Newyorkerbyheart

Kartoffel “lasagne” a la Newyorkerbyheart……….

Grønsagerne der skal i retten……..

kød-/grønsagssovs i bunden og så lidt ost…..

……et lag kartofler……..

……..lidt mornaysauce……..og så forfra igen……

Den færdige kartoffel “lasagne”………

Aftenens tallerken……….

I aften har vi fået en slags kartoffel “lasagne”, jeg kalder det lasagne, fordi det minder om det – bare uden lasagneplader. Det er ikke nogen egentlig opskrift, men min egen fri fantasi – det sker jo ind imellem, at jeg sætte de “små grå” i arbejde – og selv kreerer lidt *S* Det blev faktisk SUPER godt!!! Jeg skar lidt ned på kødet og tilsatte en masse, dejlige grønsager – som tilbehør fik vi det tzatziki, som vi ikke fik spist i går aftes……

Kartoffel “lasagne” a la Newyorkerbyheart, 4 pers.:

passende mængde kartofler, skrællet og skåret i tynde skiver

350 g hakket oksekød

5 store gulerødder, groft revet

1 squash, groft revet

4 skalotteløg, finthakket (eller 1 almindelig løg)

3 fed hvidløg, knust og hakket

250 g champignon i skiver

1 bdt. broccoli i små buketter, dampet få min.

salt, friskkværnet peber

krydderi efter smag (jeg brugte “Amerikansk steak krydderi”, tørret oregano og tørret timian

2 dåser hakkede tomater

sød chili efter smag

1 Mornay sauce 5%

revet ost

Svits løg og hvidløg lidt, men det skal ikke tage farve, kun blive bløde. Tilsæt farsen og lad det brune med, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt så champignon, lad dem svitse så de afgiver væske og lad det koge ind, så der næsten ikke er mere tilbage. Tilsæt revet gulerod, squash og let dampede broccoli, tilsæt krydderier. Når det er varmet igennem, så hæld hakkede tomater og sød chilisauce ved. Lad det koge lidt ind og smag så til med salt og friskkværnet peber. Kom lidt af kødsaucen i bunden af en lille bradepande – eller ovnfast dyb fad. Så ganske lidt revet ost, kartofler i skiver, salt, friskkværnet peber og lidt mornaysauce. Forsæt indtil der ikke er mere kødsauce – eller du løber tør for plads (jeg fik 2 lag). Slut af med et lag kartofler, salt, friskkværnet peber og mornaysauce på toppen. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 40-50 minutter. Drys med lidt ost på toppen i de sidste 5-10 minutter af stegetiden.

Følger I mon med i “Årgang 0” på Tv2? Jeg tror, at jeg har set alle afsnit og jeg synes stadig at det er sjovt at se på. Det er en lidt spøjs tanke, at vi kan følge dem helt ind til de bliver 20 år, håber bare at der ikke er flere der falder fra!! Jeg synes ikke, at det er helt det samme, når vi ikke har set dem fra de var helt små……

Bøger:

Det varer ikke så længe inden jeg er færdig med “Efterskælv” af Arne Dahl, det er nr. 9 i serien om A-gruppen. Den er, som jeg tidligere har skrevet, rigtig god og kan kun anbefale den!! Det varer ikke længe inden jeg er færdig med den og jeg glæder mig allerede til at den næste – og sidste kommer!! Jeg har fået købt mig lidt nye bøger på det sidste, det er blevet til: “Under en strålende sol” af Khaled Hosseini, “Tyvenes marked” af Jan Guillou, “Mørk treenighed” af Karin Slaughter og “Kennedys hjerne” af Henning Mankell – det er altid godt at få lidt fyldt op på bogreolen…..

En gammel kending herinde fra, har idag mailet til mig. Hvor blev jeg glad for at høre fra dig, Lea – tak!!! Jeg blev ikke kun glad for at høre, at hun stadig følger mig, men også glad, fordi hun tilbød mig et abonnement på “Everyday Food”. Det er et blad fra Martha Stewart, som jo er en stor mad-guru. Jeg sagde selvfølgelig ja tak og synes, at det er utrolig generøst af hende (TAK, Lea!!). Jeg har faktisk selv af og til kigget på bladet hjemmeside og har det også på listen over blade jeg gerne vil abonnere på – jeg GLÆDER mig helt vildt til at få det første eksemplar…….

