Newyorkerbyheart

Langtidsstegt flæskesteg med rosenkål-/bacon-mix

Flæskestegen inden den kommes i ovnen…………

Rosenkål med bacon………..

Den færdige flæskesteg………..

Aftenens tallerken…………

I aften har vi fået langtidsstegt flæskesteg med kogte kartofler og gulerødder, dertil rosenkål stegt med bacon – og jeg må sige, jeg syntes at det smagte godt….

Min mission med at komme til at kunne lide rosenkål forsætter ufortrødent og efterhånden er jeg kommet til at holde af de små grønne ting, der før var så forhadte af mig *S*. I aften prøvede vi dem på en ny måde og den faldt i god smag!!! Det var ren instinkt, det der kom i panden, men det blev faktisk rigtig godt…….

Langtidsstegt flæskesteg a la Newyorkerbyheart:

1 flæskesteg, ridset

groft salt, friskkværnet peber

1 løg i grove stykker

frisk timian

hvidløgsfed, knuste med en kniv

hele nelliker

laurbærblade i mindre stykker

Sørg for at sværdet på flæskestegen er ridset dybt nok – men heller ikke for dybt! Vær sikker på at det grove salt kommer godt ned i rillerne, det er det der skal hjælpe med at gøre sværden lækker sprød. Bræk laurbærblade i mindre stykker og sæt dem i nogle af rillerne, sammen med lidt hele nelliker. Krydr med groftkværnet peber og kom stegen i et fad. Hæld vand ved, så det står lidt op ad stegen og kom så grove stykker af løg, let knuste hvidløgsfed og frisk timian i. Sæt det i ovnen ved 125 grader i 4 timer. Giv det evt. lidt højere varme til sidst, hvis sværdet ikke er helt sprødt – eller sprødt nok. Jeg brugte ikke grill, men skruede bare op på 250 grader og lod den stå der lidt, så begyndte sværdet at boble og blev super sprødt!! Lad den stå lidt inden den skæres ud i skiver. Husk at bruge stegeskyen til sauce. Sigt den, skum den og kog den lidt ind. Jævn den med lidt meljævning, smag den til og der haves den skønneste sauce til flæskestegen.

Rosenkål med bacon:

1 bakke friske rosenkål

salt, friskkværnet peber

1 pakke bacon i tern

saft af 1 appelsin

1 spsk akaciehonning

2 fed hvidløg, finthakket

Skyl rosenkålene godt og skær stokken af. Fjern de yderste blade og skær dem i kvarte eller halve, alt efter størrelse. Varm en pande op og svits bacon, til det er næsten færdigt (sprødt og gyldent). Kom rosenkål og hvidløg ved, krydr med salt og friskkværnet peber og steg videre. Når rosenkålene begynder at tage farve, presses saften af 1 appelsin ud over og der kommes honning ved. Lad det koge ind ind, smag til og server.

I må undskylde det sene tidspunkt dette indlæg kommer på, men jeg har haft min computer formatteret og det tog tid!!! I LANG tid har jeg bøvlet med min computer og bandet over den mange gange, endelig fik vi taget os sammen til at få lagt alt der var værd at gennem over på en ekstern harddisk og så få formatteret min lille, elskede bærbare. Vi havde lidt problemer, med at komme på netværket igen og så skal ALT jo bare installeres igen – sikke et arbejde!!!! Jeg er LANGT fra færdig og det kommer nok til at tage mig et par dage før det hele er på plads, men det første jeg gjorde var at installere billedprogrammet, så jeg kan blogge – det er VIGTIGT!!!

Kærestens mor var nede og spise i aften og hun blev rigtig glad for invitationen, det er dejligt. Det må også være trist for hende, altid at sidde og spise selv. Det er så dejligt når man rigtig kan mærke at ens invitation er værdsat, det gør mig glad *S*

Ellers er dagen blevet brugt til yoga, mens kæresten spillede sqash, en dejlig frokost (igen), håndbold i TV og nabosnak – alt i alt SUPER hyggeligt! I morgen skal jeg tidligt op – og er der noget jeg IKKE er god til – så er det at stå tidligt op. Ikke nok med at jeg skal op, men jeg ligger altid vågen hele natten fordi jeg er så bange for at sove for længe og fordi jeg ved jeg skal op (= skal sove), ja så kan jeg ikke. Det er noget af det værste for mig, at skulle være oppe til et bestemt tidspunkt, fordi det ændrer hele min dagsmønster – og det bryder jeg mig ikke om!!! Jeg tror jeg er lidt som autister på det område, alt skal helst køre i sin vante gang, for at jeg er glad og tilfreds – og mindst stresset *S*. Grunden til at jeg skal op, er at håndværkerne jo har lovet at komme, så nu håber jeg ##?&##?/”@ at de kommer, ellers kan det nok være at jeg bliver noget træt af dem – og måske også “lettere” vranten!! *S*

Ang. håndbolden – herrerne skal jo spille EM i Norge om 2 uger – så havde jeg jo spået at vi vil få guld i år!!! Men nu har jeg set dem i auktion i 4 kampe og må indrømme, at jeg ikke er synderlig imponeret! Måske vi skal vente til næste år (der er det jo også VM-guld istedet for *S*) – eller en guldmedalje til OL i Beijing, kan jeg også godt leve med 😀

I morgen står den på rester – noget pande-miks af det hele – hvis I er heldige får I et indlæg om det…….ellers vender jeg tilbage igen på tirsdag hvor den står på laks…..

