Newyorkerbyheart

Fastelavnsboller med æbler og marcipan……

Klar til at blive foldet til boller……..

Inden de kommer i ovnen……

De færdigbagte fastelavnsboller med æbler og marcipan…..

Fastelavnsboller med creme………..

Serveret, dyppet i smeltet smør og derefter i perlesukker…….

Jeg har bagte fastelavnsboller til den helt store guldmedalje i dag………..og de blev gode!!!! Jeg bagte de traditionelle med creme i, som er fra Arla, og som jeg har bagt i en del år efterhånden. Derud over, bagte jeg nogle med æbler og marcipan i – de er blevet helt utroligt gode – måske næsten bedre end de “almindelige”…..

Når jeg serverer fastelavnsboller, putter jeg jo aldrig glasur på!!! Jeg er måske lidt underlig på den måde, men jeg synes at de bliver ALT for søde, når der er glasur på (og så kan jeg heller ikke fordrage glasur – og har aldrig kunnet det). Jeg dypper dem somregel i smeltet smør og så i (perle)sukker bagefter……..

Fastelavnsboller med æbler og marcipan, 20 stk.:

Dej:

50 g gær

1 dl lunkent mælk

125 g blødt smør

1 æg

50 g sukker

375 g mel

Fyld:

100 g blødt smør

2 spsk. sukker

150 g marcipan

1 æble, skrællet

Pensling:

let sammenpisket æg

Gæren røres ud i det lunkne mælk og derefter tilsættes resten af ingredienserne. Ælt det, til dejen er blød og smidig. Stil til hævning et lunt sted i 30 minutter, tildækket. Imens laves fyldet: Smør og sukker røres sammen. Marcipanen skæres i 20 lige store stykker/skiver. Æblet skrælles og skæres i bitte små tern. Når dejen er færdighævet, trilles den til en tyk pølse og deles i 20 stykker. Tryk dem flade med hånden og læg så 1 tsk. smørblanding, lidt æbletern og en skive marcipan. Fold enderne ind over og form til boller. Sættes på bageplade med bagepapir og hæver igen i 30 minutter, lunt og tildækket – med sammenføjningen nedad. Inden de sættes i en forvarmet ovn ved 225 grader (ikke varmluft) i 10 minutter, pensles de med letsammenpisket æg. Lad dem køle lidt af på bagerist. Server dem lune – og de kan fryses.

Print Friendly
Tilbage

6 kommentarer


 1. Jan 26, 2008
  11:39 am

  Elisabeth

  HJÆLP det er snart “den” tid igen! hvor man skal beslutte sig for, om det skal være de svenske fastelavnsboller med marcipan, Frøken Jensens med creme på toppen eller dem med creme indeni… så store beslutninger *fnis* og nu er der en 4. kandidat… det bliver svært i år! Det ser rigtig lækkert ud 🙂


 2. Jan 26, 2008
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Elisabeth!

  Ja, det er rigtig svært, men gør som mig: bag flere 😀

  Jeg vil dog godt anbefale dem med marcipan og æbler, de blev SUPER gode….

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 26, 2008
  11:03 pm

  Elisabeth

  *rødme* behøver jeg fortælle, at jeg ofte ender med at bage mindst to slags? for min mor laver som regel de svenske 🙂 men der var vist et år jeg tog ale tre… ubeslutsomhed er en skøn ting når det gælder kager og lignende!


 4. Jan 26, 2008
  11:39 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej igen Elisabeth!

  Det er også den løsning jeg tyer til (bage flere slags), når jeg ikke kan bestemme mig 🙂 Ubeslutsomhed er en skøn ting – i visse tilfælde..

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 17, 2009
  2:50 pm

  Anonymous

  kan disse fastelavnsboller fryses?

  mvh


 6. Feb 17, 2009
  3:30 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Anonym!

  Jeg ved det ikke, du må prøve dig frem………

  Med venlig hilsen
  Newyorkerbyheart

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!