Newyorkerbyheart

Nytårsaften 2007, del 3. Dessert: mandel-/blød nougat-/marcipanbund med chokolade…….

01 januar , 2008 - af Newyorkerbyheart - Kategori: Dessert - Tags: , , ,

Chokoladecremen laves……..

Mandel-/blød nougat-/marcipanbundene…..

Den færdige anretning…….

Natmaden: osteanretning…….

Til midnat: kransekagen – færdigkøbt og nem……

Desserten i går var mandel-/blød nougat-/maricpanbunde med chokolade……og det smagte SUPER godt – især “bundene”!!!! Jeg er ikke så vild med chokolade, så måske derfor vakte chokoladen ikke den store glæde ved mig, havde nok også været bedre med hvid chokoladen som det skulle have været…….men vi kunne ikke opdrive det nogen steder!! “Bundene” smagte dog FORRYGENDE og er det rene konfekt, som jeg helt klart vil lave igen, når jeg kan få fat i noget hvidt chokolade. Jeg lavede kun ½ portion og det gav 3 “bunde”. Opskriften er fra det omslag der ligger omkring de omdelte reklamer….

Jeg giver Jeg opskriften som jeg lavede den, men skal nok også skrive hvad der skulle have været i, efter den originale opskrift……

Mandel-/blød nougat-/marcipanbunde med chokolade, 6 pers.:

100 g mandler, smuttede og ristede på en tør pande, hakket

100 g maricpan, revet

100 g blød noutgat

Chokolademassen:

200 g god, mørk chokolade (200 g hvid chokolade i original opskrift), hakket

2½ dl piskefløde

skal af 1 appelsin (ikke i original opskrift, men jeg kom det i , fordi jeg brugte mørk chokolade)

Stjernefrugt til pynt eller andre eksotiske frugter

Varm piskefløden op til kogepunktet og kom så det hakkede chokolade i, rør til det er opløst. Hæld det i en skål og stil i køleskab til dagen efter. Smelt den bløde nougat over lav varme. Rør de hakkede, ristede mandler og reven marcipan i. Fordel massen i papirsforme og jævn dem lidt ud. Dæk dem til og stil dem koldt til næste dag. Inden servering, så pisk chokoladecremen igennem – måske den skal stå ude i 5-10 minutter inden. Tag “bundene” ud af formene og sæt dem på en tallerken. Dyp en ske i varmt vand og form “æg” af chokolade-massen og læg ovenpå “bundene”. Pynt med eksotisk frugt og server.

Note:

Hvis I kun er 2 pers, så bare halver denne opskrift. Det gjorde jeg og det passede fint…..

Til natmad havde jeg lavet et ostefad, som vi skulle have med forskellige kiks til – og vi fik det slet ikke rørt – fordi vi blev inviteret over til naboerne!! Jeg havde købt lidt forskellige oste, selv lavet hvidløgsost af Philadelphia flødeost og 1-2 fed presset hvidløg rørt sammen og gorgonzola med lidt flydende honning over.

Kransekagen blev heller ikke rørt – overhovedet!! Vi havde bare købt sådan et saml-selv-sæt og det er helt fint for os, vi har købt sådan et sæt nogle år efterhånden. Jeg har frosset dem nu i dele, så vi kan tage et stykke op engang imellem. Kransekage smager bare bedre når det har været frosset!!!

Vi sad selv og hyggede os over maden og selvfølgelig Dronningens nytårstale som vi altid ser. Vi fik lidt snacks og et glas Asti til. Vi sad stille og roligt og hyggede os indtil kl. 24.00 og prøvede på at berolige vores lille prinsesse!!! Jeg er ved at blive lidt nervøs for prinsessen, hun er ikke rigtig faldet til endnu og hun er konstant så bange – det er forfærdeligt at se på!!! Hun løber hele tiden ned i soveværelsen og ligger enten i klædeskabet (hvis hun får lov) eller under sengen. Jeg kan ikke holde ud at se på at hun er så bange og i går tudede jeg lidt, fordi jeg synes, at det er så synd for hende!!! Hun spiser heller ikke rigtig noget og er ved at blive noget tynd!!! Hun har aldrig været nogen stor prinsesse, altid lille og fin, men nu er hun ved at blive for tynd. Hun har længe vejet 3,6 kg., men det er vi ret overbevist om at hun ikke gør længene, bliver det ved sådan må vi have hende til dyrlæge!!!! Jeg ved ikke om det er fordi stuen/køkkenet er så stort og der er så højt til loft, at hun er så utryg, men glad for hendes nye omgivelser er hun ihvert fald ikke!!! Vi har bestemt, at hun ikke får lov til at komme ude, før end hun føler sig mere tryg. Vi havde ellers bestemt at hun skulle ud efter nytår, men som tingene er lige nu, beholder vi hende inde lidt endnu. Jeg ved snart ikke hvad vi skal stille op med hende og det er hjertesskærende at se på………

Vi gik ud på vores lille torv kl. 24.00 og ønskede de andre naboer der var hjemme, godt nytår. Det var super hyggeligt, vi stod udenfor og fik lidt champagne og så på alle raketterne, det var ret flot……..men også MEGET støjende!!!! Vejret var jo for en gangs skyld helt perfekt: ikke for koldt og stjerneklart – skønt!!!