Print Friendly
Tilbage

9 kommentarer


 1. Jan 7, 2008
  12:56 am

  Birgit

  hej Birthe
  Ja..træls når der skal formateres. Alt det der skal i den igen..kender det godt 🙁
  Hvilket billedprogram bruger du?
  Nu har jeg jo liiige spist min natmad, meen det forhindrer altså ikke at jeg bliver SÅ lækkersulten når jeg ser den gode steg du lavede i dag…efter kl at dømme, så må jeg vel hellere skrive i går :)Jeg har det ligeså når jeg skal op til noget bestemt-det er ikke rart at have det sådan. jeg stiller 2 vækkeure med 2 forskellige tider hver. Det er jo 4 ringetider. Så stiller jeg 2 minuture. Det vil sige at jeg har 6 vækketidspunkter fordelt på 4 ure :)…ja jeg føler mig jo lidt..hmmmm ja hvad skal jeg sige.
  Men så tør jeg godt at sove. Men som du ser, så er det jo mange ure:)
  Nathilsner fra Birgit:)


 2. Jan 7, 2008
  8:31 am

  Trine

  Her er det første dag efter ferien, så jeg har heller ikke sovet i nat. Sådan er det altid, når jeg skal op efter en ferieperiode.

  Men nu er der ikke længe til barselsorloven, og så kan det godt være der er noget andet der holder mig vågen. 🙂


 3. Jan 7, 2008
  9:47 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Birgit!

  Allerførst: mange tak for din skønne mail, jeg besvarer lige senere 🙂

  Jeg bruger bare det program der var med vores digitalkamera, jeg tror, at det hedder Adsee. Det er faktisk ret godt og let at arbejde med…

  Det er “rart” at vide, at der er andre der ikke har det så godt med at skulle op på et bestemt tidspunkt 🙂 Jeg har næsten ikke sovet i nat……..og håndværkerne er selvfølgelig stadig IKKE dukket op!!

  Mange hilsner
  Birthe


 4. Jan 7, 2008
  9:48 am

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Ja, kender godt det med at skulle i gang efter ferie, det kan være meget svært – det må være endnu sværere efter barsel, hvor der er mange andre ting der optager en? 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 5. Jan 7, 2008
  10:08 am

  Lisbeth

  Hvor ser det dejligt ud! Prøv også rosenkål ovenstegt med en anelse olivenolie og lidt krydderier, en halvtimes tid i ovnen i en bradepande ved 200 grader… Uhmmmm…


 6. Jan 7, 2008
  1:52 pm

  Anonymous

  Hej Birthe

  Jeg skylder vist lige en tilbagemelding på hvordan det gik med chokolade/karamel/marcipantærten nytårsaften!

  Den blev spist med velbehag og fik kun positive ord med på vejen :o) Jeg havde lavet lidt hindbærmousse, som jeg serverede til. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver din lækre tærte! Men jeg tror ikke vi skal have hindbærmousse til mere, den stjal næsten tærtens gode smag. Måske bare en smule frugt eller lignende…

  Nå men i denne uge tror jeg vi skal prøve dine laksefrikadeller og kyllinge/bønnesalaten og så skal jeg lige rundt i dine arkiver og se hvad madplanen ellers kan bestå af :o)

  Hav en god mandag.

  Hilsen
  Anne Mette


 7. Jan 7, 2008
  2:44 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Lisbeth!

  Tusinde tak for ideen med rosenkål, det vil jeg prøve 🙂 Jeg er hele tiden på udkig efter nye opskrifter med rosenkål, fordi de jo skulle være så sunde 🙂

  Mange hilsner
  Birthe


 8. Jan 27, 2008
  10:25 am

  conny

  Hej NewYorker – for første gang har jeg prøvet en af dine opskrifter – også jeg har behov for at lære at kunne lide rosenkål, da min søde husbond synes, det er det bedste grønsag overhovedet. Denne bacon-udgave var ret god. Faktisk kunne jeg godt tænke mig at lave den igen. Og jeg syntes, at den grimme smag af rosenkål ikke kom frem i denne ret.
  Og mht. din pessimisme over for herrernes skæbne i håndbold-EM blev jo heldigvis gjort til skamme. I går fik vi jo sen mad, lige præcis fordi jeg skulle se, at de vandt semifinalen!


 9. Jan 27, 2008
  8:22 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Conny!

  Mange tak for din kommentar og jeg er glad for at fik lyst til at prøve en af opskrifterne 🙂
  Ja, denne rosenkål-ting var ret god, jeg synes dog at jeg har fået lavet en del gode i mit forsøg på at komme til at holde af rosenkål! Det bliver ALDRIG min ynglingsgrønsag, men nu kan jeg spise den med nogenlunde velbehag 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  PS: Hvor er det stort at vi blev EM mestre!!

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!