I morgen skal vi bare have rester og lørdag til søndag, skal vi på weekend-ophold med kærestens arbejde. Vi skal være på Ballumhus og jeg glæder mig til at komme lidt ud af huset – jeg frygter det dog også lidt, fordi jeg er så uendelig træt hele tiden!!! Jeg håber dog, at det går godt og at vi får en god og sjov weekend………

Jeg har lidt planer om at bare nogle cookies med hvid chokolade og tranebær i morgen, hvis jeg får det gjort, skal jeg selvfølgelig nok poste dem!!! Hvis jeg ikke vender tilbage før, så bliver det på søndag, hvor vi skal have feta og spinat omelet…….

Print Friendly
Tilbage

10 kommentarer


 1. Jan 31, 2008
  11:38 pm

  Marianne's mening

  Jeg skal simpelthed ikke kigge ind på din side, for jeg bliver SÅ sulten. Dit mad se så lækkert ud 😉

  Jeg ligger nu i min seng med en knurrende mave, men med en lyst til at lave den ret en af dagene 🙂

  Forresten, ret god udsigt I har fra jeres nye hus!

  Rigtig god weekend!


 2. Feb 1, 2008
  7:58 am

  Dorthe

  Hej Birthe,
  tusind tak for din opskrift på pitabrød med kylling i går. Det blev superlækkert og en mega succes. Ikke sidste gang at det kommer på bordet!
  Jeg ser Årgang 0, og synes også, at det er lidt underligt, at skulle følge en ny familie, fordi Mathilde holdt op…!!..
  Rigtig god weekend, I får helt sikkert en dejlig tur!
  De bedste hilsner Dorthe


 3. Feb 1, 2008
  10:19 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Marianne!

  I al beskedenhed, så blev det altså også ret godt 😀 Det er jo altid en god måde at få masser af grønsager på…..

  Vi er SÅ glade for den udsigt, det er helt fantastisk…

  Rigtig god weekend til dig også.

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Feb 1, 2008
  10:20 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Dorte!

  Jeg er glad for at I kunne lide dem, vi laver dem helt sikkert også igen, jeg synes, at de blev bedre end dem der købes færdig….

  Jeg mangler altså også Mathilde og hendes familie….

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Feb 3, 2008
  12:11 pm

  Deborah

  Det ser som ALTID superlækkert ud – det i virkeligheden måske nærmere en mousakka? Ligemeget, sålænge det smager og det er jeg sikker på. Jeres udsigt er helt vidunderligt.

  Er du helt holdt op med at besøge mig? Jeg savner i den grad kommentarer… 🙁 Rigtig god søndag til dig – har inviteret dig til FB.

  Mange hilsener

  Deborah


 6. Feb 3, 2008
  1:42 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Deborah!

  Ja, det smagte dejligt 🙂

  Nej, jeg er ikke holdt op med at besøge dig, men jeg har haft en lidt hård periode, hvor kræfterne ikke har rakt ret langt…..jeg skal nok komme forbi…

  God søndag.

  Mange hilsner
  Birthe


 7. Mar 28, 2012
  12:09 pm

  Renée

  Uha, jeg bliver nød til at prøve denne ret i aften. Nu har jeg i hvert fald købt ind til den :-))


  • Mar 28, 2012
   4:51 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Renée!

   Jeg håber at du vil kune lide den 🙂

   Mange hilsner
   Birthe


 8. Feb 11, 2013
  5:00 pm

  Line

  Hejsa 🙂 Ved godt at det er en gammel opskrift, men faldt lige over den og har et spørgsmål: skal kartoflerne være helt rå, når de puttes i? 🙂


  • Feb 11, 2013
   5:31 pm

   Newyorkerbyheart

   Hej Line!

   Ja, de skal være rå 🙂

   Mange hilsner
   Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!