Vi blev inviteret over til nogle af de andre naboer til drinks og natmad (rejemadder) og det var rigtig hyggeligt og sjovt!! Jeg drikker jo ikke særlig meget spiritus pga. min medicin, men det betyder nu ikke, at jeg ikke kan more mig og te mig ligeså skørt som de andre. Vi kan måske nok sige meget om vores naboer, men i går, fik vi ihvert fald slået fast: at kedelige – det er de IKKE!!! Det var rigtig sjovt og kl. blev 03.30 inden vi fandt vores egen dør igen – jeg var dog hjemme nogle gange for at se til prinsessen, som lå og skælvede……..

Alt i alt en god og hyggelig nytårsaften – lige en aften efter mit hjerte. Stille og roligt, men alligevel ganske sjov og underholdende. I dag har jeg sovet og kæresten har hjulpet de andre med at få ryddet vores lille torv for raket-rester osv. De har så godt af noget frisk luft sådan en 1. nytårsdag *S*. Vi fik også det første sne-drys i dag, så det kunne ikke være mere perfekt……

I morgen vender jeg tilbage med en fiskeret, pangasius……

Print Friendly
Tilbage

4 kommentarer


 1. Jan 2, 2008
  12:05 am

  Trine

  Godt nytår. Vi har en stor hund og hun er heldigvis glad og tryg, når bare vi er hos hende. Men er hun ude, når det siger BANG, så prøver hun at skræmme det væk. Så hun får lov til at ligge hos os og sove nytårsaften væk.

  Jeg døjer desværre med galdesten og da jeg er gravid i 31. uge kan man ikke sådan lige uden videre fjerne den. Så jeg må klare mig med at spise MEGET fedtfattigt i små portioner, men tit. Jeg glæder mig til den bliver fjernet, så jeg igen kan spise normalt. 🙂

  Men din blog inspirerede mig til at prøve noget nyt i går aftes, så vi fik fyldte champignoner. Og så tog jeg et “tallerken-billede” ala Newyorkerbyheart. http://kornum.blogspot.com, hvis du har lyst til at se.

  Jeg ønsker dig et godt 2008 og glæder mig til mere inspiration. 🙂

  Mvh Trine


 2. Jan 2, 2008
  12:20 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Trine!

  Åh, de stakkels dyr nytårsaften! Vi så en lille kat der løb rundt ude i mørket nytårsaften og jeg havde bare sådan en lyst til at tage hende ind….

  Det ser rigtig lækkert ud de fyldte champignons, jeg elsker fyldte champignons i alle mulige afskygninger og har selv lavet en del forskellige gennem tiderne 🙂

  Godt nytår til dig også…

  Mange hilsner
  Birthe


 3. Jan 12, 2008
  9:37 am

  Anonymous

  Hej Birthe,
  Jeg kom til at tænke, da jeg læste din blog fra nytårsaften med den lille prinsesse, og at hun ikke er faldet til endnu – er det stadig lige slemt?
  Jeg har to frække rødder også, og har flyttet en del rundt – og det er jo ikke altid let for dem at falde til, men jeg stiftede bekendtskab med Feliway, the way to happy cats – det er noget med den spreder feromoner ud i rummet, som virker beroligende og *hjemme* for misserne – de fleste dyrlæger/-forretninger har den vidst.
  Den er lidt pebret, et par hundrede kroner – men når man har brugt en enkelt eller to, plejer det at være overstået hos os (de holder omkring en måneds tid, hvis man har den tændt hele tiden så vidt jeg husker).

  Pøj pøj med den lille prinsesse:)’

  Hilsner Helle:)


 4. Jan 12, 2008
  12:40 pm

  Newyorkerbyheart

  Hej Helle!

  Mange tak for tippet, jeg synes dog, at det er blevet betydeligt bedre. Hun er dog stadig noget nervøs for lyde, fremmede mennesker osv. Måske vi skulle overveje at prøve det……

  Det må være dejligt at have hele to “rødder”, vi har desværre kun en (men hvilken en *S*).

  Mange hilsner
  Birthe

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *

Protected by Copyscape Plagiarism ScannerCOPYRIGHT TILHØRER NEWYORKERBYHEART
- derfor er det ULOVLIGT at kopiere indhold herfra. Det gælder billeder OG tekst!