Newyorkerbyheart

Islagkage med 2 slags is……..

Bunden inden den kommes i ovnen……..
Så skal islagkagen samles……

Første lag is lægges på…….

Anden slags is lægges på……

Toppen lægges på og så skal den i fryseren……..

Dagens wok ret, som er en “genudsendelse” af denne ret…….

Aftenens tallerken…..

I aften har vi fået en wok ret, som vi begge to var ret vilde med første gang jeg lavede den, dengang fik vi ris til – denne gang vendte jeg nudler i – og den smagte stadig godt……

Jeg har også lavet en islagkage i dag, for i morgen kommer kærestens søster. Hun kommer til kaffetid regner jeg med – og har selv kage med til kaffen og bliver så og ser første omgang Grand Prix med os – det bliver hyggeligt!! Hun har en masse billeder med, som vi skal se fra hendes tur til USA i sommers. Der besøgte hun en masse Nationalparker – og vi glæder os MEGET til at se billederne. Bare det er noget med USA, så er jeg jo glad!!! *S*

Som aftensmad i morgen, tror jeg bare at vi skal have en god gammeldags gang mørbradbøf med bløde løg, champignon, flødesauce, hasselback kartofler, broccolisalat og måske friske asparges (hvis jeg kan få fat i nogle). Til dessert, skal vi så have islagkagen, som jeg glæder mig til at smage……

Islagkage med 2 slags is:

Marengs bunde:

300 g sukker

6 æggehvider

100 g finthakkede hasselnøddekerner

Fyld is 1:

2 æggeblommer

korn af 1 stang vanilie

1½ spsk. sukker

2½ dl piskefløde

25 g hakkede hasselnødder

25 g mørk chokolade, hakket

50 g marcipan i små stykker

Fyld til is 2:

2 æggeblommer

1 spsk. sukker

70 g blød nougat, smeltet

evt. lidt mørk rom

2½ dl piskefløde

Pisk æggehviderne stive og pisk så 1/3 af sukkeret i. Når det er pisket godt i, så vend resten af sukkeret i og derefter nøddekernerne. Tegn 2 cirkler på bagepapir, efter den springform, som isen skal laves i. Kom marengs’en på de 2 cirkler og sæt i ovnen ved varmluft (så begge plader kan komme i på en gang) ved 110 grader i ca. 1½ time. Hvis ikke I har varmluft, så bag dem en ad gangen…….det tager jo så bare længere tid *S*. De går meget let i stykker, så vær forsigtig når de løsnes fra bagepapiret og det gøres bedst, mens de stadig er lidt lune. Lad dem køle helt af. Put den ene bund i bunden af en springform. Pisk æggeblommerne til den første slags is med vaniliekorn og sukker. Pisk det, til det bliver tykt og lyst – jo længere der piskes, jo bedre. Pisk fløden til skum og VEND den forsigtigt i æggemassen. Vend det hakkede fylde i og kom det på bunden i springformen. Sæt det i fryseren og vent til isen har sat sig og er blevet fast – det tager et par timer. Lav den anden slags is: Pisk æggeblommer og sukker hvidt og tyktflydende, pisk længe, så sukkeret opløses mest muligt, rør evt. lidt mørk rom i hvis det ønskes. Pisk fløden til skum og VEND den i æggemassen, vend også den smeltede bløde nougat i og kom det over den første lag is. Top med den anden marengsbund og sæt i fryseren til det skal serveres. Tag islagkagen ud ½ time inden den skal spises.

Jeg kan desværre ikke fortælle Jer hvordan den smager, for vi har jo ikke smagt den, men konceptet lyder da meget godt synes jeg *S*. Jeg skal nok vende tilbage med en melding om hvordan den er…..

Træning:

ja, det er nu ikke fordi det er blevet til noget træning siden sidst jeg skrev om det, men nu har jeg bestilt 2 nye dvd’er – måske det kan sætte mig igang igen!!! Det er 2 nye dvd’er fra Louise Solomon. Uden jeg har opdaget det har hun lavet 2 dvd’er som jeg ikke har – men det er der heldigvis lavet om på nu!! De nye hedder: Yogalates for weight loss and Essential Yogalates. Jeg GLÆDER mig meget til at få dem og har bestilt dem hos Amazon. De andre jeg har, har jeg købt på Ebay, men altså ikke denne gang. Hvis I tænker på at gå i gang med enten pilates eller yoga (dette er jo en blanding af de to), vil jeg virkelig anbefale Jer at prøve Louise Solomon’s dvd’er. Hun er SÅ god og er virkelig en fornøjelse at træne med. Hendes dvd’er er jo selvfølgelig på engelsk, men de er meget nemme at følge og jeg kan kun anbefale hende på det varmeste……

Er der nogen af Jer der læste det interview der blev bragt i Berlingske Tidende den 23. december? Det er virkelig godt – og sikke nogle pragtfulde billeder!! Det giver et godt og meget harmonisk indtryk af Kronprinseparret, om en lykkelig lille familie og som er helt almindelige – eller så almindelige som de kan være!! Jeg læser jo ikke normalt Berlingske Tidende, men jeg kontaktede journalisten og hun var så venlig, at sende mig et eksemplar (gratis)……

GOD WEEKEND TIL JER ALLE……..

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 11, 2008
  11:46 pm

  Birgit

  Hej Birthe
  Hvor er det dejligt at se billederne af Kronprinseparret og deres børn.Jeg har i lang tid ikke turdet gå ind på Billedbladet på internettet, fordi der har stået at det kunne være skadeligt for computeren hvis man åbnede. Men ved selvfølgelig ikke om det passer eller hvorfor det står der??? Sååå jeg har savnet billeder af dem 🙁 Derfor er det dejligt at der er så mange billeder at se på, som der jo er 🙂
  Jeg er ” lidt på banen igen”, meen ikke så meget som jeg gerne vil. Kigger ind når jeg kan :). Nøøøøj, sikke islagkage. Mine tænder de løber i vand…
  Hyggehilsner Birgit


 2. Jan 11, 2008
  11:52 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Åh, jeg har stadig dårlig samvittighed over at jeg ikke har fået mailet til dig, men jeg håber, at du ved at du IKKE er glemt!!!

  Har godt nok ikke hørt det med Billedbladet – og jeg har da været derinde hver uge?? Hmm, håber ikke min lille computer har taget skade, men så er det jo nok sket 🙂

  ja, det er nogle gode og meget smukke billeder som de har taget…

  Jeg glæder mig til at smage islagkagen 🙂

  God weekend til dig og dine…

  Varme hilsner og tanker
  Birthe


 3. May 22, 2011
  9:34 am

  Mette

  N*øøøj, den ser lækker ud, den islagkage… Er ved at finde opskrifter til mit bryllup, og hvor er det ærgeligt, de alle sammen skal afprøves inden 😉


 4. May 22, 2011
  11:24 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Mette!

  Velkommen herinde, tror ikke at jeg har set dig før – og tak fordi du giver dig til kende 🙂

  Det er et hårdt job du skal igennem 😉

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!