taget ligner han noget, som katten ikke lade ligge udenfor!! Det er synd for ham, jeg håber, at han snart bliver rask igen…….

I morgen står den bare på rester, som vi efterhånden har samlet en del sammen af (lidt fra i dag, wok-ret fra i går og pizza fra frokosten i dag), så vi kan nærmest lave en hel reste-buffet *S* Jeg vender tilbage på mandag med en kyllinge-ret…….

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 13, 2008
  10:06 am

  Kagekonen

  Den broccolisalat er en klassiker her hos os. Jeg har faktisk flere gange lavet den med halv fromage fraise og halv “light” miracle whip i stedet for mayonaise, det fungerer fint.

  Reste buffeter skal man ikke kimse af, det er en god måde at få kål på køleskabets rester inden de går til, er der ikke nok kan man jo altid supplere med et stykke rugbrød eller et spejlæg…


 2. Jan 13, 2008
  12:46 pm

  Eva

  Kære Birthe,

  Hvor ser det lækkert ud. Pyha min mave rumler helt :-)Det vil jeg gerne lave, men har egentlig lavet en aftale med mig selv om at spise lidt sundt og mere grønt fra i morgen. Så det bliver nok ikke lige om hjørnet…

  Mange hilsner og varme tanker fra Eva


 3. Jan 13, 2008
  10:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Kagekone!

  Ja, man kan sagtens skære lidt ned på fedtet, uden at det går alt for meget ud over smagen i denne 🙂 Nu er det bare så lang tid siden jeg sidst har lavet den, så denne gang blev det den “fede” udgave. Jeg synes nu ikke at det er så slemt….

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 13, 2008
  10:21 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Eva!

  Tak for din mail – jeg har ikke fået taget mig sammen til at besvare den endnu – sorry!! Jeg er lidt langsom i disse dage og slås lidt med helbredet, der ikke helt vil som jeg vil….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!