Newyorkerbyheart

Citrus-marineret laks med karry-/rosinris og sukkerærter…….

Prinsessen nyder at kæresten er hjemme……….

Revet skal og saft af citron, lime og appelsin……..

Laksen marineres……..

Aftenens tallerken……

………og kærestens mad *S*……..

I aften har vi fået citrusmarineret laks med karry-/rosinris og dampede sukkerærter – og jeg kan lige så godt sige det som det er: kæresten var IKKE imponeret!!!!! – derfor hans spegepølsemad *S* Jeg må også indrømme at det var MEGET syrligt, så jeg prøvede at plukke laksen lidt i stykker og stege dem med lidt af marinaden + flydende honning, det hjalp – lidt!!! Nok til at jeg kunne spise det, men kæresten nægtede at spise mere af det, selvom han dog indrømmede at det var blevet lidt bedre *S*. Det endte med, at han tog sig et par rugbrødsmadder og en gulerods-/solsikkebolle og i bare demonstration, tog han et billed *S* Jeg må også indrømme, at det ikke er det bedste jeg har smagt, selvom det så ret godt ud på tallerknen!!! Nå ja, sådan er det jo engang imellem, når man eksperimenterer i køkkenet…..

Opskriften kommer dog alligevel, så kan I selv prøve eller måske eksperimentere lidt med den!!

Citrusmarineret laks, 2 pers.:

2 laksefileter

saft og skal af ½ appelsin

saft og skal af ½ citron

saft og skal af ½ lime

salt, friskkværnet peber

sukkerærter

Riv skallen og pres saften af citrusfrugterne. Bland det sammen og hæld det over laksefileterne, lad det marinere tildækket i køleskab i 8-10 timer. Sørg for at marinaden kommer godt rundt på hele laksefileterne og vend dem 1 gang undervejs. Krydr dem med salt og friskkværnet peber inden de sættes i en 180 grader varm ovn, stadig tildækket og steg i 20 minutter. Damp sukkerærterne i ganske lidt vand i en gryde med lidt salt. Hæld vandet fra, sigt marinaden og hæld den over sukkerærterne.

Karry-/rosinris:

ris til 2 pers.

karry

salt

rosiner

Kog risene som sædvanligt, men bare med karry og salt. Når der er gået 10 minutter, så tilsæt 1-1½ håndfuld rosiner og kog færdig.

Kæresten har været hjemme, syg, i dag – den stakkel. Det er ikke noget alvorligt, “bare” noget forkølelse der generer ham……..men den lille prinsesse har virkelig nydt det (som I kan se på billedet *S*), hun har lagt og vist sig selv frem foran kæresten, mens han spillede computer……

Jeg var lige et kort smut nede i byen, det er jo med at benytte sig af at bilen var hjemme, og kom hjem med romkugler fra bageren!! Ja, jeg ved godt at det er “affald” og gammelt brød – men det er MANGE år siden jeg sidst har fået en romkugle og jeg synes, at de smager godt *S*. Kæresten blev også SUPER glad…..

Træning:

Det irriterer mig, at jeg ikke er kommet ind i en træningsrytme endnu. Jeg var så stolt af mig selv sidste år, da jeg fik trænet stort set hver dag – og nu bliver et til nul og niks!!! Jeg får lige lavet en gange yogalates, når jeg kan mærke at jeg virkelig trænger……men det er ALT for sjældent at jeg for taget mig sammen til det!! Hvordan skal jeg dog få motiveret mig selv??? Har I nogle ideer?

Nå, men i morgen står menuen så på frikadeller og råkostsalat (fra Søndagsavisen i søndags)……det kan kun blive bedre end i dag *S*

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 8, 2008
  10:02 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Æv, at maden ikke smagte jer. Men ja, sådan er det jo indimellem når nye opskrifter prøves af.

  Jeg blev noget så lækkersulten af at læse om jeres romkugler. Jeg ELSKER romkugler (eller trøfler som de kaldes her i Horsens). En simpel, men fantastisk lille spise :o)

  M.h.t. til det med motionen… Hvis nogen har opskriften på at finde motivation, så vil jeg også meget gerne høre om det da! Min motivation er nærmest ikke eksisterende, og det har jeg det egentlig ikke ret godt med. Men måske jeg engang skulle udforske yoga-lates, som du skriver om. Når det fungerer for dig med fibromyalgi, så er det sikkert også godt for en som mig med leddegigt. Det emne må jeg vist lige google lidt om…

  Hilsen
  Anne Mette


 2. Jan 8, 2008
  10:14 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anne Mette!

  Ja, lidt træls, men sådan er det jo…

  Ja, jeg er også ret vild med romkugler, bare så sjældent jeg får dem efterhånden 🙂

  Jeg ved ikke hvor meget du kan finde om yogalates herhjemme, men du kan se lidt her: http://yogalates.com.au/

  Jeg fandt hendes dvd’er på ebay (de er godt nok på engelsk), men meget lette at følge. Jeg har alle hendes dvd’er og de er de bedste!!! Da jeg trænede det meget, kunne jeg mærke hvor meget stærkere jeg blev. Det er ikke alle øvelser jeg kan udføre, men så har jeg noget at sile efter…. Det giver også en ro i sindet, da det jo er blanding af yoga og pilates, jeg synes, at det er fomidabelt!!

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 8, 2008
  10:34 pm

  Anonymous

  Tak for linket! Det må jeg lige se at få kigget på snarest. Det lyder i hvert fald spændende for sådan en stivlemmet een som mig :o)

  Mange hilsner
  Anne Mette


 4. Jan 8, 2008
  10:38 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Anne Mette!

  Ja, prøv det 🙂 Det kræver lidt tålmodighed, men jeg synes at det er godt – og hun fortæller om hvordan man kan gøre, hvis man – som jeg – ikke er så fleksibel…

  Held og lykke med det og har du spørgsmål, skal jeg prøve at hjælpe så godt jeg kan….

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!