Newyorkerbyheart

Nytår 2007, del 2. Hovedret: Portermarineret oksecuvette med ovnristede kartofler med champignon og sukkerærter + bønne-/fetasalat……

Cuvetten lægges i porter-marinaden…….

Bønne-/fetasalaten……

Den færdigstegte cuvette……

Kød og kartofler, anrettet……

Aftenens tallerken…….

Hovedretten i går aftes var porter-marineret oksecuvette med ovnristede kartofler tilsat champignon, rødløg og sukkerærter + en bønne-/fetasalat – det smagte rigtig dejligt!! Jeg har før lavet porter-marinaden, men det var før jeg begyndte på at blogge, så nu synes jeg også at I skulle have glæde af den. Det er en opskrift fra DR fra et program, hvilken husker jeg ikke længere….

Porter-marineret oksecuvette:

1 porter (øl) eller nok til at marinaden står ca. halvt op ad stegen

frisk rosmarin

hvidløgsfed, hele uden skal og knuste med en kniv

1 gulerod i grove stykker

sorte peberkorn (ca. 5-7 stk.)

1 løg i grove stykker

Afpuds stegen (cuvette eller culotte), skær rudemønster i fedtet og læg den i et fad. Hæld øllet ved (det er MEGET vigtigt at der bruges porter – har prøvet med andet og det var IKKE en succes!!!!). Øllet skal helst stå ca. ½ op ad stegen. Kom krydderurter og grønsager ved og dæk den godt til. Stil den i køleskab i 1 døgn. Drys stegen med groft salt og friskkværnet peber og sæt den i en 225 grader varm ovn i 15 minutter, skru ned og steg videre til ønsket gennemstegthed. Jeg steger ca. 45 minutter pr. kg., så er den rosa og er fin efter vores mening. (se note). Lad den stå og hvile i 15 minutter inden den skæres tyndt ud.

Note:

I original opskriften, skal den tages op af marinaden og brunes på alle sider. Lægges tilbage og så steges i ovnen – på en rist over en bradepande. Jeg lader den altid bare stege i marinaden, det synes jeg er fint, den bliver ikke tør eller noget. Jeg har prøvet den anden måde, men jeg syntes ikke at der var nogen forskel – og ihvert fald ikke til det bedre – så det holdte jeg op med!! Marinaden egener sig ikke til at lave sauce af, den er meget bitter, så smid den ud……

Ristede kartofler med champignon, sukkerærter og rødløg, 2 pers.

1 bakke små kartofler, kogte og pillede

200 g champignon i tykke skiver

1 rødløg i tynde skiver

1 bakke sukkerærter, skåret i grove stykker

olivenolie

salt, friskkværnet peber

Kartoflerne kan koges og pilles på forhånd, da det ikke betyder noget at de er kolde. Hæld dem i et fad sammen med champignon og rødløg, dryp olivenolie over og drys med groft salt og friskkværnet peber. Sæt dem i en 225 grader varm ovn (evt. mens stegen hviler) og lad dem stå ca. 20 minutter til de bliver let gyldne, vend i dem af og til. Tilsæt sukkerærterne i de sidste par minutter, så de lige bliver varme, men så de stadig er sprøde. Gode til mange forskellige retter.

Bønne-/fetasalat:

400 g frosne, grønne bønner – kogte og afkølede

1 bæger feta i tern, afdryppet

1 rødløg, finthakket

1 bakke cherrytomater eller cocktailtomater i halve eller kvarte

1 pakke bacon, stegt, afdryppet og smuldret

2 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg, presset

groft salt, friskkværnet peber

lidt oregano

lidt balsamico

Skær bønnerne i lidt mindre stykker, når de er afkølede. Kom dem i en skål sammen med feta, tomater, rødløg og smuldret bacon. Bland dressingen sammen og hæld den over, vend den godt rundt og lad dem stå og trække i en times tid inden servering.

Print Friendly
Tilbage

2 kommentarer


 1. Jan 4, 2008
  3:05 pm

  Mia

  Har du prøvet at langtidsstege oksekød? Det bliver ekstremt mørt. Vi plejer at langtidsstege på ca. 100 grader indtil kødet er ca. 62-65 grader i midten. Nytårsaften langtidsstegte vi på 60 grader fra om formiddagen – aldrig har jeg fået så mørt kød. Det bliver også meget mere saftigt, da der stort set ikke drypper noget fra kødet pga. den lave temperatur. Min mand går meget op i den og har læst en masse om det… 🙂


 2. Jan 4, 2008
  3:51 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Mia!

  Nej, men mange tak for tippet, det skal jeg da helt klart prøve!! Har aldrig overvejet at langtidsstege oksekød, men selvfølgelig 🙂 Bruger I al slags kød (culotte, mørbrad, oksefilet) eller skal det være noget specielt?

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!